Лежащи мами - 48

• 63 576
  • 852
  •   1
Отговори
# 375
classica За следенето за инфекции освен црп и задължителната ПКК, добави и ДКК. Последните път се случи при сина ми да има "тиха"бактериална ушна инфекция. Пием си антибиотика, после се спира, след 2-3 дни започва кашлица, казват ми от алергия е, нов Ант, при спиране нов пристъп, нов Ант., при спиране пак ми казаха алергия. Сагата продължи 1,5 месеца.
Накрая пуснах ДКК, заедно с другите ( разчитат се заедно в комбинация, не се гледа единично завишение само на  един-два показателя). Влязохме в болница и му оперираха ушите.
Уж алергична кашлица, пък то уши.

# 376
Здравейте, момичета!
Следя ви от известно време и ето, че дойде и моят ред да пиша. За съжаление не мога да се похваля. При мен всичко приключи в 22 г.с. Миналият месец, ноември, в 17 г.с. ми беше направен серклаж, на шийка с дължина 2,8 см. Видимо всичко изглеждаше наред. Серклажът стана много добре. Полежах 4 дни в болница с вливания на антибиотик и Кормагнезин и след това се прибрах вкъщи. Не съм имала задължителна препоръка за лежане, а просто олекотен начин на живот - повече почивки, по малко разходки, без натоварваща къщна работа. Дойде време за ФМ, на която се оказа, че шийка почти няма и всичко се държи само на конеца. Направо изпаднах в шок, нищо не бях усетила до този момент. Веднага влязох в болница, сложихме и песар, започнаха вливания на Кормагнезин и Гиниприл, антибиотик иинжекции Папаверин. Ставах от леглото само за тоалетна у храна. Уж всичко вървеше добре, докато не се появи кървенето, което така и не успяхме да овладеем, ту намаляваше, ту се засилваше. Вчера махнахме песара и се оказа, че мехурът е пролабирал във влагашището, по-късно се появиха и контракциите и всичко приключи за 24 часа. 22 г.с. е прекалено малка седмица, за да се опитат да спасят бебенцето ми.
Това беше 5 ин витро опит и 1 успешен, който за съжаление приключи с аборт.
Не мога да ви опиша как се чувствам, но трябва да намеря сили да продължа.
Прегръщам ви всички лежащи мами, имайте безкрайни сили и дано да има повече щастливи финали!

# 377
Каквото и да кажа ще е малко. Съжалявам за случилото ти се. Бъди силна и вярвам , че щом е станало веднъж пак ще стане и следващия път всичко ще е наред. При някои жени нещата се случват трудно  , от личен опит казвам, но единствено вярата и упоритостта помагат. Стискам палци бързо да се възстановиш.
quote author=La abejita link=topic=1363665.msg43998902#msg43998902 date=1639801981]
Здравейте, момичета!
Следя ви от известно време и ето, че дойде и моят ред да пиша. За съжаление не мога да се похваля. При мен всичко приключи в 22 г.с. Миналият месец, ноември, в 17 г.с. ми беше направен серклаж, на шийка с дължина 2,8 см. Видимо всичко изглеждаше наред. Серклажът стана много добре. Полежах 4 дни в болница с вливания на антибиотик и Кормагнезин и след това се прибрах вкъщи. Не съм имала задължителна препоръка за лежане, а просто олекотен начин на живот - повече почивки, по малко разходки, без натоварваща къщна работа. Дойде време за ФМ, на която се оказа, че шийка почти няма и всичко се държи само на конеца. Направо изпаднах в шок, нищо не бях усетила до този момент. Веднага влязох в болница, сложихме и песар, започнаха вливания на Кормагнезин и Гиниприл, антибиотик иинжекции Папаверин. Ставах от леглото само за тоалетна у храна. Уж всичко вървеше добре, докато не се появи кървенето, което така и не успяхме да овладеем, ту намаляваше, ту се засилваше. Вчера махнахме песара и се оказа, че мехурът е пролабирал във влагашището, по-късно се появиха и контракциите и всичко приключи за 24 часа. 22 г.с. е прекалено малка седмица, за да се опитат да спасят бебенцето ми.
Прегръщам ви всички лежащи мами, имайте безкрайни сили и дано да има повече щастливи финали!
[/quote]

# 378
Много е тъжно, съжалявам за случилото се,   събери сили, поплачи си, остави болката да мине и не се отказвай. Всяка една от нас заслужава да е майка и всички даваме максималното от себе си, прегръщам те.

# 379
Здравей, много се натъжих от прочетеното. Силно те прегръщам, думите са излишни...Аз също имам аборт в 22 г.с. след поставен серклаж в 18 г.с. и всичко приключи с изтичане на водите за минути...Отне ми време да се съвзема, но ето жива съм 😊. Кураж, сили и здраве ти желая. Дай си време, гледай напред 😙.
Здравейте, момичета!

