Лежащи мами - 48

• 63 387
  • 852
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм с чувствителна матка.Направиха ми серклажа в 19та седмица и минах на магнезиев диаспорал 400мг сутрин и вечер по 1 ,на обяд 2 магнерота.Сега съм в 37ма седмица и 2 дни,в петък ще махаме серклажа.Успех и пухкав финал Simple Smile

# 211
Здравейте борбени момичета. Пиша с надежда за кураж и ако може да споделите за успешна терапия за успокояване на матката след серклаж. В момента съм 20г.с., в болница от седмица, постъпих с болки след серклаж. Седмица по-късно болките ту
се появяват, ту затихват, с различен интензитет, на моменти доста болезнени. Лекарите тук казаха, че ако продължават силните болки, ще се искат да махнат серклажа. Отчайвам се, за момента нош па, биоелектра магнезий табл., гинепрал венозно не успяват да тушират болката. Дадоха ми корнифар таблетка, но днес много ми прилоша от нея и я спряха за момента.Вероятно ще ме изпишат вкъщи на лечение с таблетки, защото не искам да свалят серклажа. Сега прочетох че има таблетки Гинипрал, но изчерпани в България. Моля ви споделете каква е/ била успешна терапия при вас? От къде намирате Гинипрал таблетки, има ли заместител?

Благодаря от сърце.

Серклаж ми го сложиха в 26 г.с, болки не съм имала имам си контркции изписаха ми утрогестан за 4 седмици тоест до 30 г.с. Нош па 3*1 и магнезий 3*2 тях все още ги пия вече съм в 34 +3 дни

# 212
Благодаря ви момичета.
Утре ще коментирам с лекаря дали не е по-добре да опитаме с по-голяма доза магнезий, вместо гинипрал (понеже се оказа че се усвоява от матката по-добре след 22-23седмица).
На вас лека бременност и пухкави финали Simple Smile))

# 213
Здравейте борбени момичета. Пиша с надежда за кураж и ако може да споделите за успешна терапия за успокояване на матката след серклаж. В момента съм 20г.с., в болница от седмица, постъпих с болки след серклаж. Седмица по-късно болките ту
се появяват, ту затихват, с различен интензитет, на моменти доста болезнени. Лекарите тук казаха, че ако продължават силните болки, ще се искат да махнат серклажа. Отчайвам се, за момента нош па, биоелектра магнезий табл., гинепрал венозно не успяват да тушират болката. Дадоха ми корнифар таблетка, но днес много ми прилоша от нея и я спряха за момента.Вероятно ще ме изпишат вкъщи на лечение с таблетки, защото не искам да свалят серклажа. Сега прочетох че има таблетки Гинипрал, но изчерпани в България. Моля ви споделете каква е/ била успешна терапия при вас? От къде намирате Гинипрал таблетки, има ли заместител?

Благодаря от сърце.

Здравей Мелин мен ми прави ха серклаж в 21 седмица от тогава постоянно съм с менструални болки, от начало много се плашех но вече 2 месеца си търпя. Моята терапия е 3х2 Магнерот, 3х1 Алеракт, 3х1 нош па мах от 80мл.и 2 х2 папаверин. Миналия месец бях в болница заради тия болки но и там не можаха да спрът болката, стига ше ми да знам че не вреди на бебето. На 13.09 ми мериха шийката под 1 см. Дума за сваляне на серклажа не искам да чувам, че може би сега само той държи. Моли се и вярвай всеки ден е подарък за нас от Бог! Бъди силна

# 214
  • София
Ако сте преди 32 г.с ,попитайте за свещичките Индометацин ,това беше единственото нещо,което ме облекчаваше в домашни условия.Има си и рисковете ... лекарят преценявя полза-риск.
Иначе болница и двойна система (Гинепрал и Кормагнезин).

# 215
Ако сте преди 32 г.с ,попитайте за свещичките Индометацин ,това беше единственото нещо,което ме облекчаваше в домашни условия.Има си и рисковете ... лекарят преценявя полза-риск.
Иначе болница и двойна система (Гинепрал и Кормагнезин).

