Лежащи мами - 48

• 63 641
  • 852
  •   1
Отговори
# 285
Velina, аз съм с песар от септември и ми пускат микробиология и урина на всеки 4 седмици. До сега всичко е наред, не е имало инфекции, но много се пазя много, мия се и сменям превръзки по няколко пъти на ден, защото си изтичат разни гадорийки.

Ти ако си с песар или серклаж трябва задължително да пускаш на няколко седмици микробиология и урина, защото много предразполагат към инфекции.
Ако не си, микробиология 2-3 пъти за цялата бременност мисля, че е окей.

# 286
  • София
Момичета, някой слагал ли е свещички профенид за болки. Аз съм в 29г.с
Само ако са ти изписани от лекар,и то максимално до 32 г.с може да се ползват.
Максимум за период от 5-6 дни и трябва да има минимум две седмици разстояние между "курса".
След 32 г.с са абсолютно забранени.

# 287
Само ако са ти изписани от лекар,и то максимално до 32 г.с може да се ползват.
Максимум за период от 5-6 дни и трябва да има минимум две седмици разстояние между "курса".
След 32 г.с са абсолютно забранени.

Защо са забранени след 32 г.с?

# 288

Не знам до колко ще е полезно това инфо, но на нас ни ги даваха в болницата за обезболяване след раждането. И на секциото, и на естественото раждане.

# 289

Не знам до колко ще е полезно това инфо, но на нас ни ги даваха в болницата за обезболяване след раждането. И на секциото, и на естественото раждане.
Аз също съм ги ползвала за обезболяване след раждането (и при много болезнен цикъл), но не и по време на бременност.

# 290
  • София

Аз също съм ги ползвала за обезболяване след раждането (и при много болезнен цикъл), но не и по време на бременност.
За контракции са ми ги изписвали на мен.През две седмици слагах до 28 г.с.

# 291
Ох зачетох се за действието на утрогестана при момчетата, че не било много полезно. Започнах да се притеснявам. Тъй като засега нямам скъсяване на шийката и не знам дали е нужен. Пък и го приемам орлално 2х2. Вашите лекари какво мислят по въпроса има ли значение пола?

# 292
Ох зачетох се за действието на утрогестана при момчетата, че не било много полезно. Започнах да се притеснявам. Тъй като засега нямам скъсяване на шийката и не знам дали е нужен. Пък и го приемам орлално 2х2. Вашите лекари какво мислят по въпроса има ли значение пола?

И аз четох, преди да разбера, че чакам момиче. Според някои има значение, за други няма, защото няма системни наблюдения и доказателства за ефекта върху плода.
Питах през 13+6 седмица при прегледа на ФМ и доктора беше категоричен, че няма проблем. Аз тогава и сега го слагам вагинално.
От моя АГ разбрах, е действието на прогестерона е различно, спрямо това как се приема. Ако е вагинално - действа локално, а ако е орално- действа върху целия организъм.
Сподели с твоя АГ какво те притеснява и питай дали не може да го приемаш локално, за да се намали действието му само върху теб. Но имай в предвид, че тогава ще има по-голяма вероятността за инфекции и това може да се окаже ненужен риск.

# 293
Сега го намаляваме. Тъй като съм с две матки го пия и за отпускане на матката.   Много се надявам да не е грешка намаляването, но само времето ще покаже.  Моят АГ беше против дуфастона след 12 г.с. и реши утрогестан да пия.
От толкова четене за моето състояние направо съм се побъркала. Опитвам се да гледам позитивно, но не винаги ми се получава.

# 294
С баткото вземах утрогестан до края на петия месец. Нищо му няма.
Сега с момичето още вземем, а съм почти в деветия месец. Но шийката ми е скъсена и няма как.
От пациентки на доктор Сигридов съм чувала, че той не го препоръчва. Понеже има съмнения, че влияе на сексуалната ориентация на детето. Но това не е доказано.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 22:07 от KK27615177

# 295
  • София
На мен Утрогестана орално ми действаше адски зле,залитах ,спях ,виеше ми се свят.
Иначе съм слагала около 20 г.с с момченце,зареди шийката (точно д-р Сигридов ме следеше) опитахме се да спрем един процес на скъсяване,но не се получи и последва серклаж.
Според мен всяко едно лекарство си носи рискове,независимо какви,затова е лекаря ,да претегля съотношение полза-риск и да прецени кога е наистина необходимо да се приема дадено нещо .
Сигридов е и против магнезия, аз бях на назначени от него максимални дози,просто има случаи в които е наложително

# 296
Здравейте! Има ли лежащи мами заради отлепена плацента? Как сте? Аз съм в 15-та седмица. Прокървих преди седмица и от тогава - всеки ден или през ден. От малък град съм. Гледа ме само моята АГ. Свързах се със специалист с по-добра апаратура, при който ходя на ФМ, но каза че е по-добре да не пътувам в това състояние. На Утрогестан 4*2 и Но шпа 3*2 съм.

