Лежащи мами - 48

• 63 644
  • 852
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, за пръв път въобще пиша в този форум, обикновено само чета. Досега не ми се беше налагало да мисля за задържане, магнезий, шийки и всякакви такива. Вече 15 дни лежа за задържане в болница, а въобще не бях влизала в болница през живота си. Тук се нагледах на толкова жени, биещи си сами папаверин, фраксипарин, пиещи торби лекарства. При мен уж всичко беше нормално, уж нормална бременност, даже магнезий не ми е бил изписван. До началото на ноември, когато започнаха схващания и втвърдявания на корема. Реших, че са Бракстън хикс контракции, уж били безобидни. Ходих си на работа, даже правех леки упражнения за бременни вкъщи. Чувствах се добре, докато не зачестиха схващанията. Отидох на преглед и се оказах с 3 см разкритие и скъсена шийка на 40%. Въобще не съм усетила как е станало, нямах болки. След седмица в болницата нещата се влошиха. Бях под голям стрес, пристъпи на паника, не знаех какво става, уж откриха нещо в урината ми, пуснаха въора - не откриха нищо. Сложиха ме на антибиотик и на кормагнезин венозно. Изкарах 9 дни на системите, но схващанията не спряха, даже се засилиха. Може би и от стреса. Изкарах курс с дексаметазон, биха ми няколко инжекции папаверин, но по мое настояване, иначе ми дават но шпа на таблетки. При втори преглед се установи, че шийката ми е само 1 сантиметър неизгладена. Как от 2.71 при приемане стана 1 см след седмица на системи, не знам. Може би и фактът, че не бях със съвсем празен мехур при втория преглед е изиграл роля. Казаха ми и че разкритието сигурно вече е по-голямо. Решиха да ме задържат под наблюдение поне до 34 седмица, днес влязох в 32. Много съм притеснена, че ще стане беля. От няколко дни вече съм на Магнерот 3х2, даже в първите дни действаше по-добре от системата. Но пак имам схващания и втвърдявания, това не се маха, гледам да лежа, за да не тръгне раждане или да ми изтекат води. Нямам болки, само тези схващания, които нищо не е в състояние да спре. Дават ми но шпа на таблетки и утрогестан 2х2, като едното го пия през деня а другото го слагам вагинално вечер. Дали има някой в моето положение, със супер скъсена шийка и разкритие, и колко е устискал? Всеки път като ходя до тоалетна се притеснявам да не излезе нещо. Лекарите се надяват да устискам поне до 34 седмица, т. е. поне две седмици още. И аз много се надявам, че даже тайно си мечтая за още. Просто ме е страх и в болницата не е като вкъщи, това предполагам не действа успокоително и паниките ми влошават нещата. Чак като се случи се замислих, че е трябвала по-добра профилактика, трябвало е да се обърне внимание на някои неща, но не знаех нищо за никакви песари или серклажи. Сега само се надявам да устискам достатъчно.

Не се притеснявай прекалено много, първо защото минах по тоя път в 20 г.с. И знам какво е, второ защото стресът и паниката наистина ти носят още контракции. Ей ме на в 30 г.с. Откакто влязох в 7 месец се успокоих и усетих как контракциите рязко намаляха. Второ, ти си в безопасна седмица, особено след тези инжекции, на бебчо ще му трябват само мазнини да натрупа. Успокой се, разсейвай се, не чети толкова форуми, пий много много вода, и лежи. Имам позната, която изкара цял 8 месец с разкритие и роди началото на 9ти. Аз съм с песар, но тръгне ли раждане, той не помага много много. Simple Smile

# 301
И аз съм в 32г.с, миналата седмица полежах няколко дни в болницата заради контракции, биха ми дексаметазон и на следващия ден като ме изписаха май започна да ми пада тапата. Ходих на преглед, нямало разкритие и шийката не е скъсена, но това изтичане на кървава слуз от време на време много ме беше притеснило. Сега вече се случва по-рядко и няма кръв, а само слуз. Може би е паднало каквото има да пада. Чудех се дали заради мануалните прегледи за разкритие не е паднала и дали е възможно да не е тапата, а да е от инфекция, защото и такава ми откриха на микробиологията 🙄 Та сега лежа вкъщи и гледам да съм спокойна колкото мога, защото наистина от притеснението зачестяват контракциите. Освен това съм отслабнала с 1.5кг, дали може да е от лежането? На някоя случвало ли се е?