На мен ми ги беше изписал Сигридов. Слагах ги няколко пъти, мисля, че помагат. Той обясняваше, ме гози препарат един вид сл”смазва” там някоя си част, да не притиска и да няма напрежение. На мен ми ставаше страшно лошо от тях, обаче. Ноо 3 х1 на вечер, изтърпявах.

# 216
Здравейте момичета! Как сте, надявам се всичко да е наред?! И аз бях лежаща като вас, поради много къса шийка. Лежах от 17-18 г.с. Всеки ден беше подарък за мен и накрая преносих и предизвикаха раждане. Бъдете силни и вярвайте във вас и в малките човечета. Знам колко ви е трудно, но резултата си заслужава!

# 217
  • София
Аз слагах на две седмици ,но с различна продължителност 3-6 дни.И на мен Сигридов ми ги изписваше,той ме и следеше.

# 218

Благодаря от сърце.

Здравей 🙂каква е болката която усещаш , контракция или болка където е серклажа ? Попринцип не съм чувала за болка от серклаж 😔само след поставянето има лека болка наподобяваща менструална но това е за няколко дни , след това усещах като бодежи понякога отдолу , неприятни , но търпими , терапята ми беше 3по 2 утрогестан (през устата)   , алеракт 2по 1 , диаспорал 2по 400мг, папаверин 3по 2 , салбутамол 3по 1 (2мг)

# 219
Момичета, здравейте. На 18.10. със секцио родих Мартин в 38 г.с. 3500 гр. Искам да ви вдъхна кураж, лежах от края на 5 месец, без песар или серклаж, пих доста неща и слагах Утрогестан, мъчех се буквално всеки ден от скука, болки от лежане и тревожни мисли, но накрая чудото ме споходи, той е много сладък и такова щастие от сърце желая на всички ви, даже по 2 или 3 ❤️

# 220

Благодаря от сърце.

Здравейте!

При предната ми бременност имах серклаж, при сегашната ми направиха 2 и в последствие сложиха песар. Болки не съм имала никакви, все едно не бях подлагана на тези интервенции. Пиех магнерод 3 по 2 таблетки, утрогестан вагинално по 1  вечер и това е.

Къде ви правиха серклажа, кой лекар? Потърсете второ мнение ако трябва.

Стискам палци, всичко ще бъде наред!

# 221
Здравейте, момичета, имам въпрос към тези от вас, които вече са в по-късни седмици. Аз съм с разкритие и поставен песар от 24-та седмица, с близнаци съм. Вече съм в 34+4 г.с, пия Алеракт 2х1, Утрогестан 2х1 и Магнерот 3х1. До коя седмица са ви казвали, че се приемат?  На преглед съм на 27-ми, т.е. в 35-та седмица, чудя се дали ще ми ги продължат още.....

# 222
Здравейте и от мен!
На мен ми казаха до сваляне на серклажа в 37г.с. Приемам утрогестан и магнерот като теб.
А аз също се чудя. След поставянето на серклажа имам уро за вагинални инфекции. Слагам урогестана отдолу. Дали, ако го пия, ще намаля риска от инфекции.
След като се изчистя, мога ли да слагам някакви глобулин, които да подобрят флората, според вас?

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 16:08 от palmi4kata

# 223
Здравейте и от мен!
На мен ми казаха до сваляне на серклажа в 37г.с. Приемам утрогестан и магнетит като теб.
А аз също се чудя. След поставянето на серклажа имам уро за вагинални инфекции. Слагам урогестана отдолу. Дали, ако го пия, ще намаля риска от инфекции.
След като се изчистя, мога ли да слагам някакви глобулин, които да подобрят флората, според вас?
На мен след серклажа ми забравиха да слагам утрогестан отдоло. Док каза, че всяко докосване вътре може да доведе до инфекция и сега си го пия. Не вярвам ефекта да е същия, но нямам особен избор.

# 224
Аз също пия утрогестана след слагането на песара. Не ми мерят и дължината на шийката от тогава, казват, че е подобре да не се пипа много там.

Общи условия

Активация на акаунт