# 297
Нощта пак се вкарах в приключение. Отивам до тоаелетна и гледам точка кафяво направо изпаднах в паника. Може би ако не бях станала толкова параноична нямаше и да я забележа. Моментално звъннах на лекаря и утре сме на преглед. Чудя се дали може да е от намаляването на утрогестана. Коремът ми седи по-твърд от два-три дена..

# 298
Здравейте, за пръв път въобще пиша в този форум, обикновено само чета. Досега не ми се беше налагало да мисля за задържане, магнезий, шийки и всякакви такива. Вече 15 дни лежа за задържане в болница, а въобще не бях влизала в болница през живота си. Тук се нагледах на толкова жени, биещи си сами папаверин, фраксипарин, пиещи торби лекарства. При мен уж всичко беше нормално, уж нормална бременност, даже магнезий не ми е бил изписван. До началото на ноември, когато започнаха схващания и втвърдявания на корема. Реших, че са Бракстън хикс контракции, уж били безобидни. Ходих си на работа, даже правех леки упражнения за бременни вкъщи. Чувствах се добре, докато не зачестиха схващанията. Отидох на преглед и се оказах с 3 см разкритие и скъсена шийка на 40%. Въобще не съм усетила как е станало, нямах болки. След седмица в болницата нещата се влошиха. Бях под голям стрес, пристъпи на паника, не знаех какво става, уж откриха нещо в урината ми, пуснаха въора - не откриха нищо. Сложиха ме на антибиотик и на кормагнезин венозно. Изкарах 9 дни на системите, но схващанията не спряха, даже се засилиха. Може би и от стреса. Изкарах курс с дексаметазон, биха ми няколко инжекции папаверин, но по мое настояване, иначе ми дават но шпа на таблетки. При втори преглед се установи, че шийката ми е само 1 сантиметър неизгладена. Как от 2.71 при приемане стана 1 см след седмица на системи, не знам. Може би и фактът, че не бях със съвсем празен мехур при втория преглед е изиграл роля. Казаха ми и че разкритието сигурно вече е по-голямо. Решиха да ме задържат под наблюдение поне до 34 седмица, днес влязох в 32. Много съм притеснена, че ще стане беля. От няколко дни вече съм на Магнерот 3х2, даже в първите дни действаше по-добре от системата. Но пак имам схващания и втвърдявания, това не се маха, гледам да лежа, за да не тръгне раждане или да ми изтекат води. Нямам болки, само тези схващания, които нищо не е в състояние да спре. Дават ми но шпа на таблетки и утрогестан 2х2, като едното го пия през деня а другото го слагам вагинално вечер. Дали има някой в моето положение, със супер скъсена шийка и разкритие, и колко е устискал? Всеки път като ходя до тоалетна се притеснявам да не излезе нещо. Лекарите се надяват да устискам поне до 34 седмица, т. е. поне две седмици още. И аз много се надявам, че даже тайно си мечтая за още. Просто ме е страх и в болницата не е като вкъщи, това предполагам не действа успокоително и паниките ми влошават нещата. Чак като се случи се замислих, че е трябвала по-добра профилактика, трябвало е да се обърне внимание на някои неща, но не знаех нищо за никакви песари или серклажи. Сега само се надявам да устискам достатъчно.

# 299
Стискам палци да устискаш още ❤
Кортикостероидна терапия би трябвало да направят за дробчетата. В болницата докато лежах на мен ми беше по-спокойно. Все пак ако тръгне си там и веднага ще реагират.
Мисли само положително, ден за ден.
Родих баткото в 33-та г.с., 2кг, без проблеми с дишането или някакви други усложнения.
Надявам се, за всеки случай, че си в болница, която може да поеме грижите за малко бебе.

Общи условия

Активация на акаунт