Лежащи мами - 48

• 62 456
  • 852
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря момичета, аз все лежа настрани но много ме болят кокалите и все се въртя ту наляво ту надясно. Аз не излизам никъде ставам само до тоалетна и баня.

# 451
Здравей, аз бях в сходна ситуация. Попринци 2.5 се води гранична стойност. Аз бях от 20г.с . Скъсяваше се,но аз пък бях доста активна. Накрая в 7 месец бях с разкритие, 1.5 мм шийка и издържах 2 дни преди термин,но с лежане почти постоянно. В 37 седмица почнах да се храня на стол , да
седя на дивана. А в 38 излизах няколко пъти и на разходка. 
Здравейте, имам нужда от Вашето мнение. На 21.12 изненадващо ми измерика скъсена шийка-2,5 мм. В 22 г.с +5 дни съм. Предписаха ми магнерот (3 х2) и утрогестан по 2 вечер, вагинално. На 23.12 пак бяха на преглед и тогава ми я измериха 3,3 мм. На преглед съм на 03.01.
От 21.12 единственото нещо, което правя, е да лежа и да ставам много набързо да хапна, и то тоалетна и баня, разбира се.
Първият ми въпрос-възможно ли е, ако след лежане и взимане на лекарствата, шийката се удължи и стабилизира, да мина на малко по-лек режим. Поне от време на време да излизам донякъде или веднъж като ми е скъсена съм на леглото до края?
И вторият ми въпрос-каква би могла да е причината за рова скъсяване. На 24.11 беше в норма-мисля, че беше 3,7 мм. Възможно ли е от стрес, притеснение и претоварване в работата?
Благодаря предварително за отговорите от по-запознатите:)

# 452
Ох, момичета да ви се оплача. Снощи имах болки и спазми и от днес отново съм на инжекции папаверин. Другите хапчета ми увеличи. Вече не издържам. И ноември, и декември бях на инжекции за по 5 дни. Днес исках да ме вкара в болница, а той вика утре  ако не те отпусне. Вярно че са вируси и избягват болница , но мен ме хваща страх. От хормони ли , не знам ама днес съм много плачлива.  В 17 седмица съм  как ще изкарам още толкова.

# 453
Ох, гадна работа, дано те отпусне...ако не - бягай в болницата дето се вика още довечера, там и системи ще ти включат. Аз бях точно по празниците в болница. Тегаво ама какво да се прави...

Ох, момичета да ви се оплача. Снощи имах болки и спазми и от днес отново съм на инжекции папаверин. Другите хапчета ми увеличи. Вече не издържам. И ноември, и декември бях на инжекции за по 5 дни. Днес исках да ме вкара в болница, а той вика утре  ако не те отпусне. Вярно че са вируси и избягват болница , но мен ме хваща страх. От хормони ли , не знам ама днес съм много плачлива.  В 17 седмица съм  как ще изкарам още толкова.

# 454
Диди, лесно е да се каже, но дишай. Ще бъдете добре и ти, и бебчето. Ако съвсем не издържаш и ще си по - спокойна, отивай в болницата. Не могат да откажат прием. Вирусите са си вируси, винаги ги е имало и ще ги има, но не това трябва да е определящо за решението ти.

# 455
И аз днес бях на преглед бебка е 500 гр в 23 сед .Доктора не ме е бъркал да измери шийката гледа я през ехографа и каза че всичко е наред .Да почивам и да съм спокойна даже не е споменавал за серклаж на ФМ ми я измериха 25 мм .Нямам болки нито контракции чувствам се добре .

# 456
Здравейте. Днес ме вкараха за задържане , на системи. Не стана само с инжекции. Поне видяхме бебка. Потвърдиха, че е момиче. 195гр. В 18седмица съм.

# 457
Всичко ще е наред бъди спокойна почивай и слушай докторите

# 458
Дано при всеки положението е възможно най-спокойно!
И аз за сега съм добре, този месец влизам в 7-ми месец и се моля всичко да продължава да е наред както в последно време.. 500 грама е нашата манекенка, която до скоро се пробваха да я изкарат момче 😂
Стискам палци на всички!

# 459
Здравейте, знаете ли дали има някаква опасност (получаване на контракции или нещо друго) при чести прегледи с вагинален ехограф заради шийката? Както и има ли някаква опасност при вземането на микробиология, ако е през две седмици?
Аз бях при моя лекар на 03.01.Следващият преглед ми е на 20.01.
Аз обаче на 07.01. Съм за второ мнение при друг?

# 460
Ами моя днес не ми я гледа последно ми я мереха на ФМ на 20.12 от друг доктор гледа ме на ехографа и каза че всичко е наред а няма отлепяне при теб колко я измериха .Аз съм във 23 сед  нямам болки нито контракции.

# 461
На 21.12 - 2,5, на 23.12 - 3,3, на 03.01 - 2,8.
И ми каза да пеодължавам да лежа, тъй като не е много добре. Аз съм в 24 г.с.+ 1 д.
Ами моя днес не ми я гледа последно ми я мереха на ФМ на 20.12 от друг доктор гледа ме на ехографа и каза че всичко е наред а няма отлепяне при теб колко я измериха .Аз съм във 23 сед  нямам болки нито контракции.

# 462
Christmas ще я закрепите, само спокойствие и почивка. Пий си лекарствата  и не ги пропускай. Моята шийка последно я мериха 32мм. в 25+1 и аз основно си полежавам ставам за кратко кръгче на хола на всеки час и това е. Вече съм 26+1 и се надявам да добураме с момата до края Simple Smile
Обаче като слушам размерите и започвам да се плаша, девойката по ехограф в 25+1 беше 950гр. … тя по принцип върви малко по-голяма защото е ЗЕТ на 4-ти ден, но …

# 463
Ще до бутаме трябва да мислим позитивно почивка и спокойствие.А и без това в тая пандемия таман сме с по малко контакти .

# 464
С напредването на бременността моя доктор ме следи само с коремен екограф, но не знам дали защото е по-безопасно (със серклаж съм в момента). Но в началото на бременността докторът ми ме преглеждаше на две седмици само с вагинален (когато бях в болницата ме гледаше понякога и през 4 дни) и предполагам щом го е правил може би не е представлявало опасност..но знам ли 😬

Общи условия

Активация на акаунт