Лежащи мами - 48

• 62 273
  • 852
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря,че споделяте! Вдъхвате кураж на тези,които още лежим! Бъдете здрави и щастливи! Браво на всички борбени майки! 😇

# 736
Здр “ мързеланки”
Опитвам се да започна с хумор за да мога да преглътна буцата в гърлото. Чета много от вас,и си мисля леле положението ми май не е розаво. Утре правя 22 седмици и от 2 седмици съм на легло. Шийката ми се скъси от 30 Мм на 23,5 Мм. Пия прогестерон и магнези , но както гледам  ефект никакъв. Има ли мами на който не предлагат зашиване както при мен ?

# 737
Ана от 20гс бях на легло заради скъсяване на шийката, с пълна програма хапове. В 28гс ми сложиха песар. Износих бебшорката до 40гс.
Всичко ще е наред, само спокойно Hug

# 738
Здравейте, аз лежах от 18 г.с. със скъсена шийка от 2,5мм. Направиха ми серклаж и така изкарах до 37+1, като от 32г.с шийката ми беше 8мм. Просто ми изтекоха водите и родих нормално. Кураж и вяра на всички.

# 739
Здравейте, аз лежа от съвсем самото начало. Шийката започна да се скъсява въпреки терапията и лежането и някъде към 26 седмица беше 25 мм. Тогава ми сложиха песар. Сега съм в 35 седмица и продължавам да лежа. Бих Ви посъветвала да потърсите помощ от д-р Любомир Хрисов в "Надежда". Успех Ви желая!

Здр “ мързеланки”
Опитвам се да започна с хумор за да мога да преглътна буцата в гърлото. Чета много от вас,и си мисля леле положението ми май не е розаво. Утре правя 22 седмици и от 2 седмици съм на легло. Шийката ми се скъси от 30 Мм на 23,5 Мм. Пия прогестерон и магнези , но както гледам  ефект никакъв. Има ли мами на който не предлагат зашиване както при мен ?

# 740
Кураж момичета аз от 8 март до 26 април бях със 5 см разкритие.Родих си с планово секцио в 38+4 без никакви проблеми .Знам че писва лежането но нали е за добро .Успех момичета

# 741
Здравейте, момичета. Често ви чета във форума, но досега не съм писала. Моят случай е следният : в 21 г.с. на ФМ шийката ми бе измерена около 2.5. Тогава ме приеха в болница за задържане на системи и малко след това ми бе поставен песар. Казаха ми да огранича движенията и масово да лежа. Няколко пъти ме приемаха пак за задържане заради болки, които реално са в тазовото дъно, тъй като и бебето е ниско. Контракции не се отчитаха. Вече съм 34+5г.с. Минах и терапии с кортикостероиди за отваряне на дробчетата на бебето. Вчера бях на тонове, нямаше контракции, но лекуващият ми изписа полижинакс 6 вечери. Нямам Гъбички, просто резултатът от влагалищния секрет показа вагинална цитолиза. Започнах снощи да ги поставям. Доста дискомфортно, защото се притеснявам и от песара, а те Глобулите са едни огромни... Това, което ме притеснява е, че ми се струва, че снощи около час след поставянето на първата Глобула, ми изпадна тапата. Знам, че е нормално да има обилно изтичане след поставянето, но когато отидох до тоалетна и след това по салфетката слузта беше по плътна, леко като желе, прозрачна и жълтеникава. Нямаше кървави нишки. Опасявам се дали това наистина беше тапата и дали да очаквам съвсем скоро раждане... Някоя от вас ползвала ли е полижинакс? Имаше ли такова по слузесто изтичане? Също и ако имате опит с тези тапи... При първата ми бременност не си спомням да ми е падала вкъщи, спукаха ми мехура в болницата.

# 742
Аз слагах полижинакс до преди седмица. Ползвам ежедневни привръзки, и като сложех вечерта се опитвам да не ставам, за да се разтвори максимално. Да не би твърде рано да си станала, глобулата да се е затоплила и да не е напълно разтворено веществото 🙄
Иначе аз имам изтичане поне до обяд след полижинакс, въпреки взет душ сутринта.
Вярно е, че е огромна. Аз съм със серклаж и също имах притеснения при поставянето.

# 743
Някъде около час след поставянето станах, за да отида до тоалетна. Освен това я поставих в право положение, а не легнала. Просто ме притеснява, че имаше част като желе

# 744
Здравейте, борбени мами! Искам да вдъхна кураж на тези, които все още лежат. Моето лежане приключи успешно! След поставен серклаж в 22 г.с и спиране на физическата активност и много пазене на 29 април в 37 г.с. ми изтекоха водите съвсем спонтанно. Бяхме планирали сваляне на серклажа седмица по-късно, но бебка реши да не чака повече. Тя даде смисъл на живота ми и го направи пълен!

Ще успеете и вие, само не падайте духом!

# 745
Anonimche с второто ми дете тапата ми падна около 34г.с., а родих чак към края на 38г.с. - продължавай да лежиш. С първата бременност аз също тапа така и не видях..

# 746
Момичета със секлажа само се лежи нали

# 747
  • София
Зависи ,питайте лекаря си.
Понякога не е наложително ,друг път се налага стриктно лежане

# 748
Здравейте момичета 🤗
Имаме ли някоя бъдеща мама, която е имала хематом по време на бремеността? Ако да, би ли споделила колко време кървя?

Здравей  🙂аз бях с хематом в 19 г.с бях на антибиотик всичко ми се случи наведнъж отлепяне на плацента и скъсяване на шийка до толкова че имах 2 см. разкритие , кървях доста  😔в болницата около 10 след това и вкъщи те спираше ту започваше и така докато накрая не се резорбира може би около 2-3 седмици като през няколко дни зацапваше . Желая ти успех късмет и здраве , бъди спокойна най вече , аз стигнах до мечтаната седмица и се радвам на здраво и доносено бебе , пожелавам го на всички тук  ❤!
Здравейте, и аз съм с отлепяне на плацентата -3мм в началото на 17та седмица съм. Получих кървене(червена кръв) преди 10 дни след това периодично изтича тъмно кафяво течение. Отидох до болницата за всеки случай да проверят дали всичко е Ок и ме приеха за задържане по пътека- 3 нощувки, въпреки че ми казваха през цялото време как е нормално да има кафеникаво зацапване около месец след прокървяване. Сега съм вкъщи и ще лежа поне месец - само ставам до тоалетната. Доколкото разбрах има шанс плацентата да се възстанови до 20та седмица, но все пак трябва много лежане и почивка. Много е стресиращо, но в крайна сметка е кратък етап, а скоро ще си имаме бебенца!
И аз много ще се радвам ако повече хора споделят своя опит с отлепена плацента, дали се възстановява, как е протекла бременноста им.
Здравейте,
Видях, че наскоро 2 пъти коментарът ми е отблязан като полезен. Искам да кажа, че вече си имам бебче, почти на 2 месеца. Отлепянето на плацентата ми зарастна за около 3 седмици и след това си продължих напълно нормална бременност. Разхождах си се, не се е налагало да лежа и не съм имала проблеми.
Ако някой, на който му се е случило подобно нещо чете, нека знае, че не е толкова страшно и минава. Всеки случай е индивидуален. Четейки в интернет ситуацията ми се струваше много по страшно, отколкото всъщност беше.

# 749
Строго индивидуално е при всеки. Аз лежах повече първите 3-4 седмици и след това ми казаха, че мога да правя разходки и да се движа нормално. Разбира се, не да тичам и да се преуморявам, но не и да съм на легло. При мен шийката се повлия много добре след серклажа.

Общи условия

Активация на акаунт