Лежащи мами - 48

• 63 582
  • 852
  •   1
Отговори
# 360
Добър вечер мами 😊 Аз минавам да ви се оплача.. от днес си започнах Салбутамола и ми разказа играта, половин ден съм с треперене и сърцебиене и се чудя привиква ли изобщо организма към него и на вас кога ви изчезнаха страничните ефекти?.. Имах борба една година с паник атаките и самото състояния ми напомня много за тях и се чудя дали няма да си направя по-голямо зло, ако продължа лекарството и всеки ден съм така 😩 Само да кажа не посмях да пия пълната ми изписана доза 3х2 мг и пробвам с 3х1 мг..

Привет и на мен ми действаше по този начин , даже взимах по високи дози , така ще бъде докато организма привикне с лекарството , около две седмици , на все пак се консултирай с АГ да ти коригира дозата или да ги пиеш през няколко часа

Благодаря за отговора 😊 Още от началото като ги започнах взех сама решението да започна от половин хапче на всеки 8 часа и лека полека да стигна до цяло хапче..Тъй като положението не беше наложащо нямам контракции все още. Вече ми е трети ден с тази доза и нямам сърцебиене и започвам да я увеличавам 😁 Ще я бъде работата, благодаря все пак!

# 361
Внимавайте с бактериите покрай серклажа. Моите не се махнаха от антибиотика. Поседях си с тях, приеха ме в 36 -та седмица за венозен антибиотик. Не бяха добри тоновете и я извадиха. Водите са били зелени. Добре е вече, но трудно я захраниха, антибиотици й дават. Добре се справя.

# 362
Здравейте, момичета,
Аз също съм от лежащите мами, поради ред усложнения. В 23гс съм и от вчера имам болки ниско долу, както и в дясно на корема. Според мен са си контракции. Снощи се събуждах няколко пъти. Притеснена съм. На някой случвало ли му се е ? Трябва ли веднага да посетя АГ?

# 363
Здравейте, момичета,
Аз също съм от лежащите мами, поради ред усложнения. В 23гс съм и от вчера имам болки ниско долу, както и в дясно на корема. Според мен са си контракции. Снощи се събуждах няколко пъти. Притеснена съм. На някой случвало ли му се е ? Трябва ли веднага да посетя АГ?
Здравей, според мен се свърже с АГ.

# 364
Хоп присъединявам се и аз Simple Smile от 21г.с. съм на легло, заради скъсена шийка -29мм. и U образен фанелинг. АГ каза, че поне до 28 г.с. трябва да стискам здраво, после ще се молим седмица за седмица. За сега съм на прегледи на всеки 7 дни, в петък ще прецени дали да слага песар.

# 365
Хоп присъединявам се и аз Simple Smile от 21г.с. съм на легло, заради скъсена шийка -29мм. и U образен фанелинг. АГ каза, че поне до 28 г.с. трябва да стискам здраво, после ще се молим седмица за седмица. За сега съм на прегледи на всеки 7 дни, в петък ще прецени дали да слага песар.
Здравей, аз съм от 18 г.с със серклаж поради скъсяване и финилинг. В момента съм в 21г.с и аз се моля да изкарам поне до края на Януари. Вие как сте.

# 366
Леле Пеперуда 18г.с. Grin моето скъсяване случайно го видяха на ФМ, не съм имала проблем преди това, беше си ми 43мм. и какво стана - не разбрах. Миналата седмица изкарах на Профенид и се беше посвил фанелинга в петък, но пак се отваряше. Пратиха ме да лежа и сега този петък ще видим как ще е работата за песар. Видяло се, че ще се лежи обаче…

Я кажете как си убивате времето?

# 367
Леле Пеперуда 18г.с. Grin моето скъсяване случайно го видяха на ФМ, не съм имала проблем преди това, беше си ми 43мм. и какво стана - не разбрах. Миналата седмица изкарах на Профенид и се беше посвил фанелинга в петък, но пак се отваряше. Пратиха ме да лежа и сега този петък ще видим как ще е работата за песар. Видяло се, че ще се лежи обаче…

Я кажете как си убивате времето?
Ами имах по обилно течение бистро и се притесних и отидох на преглед така се установи. Пробваха лечение с антибиотик но не се повлия и направихме серклажа. След това имах бактериална инфекция. Днес ми излезе резултата от новата микробиология към момента е чист. Ми аз почти не ставам освен, баня, тоалетна и ядене.

