Лежащи мами - 48

• 62 478
  • 852
  •   1
Отговори
# 405
Вие имате ли някакви усещания след поставяне вагинално на Утрогестан аз откакто го слагам имам сякаш нещо ми странно отдолу или защото изтича по малко или бебка ме рита в пикочния мехур но някак си гъдел ме е сякаш .

# 406
Аз го пия. Така ми каза моя АГ. С първото дете го поставях, но сега ме кара да го пия.

# 407
Вие имате ли някакви усещания след поставяне вагинално на Утрогестан аз откакто го слагам имам сякаш нещо ми странно отдолу или защото изтича по малко или бебка ме рита в пикочния мехур но някак си гъдел ме е сякаш .

И при мен на моменти изтичането е като гъдел, но ако си с втора бременност след нормално раждане, възможно е и да е бебето.
Случвало ми се е и от двете.

# 408
Здравейте, имам нужда от Вашето мнение. На 21.12 изненадващо ми измерика скъсена шийка-2,5 мм. В 22 г.с +5 дни съм. Предписаха ми магнерот (3 х2) и утрогестан по 2 вечер, вагинално. На 23.12 пак бяха на преглед и тогава ми я измериха 3,3 мм. На преглед съм на 03.01.
От 21.12 единственото нещо, което правя, е да лежа и да ставам много набързо да хапна, и то тоалетна и баня, разбира се.
Първият ми въпрос-възможно ли е, ако след лежане и взимане на лекарствата, шийката се удължи и стабилизира, да мина на малко по-лек режим. Поне от време на време да излизам донякъде или веднъж като ми е скъсена съм на леглото до края?
И вторият ми въпрос-каква би могла да е причината за рова скъсяване. На 24.11 беше в норма-мисля, че беше 3,7 мм. Възможно ли е от стрес, притеснение и претоварване в работата?
Благодаря предварително за отговорите от по-запознатите:)

# 409
Моята на 13.12 беше 3,5. В 15 седмица. След това имах болки и на 21.12 я измериха 3,2 и ми изписаха също магнерот, но по 1 и Циклогест, но него си го слагам от 7 г.с., но след прегледа на 21 го минах вагинално него. Докторката ми каза само да лежа, но на 25 пак ходих заради болки и я измериха 3,6. Като цяло прогестероновите препарати карат тъканта да набъбва и да се стабилизира. Аз и колаген приемам по същата причина.
Продължавам да си лежа обаче, защото на 29 трябва пак да ме плегледат и да кажат дали ще ми правят серклаж.
Аз с разходки не бих рискувала или поне бих се съветвала с док. Моята на 3,2 ми каза само лежане.
Относно причината - на мен ми казаха, че някои жени са си предразположени. Даже термина на английски за това е Incompetent cervix.
Та аз с моята некомпетентна шийка мисля предимно да си лежа..

# 410
И моята я измериха 25 мм на ФМ но не знам дали е от притеснение защото и за първи път вдигам кръвно на 140/90 от тогава ми е все ниско .На 6.01 съм на преглед ще види доктора как е но той ме успокой да си почивам и да съм много спокойна щото доста се бях шашнала за серклаж не ми е споменавал ще видим като ме прегледа как е но не знам предната вечер правихме секс дали си оказва влияние не знам .Не ми беше забранен тогава още .
На мен ми предписаха
Утрогестан 2/2
Нош па 3/1
Биолегра

# 411
Christmas 2021 не се притеснявай, но си лежи предимно. МОже да не са измерили правилно. На следващия преглед искай пак да я видят, да знаеш, че с вагинален ефограф се мери най точно шийка.По назад бях писала как с първото си дете изкарах с 5мм шийка до 38 седмица , но с лежане,  хапчета, всичко е възможно. За съжаление сега пак лежа заради болки , шийката ми беше последно 3,4, но каза, че е добре, надявам се януари като ида да е добре, че и без друго пя утрогестан 2×2, но шпа 3×1,  магнерот3×1
Теди, Сакс при скъсена шийка е абсолютно забранен. предизвиква контракции и скъсява.  Моя съвет е да не рискуваш.

