Лежащи мами - 48

• 62 461
  • 852
  •   2
Отговори
# 435
Иначе аз и колаген приемам за шийката
Какъв колаген приемаш? И аз смятам, че с терапия е достатъчно да спре скъсяването. С първата ми бременност, точно това се случи - 26 мм в 16 г.с. и същите милиметри в 34 г.с., без серклаж.
На мен сега не ми изписаха утрогестан и се чудя, дали на своя глава да не слагам🤔
Момичета, имам и един безкрайно тъп въпрос - Алеракт се приема орално, нали? Защото, моята гинеколожка, измънка, че бил вагинален, но.....не мисля, че е така. Звучи абсурдно, дори.

# 436
Благодаря.
И аз си мисле, че лекарят ще ми направи серклаж за всеки случай, ама не. Може би има и доста рискове, затова да е преценил, че ще избутам и така.
Ще лежа, нямам избор. И започвам да се моля да добутам поне до 34 г.с.

Няма да стане като нова , те само я поддържат на това ниво. Не е толкова зле. Можеше да се застраховате с един серклаж. Но ако нямате контракции и си лежите ще си изкарате до термин.
Здравейте. Аз Също бях на преглед. Шийката ми няма особена промяна - 28 мм. (На 21.12 беше 25 мм, на 23- 33 мм.)
Каза ми да продължавам да лежа и да си пия лекарствата (магнерот и утеогестан).
В 23 г.с. Съм + 6 дни.Явно серклаж не мисли да ми прави, защото съм на преглед чак на 20.01.Въпреки че на прегледа декември ми каза, че като се видим началото на януари ще решим дали да правим серклаж, тъй като можело най-късно до 25, 26 г.с.
Надявах се на малко по-добър резултат, но…това е положението Sad Според Вас колко време е нужно, за да започнат да действат магнерота и утрогестана и евентуално да набъбне шийката?

# 437
Алеракт, има и вагинални капсули. Първо бях само на вагинални. Като ми откриха вътрешно разкритие ми изписана и орални и вагинални таблетки Алеракт. Вагиналните, не ми понасят слагам само утрогестана. Пия си Алеракта през устата на моя глава. Не правете, като мен! 😁

Иначе аз и колаген приемам за шийката
Какъв колаген приемаш? И аз смятам, че с терапия е достатъчно да спре скъсяването. С първата ми бременност, точно това се случи - 26 мм в 16 г.с. и същите милиметри в 34 г.с., без серклаж.
На мен сега не ми изписаха утрогестан и се чудя, дали на своя глава да не слагам🤔
Момичета, имам и един безкрайно тъп въпрос - Алеракт се приема орално, нали? Защото, моята гинеколожка, измънка, че бил вагинален, но.....не мисля, че е така. Звучи абсурдно, дори.

# 438
Благодаря за отговора 🙂. Значи и аз, и докторката не грешим, но сме говорили за различни неща 😁.
Взех едни и като гледам са орални, и тях ще пия.

# 439
    Здравейте, бихте ли споделили какъв колаген приемате? Аз пия Колаген систем на Допелхерц. Със скъсена шийка съм - 25 мм, постелен режим и утрогестан. Първата си бременност изкарах пак така без серклаж, сега моята докторка пак няма намерение да ми прави серклаж, ще си го карам с лежане -дано успея. В 19та седмица съм.
    То и серклажът го правят при вече крайно положение според мен. Държи, но и той си е рисков. Поне според моята док. Зависи дали оправдава рисковете. Засега го отложиха при мен. Утрогестан с пиене не знам как може да подейства и кога… аз слагам Циклогест вагинално и за 1 седмица от 3,2 беше станала 3,7. Магнеротът трябва да се натрупа. Иначе аз и колаген приемам за шийката

# 440
    Благодаря.
    И аз си мисле, че лекарят ще ми направи серклаж за всеки случай, ама не. Може би има и доста рискове, затова да е преценил, че ще избутам и така.