# 380
Записвам се и аз във вашата тема. В 15г.с. съм , но от самото начало имам болки и лежа, пия много хапчета и съм на инжекции папаверин. На 35 съм и ми е 3 бременност ми е, имам 8 годишна дъщеря, след това едно кухо яйце и сега чудото се случи отново. След ендомвтриоза и поликистозни яйчниците съм с една здрава тръба, забременяването при мен си е чудо, а износването предизвикателство.
С първата бременност имах много контракции и за малко да роди в 6 месец  , но само се скъси шийката до половин сантиметър , не ставаше за зашиване, лежа до края с контракции. Сега с тази бременност пак имам контракции и болки и вече лежа, не знам как ще издържа до 9 месец, но съм твърдо решена.
Исках да ви попитам при какви размери на шийката правят серклаж, сега съм на 3,5см и док каза, че е супер.

# 381
Didi686 не мога да отговоря конкретно колко см са нужни за серклаж. Но за тези 8г от предишното ти раждане вече има повече варианти за вида на зашиване от тогава - по метода Макдоналд (стандартния- вагинален и абдоминален), ЕТКО, комбинация от двата ( а може и други...)
Шийката ти е супер за зашиване. На мен ми бяха останали 3 стени от необходимите 4 (за стандартен серклаж), общо не повече от половин см. Останалото беше изрязано при конизации, общо 4,5см.
При мен серклажа беше необходимо  спешен, нямах време, а разбрах и че втория и третия вид струват съответно 1800лв и 2600лв ( пари от петък за понеделник също нямах без страничните разходи) и рискувах с първия ( ако не мине по ЗК, струва 300-350лв).
Вместо за 4та стена, лева мина през стената на матката. Това в 12г.с. Сега съм в 28г.с. и за щастие всичко е наред.

Извинявам се, ако съм излишно подробна, но когато аз търсех, ми липсваше актуално инфо от 1-2 места. Някой може ли да ми подскаже как да правя скрит текст на лични?☺️

# 382
La abejita Много съжаляваме да го чуем..Както всички преди мен казаха думите са излишни..Бъди силна, с теб сме!!

# 383
На мен ми каза, че е супер, в смисъл че няма нужда от зашиване, но аз се притеснявам. На 11 януари пак съм на преглед и ще питам пак. Тогава е и следващата ми фетална морфология. И с точност ще ми кажат колко е.

# 384
На мен ми каза, че е супер, в смисъл че няма нужда от зашиване, но аз се притеснявам. На 11 януари пак съм на преглед и ще питам пак. Тогава е и следващата ми фетална морфология. И с точност ще ми кажат колко е.

Още по-хубави новини! Извинявай, че не съм разбрала. На ФМ преценяват и дебелината й, което също е важно.

La abejita съжалявам, че се е случило така! Искрено се надявам да не се отказваш и по един или друг начин да станеш майка!
Кураж, сили и здраве занапред!

# 385
Здравейте на всички. Вече 30 дни съм в болница за задържане, днес влязох в 34 седмица. От две седмици се разхождам с две системи - Кормагнезин и Гинипрал. Днес на изследвания излязоха завишени показатели на разни съединения в черния дроб. Дали от лекарствата, дали от бременността, не знам. Сега ми включиха банка с антихепатитно лекарство за да ми живне малко дроба. Ще ми правят контролни изследвания след ден-два. Очакваше се да добутам поне до 36 седмица, но не знам какво ще решат докторите. Предполагам, че ако изследванията не са добри ще трябва да извадят бебето. Някой имал ли е подобен проблем с черния дроб в последен триместър?  Възстановяват ли се нещата, все пак на моето бебе ще му трябва здрава майка. Притеснявам се и за преждевременното раждане в 34-35 седмица, ако се наложи.

# 386
С първата бременност имах също много проблеми, и пиех гинипрал по 5 на ден и магнезии по 6 и какво ли още не. Не са ми пускали изследвания за черен дроб. Но после нямах проблеми. Черния дроб е орган, който се генерира. Бъдете спокойна, като спрете лекарствата ще се оправите. А 34 седмица вече не е страшна и сега да се роди бебче , няма да има проблеми от това. Чела съм, че след 32 само нарастват на килограми. А лекарите с имат лекарства за еазвитие на дробчетата на бебето още от седми месец. Бъдете спокойна.

# 387
Здравейте, на вас кога са ви казали да спрете магнезия и утрогестана? В началото на 34 г.с съм, шийката е 3см., но доктора каза да продължавам с тях поне още 2 седмици. Преди това друг доктор ми беше казал утрогестана до 34 г.с да го слагам та се зачудих 🙄

# 388
Ехее 34г.с. с 30мм шийка, даже не знам защо още ги пиеш и слагаш Grin

# 389
И аз не знам 😁 сигурно иска да се презастрахова доктора да не се скъси бързо бързо по празниците 🤷🏻♀ Защото си имам и подготвителни контракции въпреки че пия доста магнезий и салбутамол. Ама не смея на своя глава да го спирам.

Общи условия

Активация на акаунт