# 302
Момичета в коя седмуца спряхте утрогетана
Аз съм 32 и незная дали няма да окаже някакво негативно действие върху бебето.в четвъртък съм на жк.и ще питам доки.пия го от 22гс заради скъсена шийка и поставен писар.

# 303
На мен ми бяха казали до 34 г.с да го слагам, но аз го поставям вагинално. Не знам ако се пие дали е по-различно.

# 304
Момче или момиче чакате. Чета че при момчетата оказвало последици.

# 305
Момиче. Какво влияние оказва при момчетата? В крайна сметка толкова жени, чакащи момчета са го приемали, докторът сигурно е преценил полза/риск ако въобще има такъв.

# 306
Утрогестана е коментиран страница по-назад.

# 307
А да попитам вас боли ли ви кръстта? Имам дни дето ме боли по цял ден и дори но шпа не помага, други дни въобще не ме боли.

# 308
Здравейте, не съм си и мислила,че ме се наложи да пиша в подобна тема, след като всичко вървеше повече от нормално. Първа бременност, постоянно бях активна, разходки, готвене , чистене, въпреки че се наложи да спра работа още в средата на 5 месец.Винаги намирах с какво да запълвам времето си. Миналия петък при нормалния ми рутинен преглед, се установи,че шийката на матката ми е 24мм (31г.с) , следящия ме лекар, видимо се притесни от това и след това ми каза, че й се струва,че имам намалели води и бебето, което вече се обърна, е прекалено ниско долу, но в същия момент всичко с нея е наред. Прати ме веднага на второ мнение в частната им болница и ме наплаши,че влизам веднага в болницата. Както можете да предположите, плачейки се обадих на мъжа ми, без да мога дори да обясня какво става. Отидохме на същия ден на преглед, където ме изпратиха, където лекарката беше доста по внимателна и ми обясни,че водите ми са нормални, съвсем леко намалели, но ще трябва да лежа една седмица и отново да ме види. Слага вагинално утрогестан 2х1 , алеракт 2х1 и пия магнезий директ. Искам да попитам има ли някой в моето положение и какво да очаквам, какво да правя ?

# 309
Добър вечер на всички лежащи мами 😊
Записвам се в темата.. в 20 г.с.+2 съм в момента, първа бременност ми е и никога не съм предполагала, че за съжаление този период ще е такова изпитание и за мен..🙏🏼
Всичко започна от първия ми преглед, когато доктора ми каза, че съм с ниска плацента и плода почти не беше залепнал. Веднага започнах утрогестан вагинално 2х2, но шпа 3х2, аспирин вечер за добро кръвоснабдяване на плода. До тогава съм продължавах нормалния начин на живот и си работех (татуист съм и прекарвам работния ден изцяло в седнало положение). След няколко седмици залепихме плода и точно след 3-ти месец в една прекрасна сутрин получих кръвоизлив точно няколко часа преди редовния ми преглед, оказа се отлепване и ме приеха в болница.Там всичко ви е ясно системи, инджекции, хапчета.. Тъкмо, когато го овладяхме последва следващ по-голям кръвоизлив..Бебенцето отново беше добре. Продължихме усилено лечение +катетър и никакво мърдане от леглото. И нали задължително открихме и някаква бактерийка и имах 5 дни венозен антибиотик 😁 Няма да коментирам какъв малък кошмар си изживях тогава, ту бях готова да се откажа от всичко, ту бях готова да правя каквото е нужно.. За щастие след един месец престои този етап приключи и ме изписаха да си лежа вкъщи.. Доста време имах кафеникаво зацапввне, но след известен период от време видяхме, че отново всичко е закрепено, а плацентата ми тогава се подаваше от входа 🙄 И така си полежах още няколко седмици вкъщи, дори стигнахме етапа, в който ми бяха позволили леки разходки.. Е нямах време за много такива, защото.. 😂 отново ме приеха в болница, неочаквано след един от прегледите в 19 г.с. установихме, че шийката ми от вътрешния край започва да се отваря.. Да отбележа от началото до тогава не съм усещала никакви болки въпреки всичко. Докторът прецени, че е нужно да направим серклаж. Изревах си всички сълзи от страх и притеснения, когато разбрах че ужасът с болницата започваше отначало..а трябваше и да ми слагат и пълна упойка, от която много ме беше страх. Всичко премина нормално и след 5 дни отново си бях вкъщи цялата насинена от инджекции и абокати, но предполагам това е цената, която ние трябва да платим, за да гушкаме нашето бебенце. Гледам да се държа психически, но не винаги ми е по силите и се боря с постоянното ми самосъжаление и обвиненията ми към себе си, че не съм способна да износя нормално рожбата си 😥  Скоро съм на преглед и честно си ме е страх да отида.. Контракции с стягане и отпускане уж нямам или поне не мога да им обърна внимание, но от скоро имам опъващи усещания ниско долу вляво и вдясно, понякога при ходене или при вдигане на краката и понякога и докато си лежа, а когато съм седнала усещам тежест в корема.. боцкания също и затова за сега само лежа, въпреки че доктора не ми е забранил раздвижване. В момента пия магнерот 3х2, но шпа 3х2, аспирин х1, утрогестан 2х3 вагинално и витамини. Искам да попитам някои имал ли е подобни опъвания и оказаха ли се нередни/опасни, тъй като в интернет може да се намери информация и за двете тези??...а аз ще говоря и с моя доктор и дано да е нещо безобидно, че май нямам повече сили за усложнения.
Успех на всички 🙏🏼

