Лежащи мами - 48

• 62 466
  • 852
  •   1
Отговори
# 420
Не, не може. И на мен ЦРП и ПКК бяха в норма, но имах изолирана бактерия. МБ пуснаха по мое настояване.

Имам един въпрос. На мен ми изследвах ЦРП и беше 0,1, имах и ПКК-в норма. Не ми пуснаха миркобиология. При това ЦРП може ли спокойно да се изключи риска от някаква инфекция, гъбички и т.н, които да са довели до скъсяването на шийката?

# 421
И мойта шийка я измериха 25 мм доктора ми каза да почивам и да съм много спокойна .Гледай да се успокоиш и Господ да бди над нас .

# 422
Аз снощи минах на преглед и засега ми се размина серклажът. Не каза колко е, но каза, че е дабре. На едната снимка пише 3,7. Засега обаче до следващия час с АГ ще си лежа само.

# 423
*Теди*, а Вие в коя седмица сте?

И мойта шийка я измериха 25 мм доктора ми каза да почивам и да съм много спокойна .Гледай да се успокоиш и Господ да бди над нас .

# 424
# 425
Здравейте, лежащи мами🙂! Моля, да направите едно място и за мен🙂.
Накратко - ветеран съм в лежането!
Първа бременност - изцяло лежана от 16 г.с. с шийка 26 мм. Общо, близо три месеца в болница, като от 26 г.с. до 34 г.с., без прекъсване. Роден юнак в 38 г.с.+5дни, преди почти 8 г.
Сега - втора и леко изненадваща бременност. В момента съм в почти 19 г.с., преболедуван К@вид в 8 г.с. без хоспитализация, но с антибиотик Цефзил. Шийката е мерена последно на 20.12 и така се случи, че три пъти я мериха, трима различни доктора, съответно стойностите са от 39,1 до 34,5 мм.
Имам от скоро, обаче, контракции, които се изразяват в стягане на корема, поради което сама се сложих в леглото и започнах 3×1 Магнерот и вечер Диаспорал 300 мг.
На преглед ЖК съм на 04.01 и ще видим каква е хавата с шийката.
Извинявам се за дългото и напоително представяне🙂.

# 426
Добре дошла, ще лежим заедно. Като има човек с кого да си поговорим е друго особено със същите проблеми. С теб кмаме сходна съдба с бременността. И аз имам дете на 8г. И трудна бременност,  но с шийка 5мм. Сега пак съм на легло с болки , но съм на преглед чак на 11ти. Успех .

# 427
Благодаря за топлото посрещане ♥️.

# 428
Здравейте, добре дошли на новите членове в групата 😊 При мен за сега положението е сравнително нормално..лежа 80% от деня, като когато е хубаво времето правя бавна  разходка комбинирана със седене по пейките в парка 😁 и не знам въобразявам ли си, но в дните които прекарвам само на легло понякога вечерта имам по 2-3-4 безболезнени леки втвърдявания на корема..а когато съм направила лека разходка като че ли ми е по-спокоен корема..някой има ли мнение по въпроса или е просто случайност?

# 429
Аз съм на 6 на преглед нямам търпение да видим какво ще каже доктора като ми измери шийката

# 430
Здравейте, момичета! Сега се връщам от преглед и шийката от 38 мм е станала 30 мм. Това не било проблем, според докторката и не налагало лежане, но според мен е проблем😔. На 17.01 съм пак при нея - да я измери, а на 24.01 в София. Не ми се прави серклаж, но и не ми се лежи, без да ставам, както първия път😔
Смотани шийки. Не си стоят дълги, ами....само проблеми създават.

# 431
В коя седмица си..ако все още имаш време за серклаж е добре.

Аз пък имам страшни болки в гръбнака, ребрата, кръста, гърба абе всичко от това лежане.. разходките ми се отразяват супер🙄 пък и странно не мога да лежа настрани, защото корема ми се стяга, пък уж го препоръчват, най-спокоен ми е корема като лежа по гръб..

# 432
Здравейте. Аз Също бях на преглед. Шийката ми няма особена промяна - 28 мм. (На 21.12 беше 25 мм, на 23- 33 мм.)
Каза ми да продължавам да лежа и да си пия лекарствата (магнерот и утеогестан).
В 23 г.с. Съм + 6 дни.Явно серклаж не мисли да ми прави, защото съм на преглед чак на 20.01.Въпреки че на прегледа декември ми каза, че като се видим началото на януари ще решим дали да правим серклаж, тъй като можело най-късно до 25, 26 г.с.
Надявах се на малко по-добър резултат, но…това е положението Sad Според Вас колко време е нужно, за да започнат да действат магнерота и утрогестана и евентуално да набъбне шийката?

# 433
Няма да стане като нова , те само я поддържат на това ниво. Не е толкова зле. Можеше да се застраховате с един серклаж. Но ако нямате контракции и си лежите ще си изкарате до термин.
Здравейте. Аз Също бях на преглед. Шийката ми няма особена промяна - 28 мм. (На 21.12 беше 25 мм, на 23- 33 мм.)
Каза ми да продължавам да лежа и да си пия лекарствата (магнерот и утеогестан).
В 23 г.с. Съм + 6 дни.Явно серклаж не мисли да ми прави, защото съм на преглед чак на 20.01.Въпреки че на прегледа декември ми каза, че като се видим началото на януари ще решим дали да правим серклаж, тъй като можело най-късно до 25, 26 г.с.
Надявах се на малко по-добър резултат, но…това е положението Sad Според Вас колко време е нужно, за да започнат да действат магнерота и утрогестана и евентуално да набъбне шийката?

# 434
То и серклажът го правят при вече крайно положение според мен. Държи, но и той си е рисков. Поне според моята док. Зависи дали оправдава рисковете. Засега го отложиха при мен. Утрогестан с пиене не знам как може да подейства и кога… аз слагам Циклогест вагинално и за 1 седмица от 3,2 беше станала 3,7. Магнеротът трябва да се натрупа. Иначе аз и колаген приемам за шийката

Общи условия

Активация на акаунт