Няма да стане като нова , те само я поддържат на това ниво. Не е толкова зле. Можеше да се застраховате с един серклаж. Но ако нямате контракции и си лежите ще си изкарате до термин.
    Здравейте. Аз Също бях на преглед. Шийката ми няма особена промяна - 28 мм. (На 21.12 беше 25 мм, на 23- 33 мм.)
    В 23 г.с. Съм + 6 дни.Явно серклаж не мисли да ми прави, защото съм на преглед чак на 20.01.Въпреки че на прегледа декември ми каза, че като се видим началото на януари ще решим дали да правим серклаж, тъй като можело най-късно до 25, 26 г.с.
    Надявах се на малко по-добър резултат, но…това е положението Sad Според Вас колко време е нужно, за да започнат да действат магнерота и утрогестана и евентуално да набъбне шийката?

Аз съм г/д на леглови режим от 21 г.с., но си позволявам леки разходки и лека домакинска работа, мечтаех и аз за 34 г.с, ето от днес съм, още си ме е страх, паза се и сега новата цел е 36та, винаги ще искате още след всяка поставена цел Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 17:20 от Adelina Angelova 706888

# 441
    Аз приемам този. За бременните е хубаво да е хидролизиран.

https://www.zoya.bg/Чист-хидролизиран-колаген-на-прах-140-г.12142?filters=_D0_9A_D0_BE_D0_BB_D0_B0_D0_B3_D0_B5_D0_BD-s

# 442
    Пожелавам Ви 🙏😇
    Благодаря.

Аз съм г/д на леглови режим от 21 г.с., но си позволявам леки разходки и лека домакинска работа, мечтаех и аз за 34 г.с, ето от днес съм, още си ме е страх, паза се и сега новата цел е 36та, винаги ще искате още след всяка поставена цел Simple Smile

# 443
    • София
      Здравейте, бихте ли споделили какъв колаген приемате? Аз пия Колаген систем на Допелхерц. Със скъсена шийка съм - 25 мм, постелен режим и утрогестан.
      [/quote]
      Бях ги проучвала преди време и като цяло стигнах до извода,че трябва да е тип 1 и 3 доколкото си спомням.Бях харесала един на прах на NOW Collagen Peptides Powder.
      В крайна сметка на мен серклажа няма да ми се размине ,даже  вероятно ще правим два при нова бременност и един колаген няма да ме оправи (с доказано калпава шийка съм),реших да не пия.С

# 444
      Момичета вие позволявате ли си да лежите в полулегално положение или само на една страна.

# 445
      Да, този, който приемам е хидролизиран тип 1 и 3. Само че четох, четох и никъде не видях това чудо преди или след хранене се приема 🤔

Пеперуда , аз си позволявам по малко. Също така се храня седнала. Разходки никакви, само за преглед. Вече не сядам зад волана - возят ме 😁

quote author=*Bubble* link=topic=1363665.msg44083072#msg44083072 date=1641316094]
        Здравейте, бихте ли споделили какъв колаген приемате? Аз пия Колаген систем на Допелхерц. Със скъсена шийка съм - 25 мм, постелен режим и утрогестан.
        [/quote]
        Бях ги проучвала преди време и като цяло стигнах до извода,че трябва да е тип 1 и 3 доколкото си спомням.Бях харесала един на прах на NOW Collagen Peptides Powder.
        В крайна сметка на мен серклажа няма да ми се размине ,даже  вероятно ще правим два при нова бременност и един колаген няма да ме оправи (с доказано калпава шийка съм),реших да не пия.С
        [/quote]

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 20:20 от Dimitriyka

# 446
        Аз лежа в полулегнало по гръб, на страни и изобщо във какви ли не позиции , последната седмица така ме боли дископатията, че търся най удобните. Разбира се гледам да не спя по гръб, но понякога лягам за малко

# 447
        Момичета вие позволявате ли си да лежите в полулегално положение или само на една страна.
        Тъй като, до сега, си позволявах да отида и да взема от училище синът си, както и леки домакински задължения, не ми се е налагало да прибвгвам до полулежане. Днес, обаче, имам доста контракции и не се чувствам комфортно, което ще ме позиционира напълно в леглото. При тази ситуация, ще си позволявам и полулегнало положение.

# 448
        Аз пък не мога да спра да лежа по гръб..Всеки път полежа ли на някоя от страните ми се стяга корема.. Уж не е хубаво, но за сега ми е най-удобно.

# 449
        Аз през деня лежа само по гръб. Док каза, че няма значение. Вече през нощта си спя на настрани.

Общи условия

Активация на акаунт