Лежащи мами - 48

• 62 267
  • 852
  •   1
Отговори
# 750
След серклага болял ли ви е корема

# 751
И аз да се запиша при вас за морална подкрепа.
Бременна съм в 25гс + 2 дни и от вчера съм в легнал режим заради скъсена шийка.
От 39мм за 1 месец е паднала на 24мм.
Нямам препоръка за серклаж или песар.
Следя се при д-р Л. Бойчев. Тяхно инвитро съм.
Ще я следим ако падне под 20мм каза в болница. Пуснахме микробиология да не е някоя гадинка да видим и така.
Успех на всички 🙏 и доносени и здрави бебчета желая. ❤

# 752
И аз да се запиша при вас за морална подкрепа.
Бременна съм в 25гс + 2 дни и от вчера съм в легнал режим заради скъсена шийка.
От 39мм за 1 месец е паднала на 24мм.
Нямам препоръка за серклаж или песар.
Следя се при д-р Л. Бойчев. Тяхно инвитро съм.
Ще я следим ако падне под 20мм каза в болница. Пуснахме микробиология да не е някоя гадинка да видим и така.
Успех на всички 🙏 и доносени и здрави бебчета желая. ❤
Yoanna789,
аз съм в 24г.с+3, след инсеминация и превантивен серклаж в 16г.с. Шийката ми беше 3.2 от самото начало, но изведнъж около 19г.с започна да се скъсява на 2.8/2.7. Въпреки че лежах след серклажа. За сега си стои тези размери, но продължавам да лежа. Същевременно трепем ешерихия коли от над месец и нещо. В началото легах 2 месеца стриктно заради кървене. Успях да съм в движение около 2-3седмици от началото на годината. Вече взе доста да ми тежи чисто психически,събират ми се доста месеци.
Това ми е втора бременност, първата също излежана, но от 27-28г.с с 1см шийка без серклаж. Родих точно влизайки в 38.
Успех!

# 753
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 754
В микробиологията ми излезна Кандида масово. Възможно ли е тя да е скъсила шийката?
Док ми писа да взимам полижинакс, сега виждам,че има и 6бр и 12бр.
Дали да не се презастраховам с 12?

# 755
Да и аз имам кандида и съм с полижинакс за 12 дни.

# 756
В микробиологията ми излезна Кандида масово. Възможно ли е тя да е скъсила шийката?
Док ми писа да взимам полижинакс, сега виждам,че има и 6бр и 12бр.
Дали да не се презастраховам с 12?
Аз вече 3ти път слагам Полижинакс, винаги 12 дни е лечението. Да не греша, но в тях няма АБ,нали?

# 757
Аз мисля,че има. Току що го мернах някъде и го изписвали както за гъбична, така и за бактериална инфекция.
Може и да не е вярно, но преди малко това прочетох във форума.

# 758
Здравейте момичета, аз съм в 24 седмица и се налага да ми поставят песар. Има ли някоя от вас с песар? Моля Ви споделете повече и информация за него-как се чувствате, болки, инфекции след поставянето му имате ли?

# 759
За съжаление и аз влизам в групата на лежащи мами, рискът от преждевременно раждане при мен е 50 %, имам динамично скъсяваща се шийка, 20 мм с фюнелинг, бях в болница на кормагнезин 1 седмица, вече съм 25 гс и е късно за серклаж...
Остава ми само да лежа и да се моля да изкарам още някой месец
Sad

За съжаление имаме вече една загуба в 9 гс - мисед, това трудно се преживява...

Реално не знам при вас как е, но аз и когато лежа на легло по цял ден , отново имам контракции и болки, не знам как да си помогна

# 760
novichocа коментирахте ли поставянето на песар?
При мен той ще се постави, тъй като аз съм 24+ седмица и за мен също е късно за серклаж

# 761
Аз съм от 16г.с към лежащите мами, със серклаж и шийка 2.9.
Вече съм в 28г.с, но до преди 10 дни имах постоянно стягания въпреки магнезия 3х1, въпреки няколко курса инжекции Но шпа. Сега качихме на 3х2 Магнерот и контракциите почти намаляха. Емоционалното ми състояние много влияе, като бях под стрес, двойно повече контракции.
За кураж казвам,че първата ми бременност бях с 1см шийка открита 28г.с и изкарах до 38г.с!

# 762
Здравейте, включвам се със серклаж направен пред три седмици в 16+ 4 г.с. В момента съм почти в 20г.с. профилактично, тъй като имам загуба преди три години на близнаци в 22 г.с. поради скъсена и отворена шийка без никакви признаци.
В момента шийката ми е 35мм, преди серклажа беше между 23-28мм.
В момента имам увеличено ЦРП и ми е изписан Зинат и пробиотик, но дали не трябва и нещо против гъбички да взимам?
Лекаря спомена дифлукан, но чета лоши отзиви за него.
На вас при изписан антибиотик пили ли сте допълнително противогъбично?

# 763
Здравейте,мами имам едно притеснение в момента съм 34+4 г.с.,утрогестан вагинално ми изписаха преди 2 седмици горе долу лежах за задържане заради контракции,а утрогестана обясниха че е заради леко скъсяване на шийката на матката,но АГ то ми миналата седмица когато бях на преглед каза че не я притеснява ,защото за периода в който съм вече е нормално и ме попита колко имам от утрогестана тъкмо бях приключила първата кутийка ,бях купила още една каза да си я довърша и спираме вечер по 2 капсули слагам,някой ми беше казал че трябва постепенно да се спре, а не от раз но тя не спомена нищо може би защото ги слагам от сравнително малко време ,може ли да сподели някой който е имал опит с този медикамент
Благодаря ви предварително мами

# 764
Здравей, аз го слагах като продължителност около два месеца и половина - последните месеци. Доста ми помогна с шийката, спрях го изведнъж в 36 седмица и родих в 39+6. На мен също ми го няха изписали заради скъсяване на шийката, само ползи имаше от лекарството. Успех!

Здравейте,мами имам едно притеснение в момента съм 34+4 г.с.,утрогестан вагинално ми изписаха преди 2 седмици горе долу лежах за задържане заради контракции,а утрогестана обясниха че е заради леко скъсяване на шийката на матката,но АГ то ми миналата седмица когато бях на преглед каза че не я притеснява ,защото за периода в който съм вече е нормално и ме попита колко имам от утрогестана тъкмо бях приключила първата кутийка ,бях купила още една каза да си я довърша и спираме вечер по 2 капсули слагам,някой ми беше казал че трябва постепенно да се спре, а не от раз но тя не спомена нищо може би защото ги слагам от сравнително малко време ,може ли да сподели някой който е имал опит с този медикамент
Благодаря ви предварително мами

Общи условия

Активация на акаунт