# 368
Аз вече съм от 26 дни в болница за задържане. И всичко почна с уж безобидни стягания на корема. Един ден позачестиха, дойдох до спешен кабинет, не от болка, а от паника, и се оказах с разкритие и 40% скъсена шийка. След седмица в болницата, от паниката и стреса, според мен, шийката се скъси още. Прпблемът е, че не се следя в болницата, общо взето всеки ден минават визитации, изписват се едни неща, но никой не губи време да ти обяснява какво се случва. Първо уж имах бактерия в урината, минах лечение с антибиотик, минах и лечение с кортикостероиди за дробовете на бебето. Бях точно в края на 29 седмица, сега съм 33+3. Надявам се да устискам максимално, тук ми казаха, че ще е добре да ме задържат до 34 седмица, но не вярвам да ме изпишат. Уредът за тонове в началото не отчиташе стяганията в корема, сега вече отчита леки контракции. В резултат, понеже магнезия не помага, ми сложиха и банка Гинипрал. От събота съм и на кормагнезин и на гинипрал, шашкам се вече, а и рядко ми се обяснява каквото и да е. От една страна виждам, че ме задържат с причина, от друга страна си мисля, че щеше да е по-добре първите седмици да ме пуснат вкъщи, където ще е по-спокойно. Тук се къпя криво ляво със двете системи вече, в обща баня, по цял ден само болни гледаш или гледаш как изписват трима, а ти оставаш....нямаш никаква самостоятелност в стая с още трима....тежко е, и гледам да лежа заради крайната цел детето да е добре и както сме дошли двете, да си тръгнем двете заедно. Някой лежал ли е за задържане в болница по-дълго, да сподели опит?

# 369
Аз вече съм от 26 дни в болница за задържане. И всичко почна с уж безобидни стягания на корема. Един ден позачестиха, дойдох до спешен кабинет, не от болка, а от паника, и се оказах с разкритие и 40% скъсена шийка. След седмица в болницата, от паниката и стреса, според мен, шийката се скъси още. Прпблемът е, че не се следя в болницата, общо взето всеки ден минават визитации, изписват се едни неща, но никой не губи време да ти обяснява какво се случва. Първо уж имах бактерия в урината, минах лечение с антибиотик, минах и лечение с кортикостероиди за дробовете на бебето. Бях точно в края на 29 седмица, сега съм 33+3. Надявам се да устискам максимално, тук ми казаха, че ще е добре да ме задържат до 34 седмица, но не вярвам да ме изпишат. Уредът за тонове в началото не отчиташе стяганията в корема, сега вече отчита леки контракции. В резултат, понеже магнезия не помага, ми сложиха и банка Гинипрал. От събота съм и на кормагнезин и на гинипрал, шашкам се вече, а и рядко ми се обяснява каквото и да е. От една страна виждам, че ме задържат с причина, от друга страна си мисля, че щеше да е по-добре първите седмици да ме пуснат вкъщи, където ще е по-спокойно. Тук се къпя криво ляво със двете системи вече, в обща баня, по цял ден само болни гледаш или гледаш как изписват трима, а ти оставаш....нямаш никаква самостоятелност в стая с още трима....тежко е, и гледам да лежа заради крайната цел детето да е добре и както сме дошли двете, да си тръгнем двете заедно. Някой лежал ли е за задържане в болница по-дълго, да сподели опит?

Здравей 😊 И аз съм лежала за такъв период от време, но заради кървене.. Ситуацията беше подобна при мен, плюс че изкарах и няколко пълни дни с катетър и подлога без изобщо да мръдна от леглото и никой не ми даваше никаква гаранция, обеснение какво да очаквам или до кога ще продължи..Единствената разлика при мен беше, че имаше възможност да ме отделят сама в двойна стая и си гледах сериали и говорих часове по телефона, само това ме разсейваше.. Говори с доктора ти може да имат възможност да го направят и успех!!!

