Лежащи мами - 48

• 62 474
  • 852
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми е казано да ги приемам до 37г.с. На своя глава миналия месец, след като ми писна от ежемесечни инфекции, реших да пия утрогестана, не да го слагам. Резултата беше, че шийката намаля от 33мм до 30мм, предвид че планът да беше много по-лек, т.е. не имало толкова голям натиск.
Скоро пак ми я мериха. Все така 30мм си е.

# 391
Момичета, колко трябва да е шийката? Аз съм с 34мм в 16 седмица и уж била добре, но лежа заради болки и спазми. Пия утрогестан, но шпа и магнерот, до онзи ден бях на инжекции папаверин, защото след феталната морфология и натискането по корема получих болки. Страх ме е, защото с първото дете в шести месец останах с 5мм шийка и 1см разкритие.

# 392
Момичета, колко трябва да е шийката? Аз съм с 34мм в 16 седмица и уж била добре, но лежа заради болки и спазми. Пия утрогестан, но шпа и магнерот, до онзи ден бях на инжекции папаверин, защото след феталната морфология и натискането по корема получих болки. Страх ме е, защото с първото дете в шести месец останах с 5мм шийка и 1см разкритие.

Didi8686, аз съм в 17та седмица и шийката ми е 35 мм, което е много добре. Утрогестан поставям вагинално, тъй като на този етап от бременността оралния прием няма толкова добър ефект. Също така лежа почти постоянно. Пия Нутри-маг всеки ден, а но-шпа само при нужда. С първото ми дете също бях с 1 см. разкритие от началото на 7ми месец, но изтиках с мнооого лежане до 34 г.с. + 6 дни и родих 😊

# 393
Здравейте на всички. Вече 30 дни съм в болница за задържане, днес влязох в 34 седмица. От две седмици се разхождам с две системи - Кормагнезин и Гинипрал. Днес на изследвания излязоха завишени показатели на разни съединения в черния дроб. Дали от лекарствата, дали от бременността, не знам. Сега ми включиха банка с антихепатитно лекарство за да ми живне малко дроба. Ще ми правят контролни изследвания след ден-два. Очакваше се да добутам поне до 36 седмица, но не знам какво ще решат докторите. Предполагам, че ако изследванията не са добри ще трябва да извадят бебето. Някой имал ли е подобен проблем с черния дроб в последен триместър?  Възстановяват ли се нещата, все пак на моето бебе ще му трябва здрава майка. Притеснявам се и за преждевременното раждане в 34-35 седмица, ако се наложи.

Emanuela8802, синът ми е роден в 34 г.с. +6 дни. Напълно здрав, не е имал никакви проблеми със здравето. Искам да кажа, че дори да се наложи да извадят бебето сега, не се тревожете. Ако недай си Боже имате някакъв здравословен проблем, по-добрия вариант е родоразрешаването и лечението на мама по всички правила на медицината. Лекарите си знаят работата, спокойствие и успех Ви желая 😊

# 394
Здравейте. Присъединявам се към вас!
За първи път легнах да пазя дивана в 6-7г.с., когато поручих над 2,5 см. отлепяне и в последствие голям хематом. Лежах близо 2 месеца и се радвах на седмица и половина движение.. на 13.12 беше първата ми ЖК и док установи шийка 35мм и каза, че е на ръба. От 7 седмица слагам Циклогест, което предполагам помага.. ноо след два дни болки, вчера ме извика по спешност и видя, че се е скъсила на 32мм. и на 29 ме вика за прием и на 30ти предстои серклаж. Надявам се, когато иле хванато навреме, да удържим положението!

# 395
Здравей 😊 Моята история е подобна.. Успех ти пожелавам и щастлив край!! А в коя седмица си в момента?

За първи път легнах да пазя дивана в 6-7г.с., когато поручих над 2,5 см. отлепяне и в последствие голям хематом. Лежах близо 2 месеца и се радвах на седмица и половина движение.. на 13.12 беше първата ми ЖК и док установи шийка 35мм и каза, че е на ръба. От 7 седмица слагам Циклогест, което предполагам помага.. ноо след два дни болки, вчера ме извика по спешност и видя, че се е скъсила на 32мм. и на 29 ме вика за прием и на 30ти предстои серклаж. Надявам се, когато иле хванато навреме, да удържим положението!

# 396

Не се натоварвайте и повече си почивайте. Моята шийка след серклажа продължи да се скъсява, но аз имам цервикална недостатъчност. Лежах през цялото време. Бъдете спкойна и слушайте АГ. Всичко ще бъде наред!

# 397
Yanevam, в 15+ нещо.
Та вчера ми каза само лежани док, та слушам и изпълнявам

# 398
Здравейте и аз се присъединявам към вас със скъсена шийка съм 25 мм в 21 сед почти доктора каза да си почивам повече и на 6 .01 да ме види

# 399
Лежи, пии си хапчетата,  слушай доктора и всичко ще е наред. С първото дете в 6ти месец останах с 5мм и с много лежане стигнах до 38сесмица. Всичко е възможно стига да сме упорити.
Здравейте и аз се присъединявам към вас със скъсена шийка съм 25 мм в 21 сед почти доктора каза да си почивам повече и на 6 .01 да ме види

# 400
Оооо така и правя слушам го каквото ми каже всичко изпълнявам

# 401
Днес се връщам от АГ с мека шийка, добре, че песара я държи. Назначиха ми и кортикостероидна терапия. В 32 седмица съм.

# 402
Днес се връщам от АГ с мека шийка, добре, че песара я държи. Назначиха ми и кортикостероидна терапия. В 32 седмица съм.
Извинявайте какво означава мека шийка.

# 403

Ми и аз не знам точно, но съм го чувала много пъти. Просто е мека, мускулът е омекнал е може да поддаде на разкритие.

# 404

Ми и аз не знам точно, но съм го чувала много пъти. Просто е мека, мускулът е омекнал е може да поддаде на разкритие.
Благодаря за отговора, аз от 18.г.с съм със серклаж поради скъсяване и отваряне.

Общи условия

Активация на акаунт