Лежащи мами - 48

• 62 390
  • 852
  •   1
Отговори
# 585
На мен ми направиха превантивен серклаж на шийка 15мм. в 16 г.с. Шийката ми е скъсена заради предишна конизация. Д-р Христов тогава ми позволи да сядам, но каза предимно да лежа и забрани всякакво натоварване. Категорично забрани излизане и ходене. Вече съм в 32 г.с., шийката на последния преглед беше 9-10мм. Сега се моля само да устискам до 36 г.с., като си позволявам от време на време да сядам. До сега шийката не се е отваряла, не е омекнала и въпреки това АГ каза само да лежа.

# 586
  • София
deadonеva писала си ми на лично, но не ми дава да ти върна отговор казва ми че имаш твърде много съобщения.

# 587
Здравейте,
съжалявам ако ви натоварвам. Това ми е втора бременност, дълго са чакани и са след процедури. Първата лежах от 7ми месец заради къса шийка, сега вече месец лежа заради отлепен плоден сак. Първият път сякаш имах повече вяра, въпреки че само аз си знам какви страхове изпитах. Силно се надявах тази ми бременност  да е по-лека, но уви .. Много се депресирам с това лежане и бездействие, въпреки че работя легнала от вкъщи, се чувствам непълноценна. Не мога да се грижа адекватно за детето ми и това ми тежи адски много. Предстои ми серклаж и се надявам, да не се налага да лежа повече. Имам чувството, че ощетявам детето по този начин, въпреки че имаме игри заедно и своето време. Понеже е много свикнала с мен и дори не желае да излиза в парка без мен, а си стои вкъщи. Вярно е, че и по-лоши неща има на този свят, но исках да споделя какво ме тормози..

# 588
  • София
33hope децата имат изключителната способност да преминават през трудните периоди далеч по-леко от нас възрастните. Успокой се, най-добре е да спреш да работиш, защото това допълнително внася стрес в организма ти, а това се отразява и на бебето. Колкото по-спокойна си толкова по-добре за него. А детето ще свикне и ще се нагоди спрямо новите събития, говорете му повече, обяснявайте защо не може с мама да ходи в парка, то ще свикне с тази мисъл и ще почне да търси тате. Успешна бременност и раждане желая.

# 589
Betty_3, аз съм със серклаж в 19-та седмица, заради фуниевиден отвор от вътрешния край на шийката, но не беше по спешност и мисля че нямах скъсяване на шийката също. Плацентата ми отначалото е до изхода, но за сега доктора ми позволява да седя и леко да се разхождам, за да се чувствам и аз добре. 29+1 седмица съм, разбира се с една шепа хапчета против контракции, че от време на време и такива си имам. Преди серклажа предимно лежах, заради отлепване на плодния сак. В коя седмица си? 😊

# 590
Betty_3, аз съм със серклаж в 19-та седмица, заради фуниевиден отвор от вътрешния край на шийката, но не беше по спешност и мисля че нямах скъсяване на шийката също. Плацентата ми отначалото е до изхода, но за сега доктора ми позволява да седя и леко да се разхождам, за да се чувствам и аз добре. 29+1 седмица съм, разбира се с една шепа хапчета против контракции, че от време на време и такива си имам. Преди серклажа предимно лежах, заради отлепване на плодния сак. В коя седмица си? 😊

Благодаря ти, YanevaM! Стискам палци и при теб всичко да мине успешно. Аз съм в 26 седмица сега и с нетърпение чакам да влезна поне в 30-та.

# 591
Betty_3, много благодаря! Всичко хубаво и на теб желая!! Като влезеш в 30-та ще се молиш за 34-та..после за 36-37, никога не е достатъчно когато е преди 9-тия месец, надяваме се всичко да е наред при всички ни 😊

# 592
Betty_3 Здравей, и аз съм със серклаж от 18г.с. и фуниевиден канал. Шийката при серклажа беше 2,5мм, в петък я измериха 1,39мм. Утре живот и здраве влизам в 29г.с. И аз се моля да стигна поне до 30 г.с. Тази седмица бях е болницата за да ми слагат инжекции за дробчетата за всеки случай. Аз ставам до тоалетна и баня, ям в леглото на масичка.

# 593
Betty_3 Здравей, и аз съм със серклаж от 18г.с. и фуниевиден канал. Шийката при серклажа беше 2,5мм, в петък я измериха 1,39мм. Утре живот и здраве влизам в 29г.с. И аз се моля да стигна поне до 30 г.с. Тази седмица бях е болницата за да ми слагат инжекции за дробчетата за всеки случай. Аз ставам до тоалетна и баня, ям в леглото на масичка.

Здравей,  Пеперуда! Аз все си мислех, че след серклажа няма как да се скъсява повече, но явно има Sad Не съм запозната какво е фуниевиден канал и дали има оказва влияние на скъсяването.

Стискам палци и на теб и дано всичко се развие положително!

# 594

Здравей,  Пеперуда! Аз все си мислех, че след серклажа няма как да се скъсява повече, но явно има Sad Не съм запозната какво е фуниевиден канал и дали има оказва влияние на скъсяването.

Стискам палци и на теб и дано всичко се развие положително!
Благодаря, дано всички да успеем.

# 595
Момичета, имам въпрос към дамите със серклаж по Макдоналд. В коя седмица сте се разбрали с док. да го свалите?

# 596
Момичета, болка около пъпа, някой да е имал?
Преди 3 седмици, тоест в 22 г.с., бях на ФМ, където измериха шийка 35 мм., но тези болки - около пъпа и яйчниците ме тревожат. На преглед съм в сряда, но....се притеснявам😔

# 597
Явно наистина при всеки е много индивидуално развитието след серклаж. Аз съм с направен превантивен серклаж от д-р Христов в 18 г.с. като преди него дължината на шийката беше стигнала 20мм. В момента съм 25 г.с. и на последния преглед при следящия ме гинеколог дължината беше 39 мм.
Пожелавам ти всичко да се развие по най-добрия начин и да гушкаш едно здраво и пухкаво бебче.

# 598
Явно наистина при всеки е много индивидуално развитието след серклаж. Аз съм с направен превантивен серклаж от д-р Христов в 18 г.с. като преди него дължината на шийката беше стигнала 20мм. В момента съм 25 г.с. и на последния преглед при следящия ме гинеколог дължината беше 39 мм.
Пожелавам ти всичко да се развие по най-добрия начин и да гушкаш едно здраво и пухкаво бебче.
Благодаря, аз не съм от София, серклажа ми е правен в Добрич. Радвам се, че всичко е наред при вас. Успех и пухкав финал.

# 599
Момичета ,имам нужда от вашето мнение и помощ.Бременна съм с тризнаци в 21г.с.Преди 2 седмици ме прегледа доктора ,който ми прави ин витрото,но без да погледне шийката и ми каза да си запиша час при една докторка за след още 2 седмици - да ме погледне тя и да се уговорим за серклаж,той точно тогава се правил.Когато отидох в Понеделник на преглед тя погледна бебета ,всичко с тях е ок,но когато погледна шийката каза,че е отворена и ,че "хич я няма".На следващата вечер отидох в болницата ,прегледаха ме двама доктори и казаха,че има шийка,но е мека и има 1см разкритие.Казаха,че е късно за серклаж ,но ми сложиха песар(пръстен) ,който би трябвало да държи шийката,за да няма повече разкритие,както и да поддържа мехура ,за да не се спука.
Не ставам от леглото ,само до Wc.Има ли подобни случаи и според вас мога ли да изкарам поне до 30г.с с този песар и с това разкритие.

Общи условия

Активация на акаунт