# 370
Аз имам и чисто технически въпрос. Пада се да си взема болничния и обменната карта преди раждане скоро, но още ще съм в болница за задържане. От болницата ми издадоха болничен до 19-ти, на 20-ти уж трябва следящия ме гинеколог (който не е от тази болница) да ми издаде 45 дневен болничен и да ми даде обменната карта. Аз още ще съм в болницата, питах го дали не може да даде всичко на мъжа ми, защото болничният ми трябва за работа. От кабинета му казаха, че не можело така, сега даже не мога да се свържа с тях. Някой бил ли е в подобно положение, как мога да си издам този болничен по друг начин, какви са ми вариантите. И за обменната карта се притеснявам. Поне да я даде, пък лекарите в болницата ще си преценят доколко им е полезна. Не стига стресът от лежането в болница, ами и това....

# 371
Здравейте момичета, идвам само да ви дам малко кураж. Аз съм със серклаж поставен в 24 седмица при шийка 0.88см след като постъпих в болница за задържане с 2.5см (на системи от кормагнезин и ношпа) след което на прегледа при изписване се оказа че шийката от 2.5см е вече под 1 см и ме оставиха за да сложат серклаж. Изписаха ме с друга терапия (коринфар 3х1 и до едно време пиех утрогестан, но ми го спряха отдавна). Преди приема в болницата бях на диаспорал и но шпа и с постоянни контракции в 24 седм. Откакто съм на коринфар нямам нито контракции нито нищо, може би от 1 седмица по 2, 3 на ден, но не са страшни.
В момента съм 37 седмица, като единствено не прекалявам с чистенето вкъщи. Водя нормален живот, шофирам, готвя, гледам баткото и т.н
Малко объркано го написах всичко, ще ме прощавате, но пиша от тел и ми е една идея по сложно да си подредя мисълта.

# 372
Палмово дръвче, прекрасна история Heart пожелавам ти от сърце леко раждане и едно пухкаво бебоче Hug

# 373
Здравейте, мами. От няколко дни Ви чета и се запознавам със света на "лежащите". Тази седмица ми направиха серклаж, заради скъсена шийка (2 см.) и с мотива, че съм бременна с близнаци. В 17 г.с. съм и процедурата мина успешно. Сега лежа у дома активно и тъкмо мислех, че страшното е минало, когато разбирам, че процедурата ми е направена при установени гъби - кандида албиканс. Следящият ме лекар ми изписа антибиотик, но аз вече съм сериозно във филма. От стари теми научих, че има изследвания, които мога да направя за установяване дали имам вътрематочна инфекция - ЦРП, левкоцити, уреаплазма и микоплазма. Правилно ли съм се насочила и какво бихте ме посъветвали да направя?

# 374
  • София
Здравейте, мами. От няколко дни Ви чета и се запознавам със света на "лежащите". Тази седмица ми направиха серклаж, заради скъсена шийка (2 см.) и с мотива, че съм бременна с близнаци. В 17 г.с. съм и процедурата мина успешно. Сега лежа у дома активно и тъкмо мислех, че страшното е минало, когато разбирам, че процедурата ми е направена при установени гъби - кандида албиканс. Следящият ме лекар ми изписа антибиотик, но аз вече съм сериозно във филма. От стари теми научих, че има изследвания, които мога да направя за установяване дали имам вътрематочна инфекция - ЦРП, левкоцити, уреаплазма и микоплазма. Правилно ли съм се насочила и какво бихте ме посъветвали да направя?
Гъбичките не са проблем,не се притеснявайте.
Антибиотика е изписан превантивно ,зареди серклажа,така се прави по протокол.Вероятно пиете Аугментин.
Уреаплазма,хламидии и Микоплазма мисля че е трябвало да изследвате преди това,сега не е добре да се пипа цервикалния канал,а те доколкото знам се изследват от цервикален секрет,говорете с АГ,защото може и да не съм права,важното е че са ви хванали навреме,сега ще пиете антибиотик и ще се следите с чести микробиологии.
Следете црп и имайте предвид че референтните за бременни са други,същото се отнася и за левкоцитите.
А и вие все пак сте с близнаци,може просто да е преразтегната матката и да й е в повече на шийката ви.

Общи условия

Активация на акаунт