# 412
Ооо знам че е забранен но тогава не знаех на ФМ ми я измериха къса .Ще видим при доктора как е но съм чак на 6 на преглед

# 413
Много благодаря. Аз просто се надявам да е било нещо инцидентно, колкото и наивно да звучи.
Аз със сигурност предимно ще почивам, няма да правя каквото и да било. Но чисто психологически е много по-добре да знаеш, че го правиш по своя преценка, а не че е крайно наложително.
Стискам палци на всички.
Christmas 2021 не се притеснявай, но си лежи предимно. МОже да не са измерили правилно. На следващия преглед искай пак да я видят, да знаеш, че с вагинален ефограф се мери най точно шийка.По назад бях писала как с първото си дете изкарах с 5мм шийка до 38 седмица , но с лежане,  хапчета, всичко е възможно. За съжаление сега пак лежа заради болки , шийката ми беше последно 3,4, но каза, че е добре, надявам се януари като ида да е добре, че и без друго пя утрогестан 2×2, но шпа 3×1,  магнерот3×1
Теди, Сакс при скъсена шийка е абсолютно забранен. предизвиква контракции и скъсява.  Моя съвет е да не рискуваш.

# 414
Здравейте момичета! Да ви се оплача, от днес сутринта съм с леки болки в корема.  Дойдох до болницата да ме прегледат, при което се установи, ще съм с шийка 25 мм. Оставиха ме в болницата под наблюдение на системи и инжекции. Преди 1 седмица бях на преглед и шийката беше 35 мм. Секрет ми пуснаха - чист. Лежа си по цял ден. От къде това скъсяване? С 3 аборта съм, ще ми се стопи душата. На 30ти моята докторка е на смяна и ще ме прегледа. Как ще издържа до тогава не знам....Липсва ми детенцето ми вкъщи, не мога да спра да плача 😭😭😭. Дайте ми малко кураж!

# 415
Стискам палци , само това да е било и от тук на татък всичко да е наред. Случва се да се скъси за много кратко време. Но нали си в болница , там трябва да ти е най спокойно, защото има лекари и винаги си под наблюдение. От системите и инжекциите ще те отпусне. В коя седмица си?

# 416
Лекарите не казват ли каква би могла да е причината предвид това, че предимно почивате?В коя седмица сте?
На мен в 22 ми изнериха шийката 2,5 и сега лежа вкъщи…
Дано се повлияе от лечението и се приберете скоро вкъщи.
Здравейте момичета! Да ви се оплача, от днес сутринта съм с леки болки в корема.  Дойдох до болницата да ме прегледат, при което се установи, ще съм с шийка 25 мм. Оставиха ме в болницата под наблюдение на системи и инжекции. Преди 1 седмица бях на преглед и шийката беше 35 мм. Секрет ми пуснаха - чист. Лежа си по цял ден. От къде това скъсяване? С 3 аборта съм, ще ми се стопи душата. На 30ти моята докторка е на смяна и ще ме прегледа. Как ще издържа до тогава не знам....Липсва ми детенцето ми вкъщи, не мога да спра да плача 😭😭😭. Дайте ми малко кураж!

# 417
Не казаха нищо за причина. Да, забравих да спомена - едва в 18та. За серклаж говорихме преди няколко седмици с моята докторка и тя не е на мнение, че ще помогне. Ако имало да става нещо - щяло да стане с или без него...освен на чудо да се надявам.

# 418
Имам един въпрос. На мен ми изследвах ЦРП и беше 0,1, имах и ПКК-в норма. Не ми пуснаха миркобиология. При това ЦРП може ли спокойно да се изключи риска от някаква инфекция, гъбички и т.н, които да са довели до скъсяването на шийката?

# 419
Не казаха нищо за причина. Да, забравих да спомена - едва в 18та. За серклаж говорихме преди няколко седмици с моята докторка и тя не е на мнение, че ще помогне. Ако имало да става нещо - щяло да стане с или без него...освен на чудо да се надявам.
При мен в 24та седмица /последния влак за серклажа/ при шийка 0.88см сложиха серклаж и родих в 37+2 Simple Smile
Нищо не ви пречи да потърсите 2ро мнение, още повече след толкова аборти...

Общи условия

Активация на акаунт