# 310
Шийката ми се скъси в 21-ва седмица. Тогава започнаха и контракциите. Сложиха ми серклаж. Терапията ми е 2 хапчета утрогестан и 3х300 магнезиев диаспорал и лежане разбира се.
Около 26 седмица лежах доста време в МД, заради зачестили контракции. Там бях няколко дни на свещички индометацин и инджекции папаверин. След като се поуспокоиха контракциите ме изписаха.
Вече съм в 36-та седмица и си продължавам за сега същата терапия.
Стискам ви палци момичета да минете тези трудни моменти и да дочакате 9-тия месец.
Опъвания незнам, по скоро леки болки във връзките, които държат матката съм усещала. Те са нормални, но за всеки случай покажи на гинеколога къде точно ги усещаш YanevaM.

# 311
Шийката ми се скъси в 21-ва седмица. Тогава започнаха и контракциите. Сложиха ми серклаж. Терапията ми е 2 хапчета утрогестан и 3х300 магнезиев диаспорал и лежане разбира се.
Около 26 седмица лежах доста време в МД, заради зачестили контракции. Там бях няколко дни на свещички индометацин и инджекции папаверин. След като се поуспокоиха контракциите ме изписаха.
Вече съм в 36-та седмица и си продължавам за сега същата терапия.
Стискам ви палци момичета да минете тези трудни моменти и да дочакате 9-тия месец.
Опъвания незнам, по скоро леки болки във връзките, които държат матката съм усещала. Те са нормални, но за всеки случай покажи на гинеколога къде точно ги усещаш YanevaM.

По-скоро и аз ги усещам като във връзките на матката..в някоя от страните ниско долу, но да видим, защото и тепърва започва да ми расте коремчето, предполагам защото съм слаба и нямам много качени килограми до сега. Ще пиша пак тази сряда/четвъртък съм на преглед. Стискам палци за всички ви 🙏🏼

# 312
Малко по нагоре описах моето положени и имам въпрос, вие като лежите усещате ли някакви бодежи долу ниско като че от влагалището ? Не е болка, а като лек бодеж просто, но в същия момент дискомфортен.На лекар съм в петък, но все пак исках да попитам, ако някой е имал подобни усещания? Дали е нормално?

# 313
Малко по нагоре описах моето положени и имам въпрос, вие като лежите усещате ли някакви бодежи долу ниско като че от влагалището ? Не е болка, а като лек бодеж просто, но в същия момент дискомфортен.На лекар съм в петък, но все пак исках да попитам, ако някой е имал подобни усещания? Дали е нормално?
Здравей, и аз имам такива бацкания и тупкания или нещо подобно от няколко дни. Аз съм със серклаж от 18г.с в момента съм в 20г.с. Лекаря каза, че било нормално това боцкане.

# 314
Здравей, и аз имам такива бацкания и тупкания или нещо подобно от няколко дни. Аз съм със серклаж от 18г.с в момента съм в 20г.с. Лекаря каза, че било нормално това боцкане.

Разбирам. Аз съм в 31г.с. , нямам серклаж, имам съвсем малко разкритие и скъсянване на шийката 24мм е. В момента съм на режим легло, контракжии не усещам , само това боцкане.

Общи условия

Активация на акаунт