Лежащи мами - 48

• 62 234
  • 852
  •   1
Отговори
# 765
Много ви благодаря ,сега съм по-спокойна ,🙏

Здравей, аз го слагах като продължителност около два месеца и половина - последните месеци. Доста ми помогна с шийката, спрях го изведнъж в 36 седмица и родих в 39+6. На мен също ми го няха изписали заради скъсяване на шийката, само ползи имаше от лекарството. Успех!

Здравейте,мами имам едно притеснение в момента съм 34+4 г.с.,утрогестан вагинално ми изписаха преди 2 седмици горе долу лежах за задържане заради контракции,а утрогестана обясниха че е заради леко скъсяване на шийката на матката,но АГ то ми миналата седмица когато бях на преглед каза че не я притеснява ,защото за периода в който съм вече е нормално и ме попита колко имам от утрогестана тъкмо бях приключила първата кутийка ,бях купила още една каза да си я довърша и спираме вечер по 2 капсули слагам,някой ми беше казал че трябва постепенно да се спре, а не от раз но тя не спомена нищо може би защото ги слагам от сравнително малко време ,може ли да сподели някой който е имал опит с този медикамент
Благодаря ви предварително мами

# 766
Да отбележа че освен Утрогестана пиех и 3*2 магнерот и 1 месец Алеракт, шийката не беше кой знае колко притеснително скъсена, но имах доста подготвителни контракции от 5ти месец.

Здравей, аз го слагах като продължителност около два месеца и половина - последните месеци. Доста ми помогна с шийката, спрях го изведнъж в 36 седмица и родих в 39+6. На мен също ми го няха изписали заради скъсяване на шийката, само ползи имаше от лекарството. Успех!

Здравейте,мами имам едно притеснение в момента съм 34+4 г.с.,утрогестан вагинално ми изписаха преди 2 седмици горе долу лежах за задържане заради контракции,а утрогестана обясниха че е заради леко скъсяване на шийката на матката,но АГ то ми миналата седмица когато бях на преглед каза че не я притеснява ,защото за периода в който съм вече е нормално и ме попита колко имам от утрогестана тъкмо бях приключила първата кутийка ,бях купила още една каза да си я довърша и спираме вечер по 2 капсули слагам,някой ми беше казал че трябва постепенно да се спре, а не от раз но тя не спомена нищо може би защото ги слагам от сравнително малко време ,може ли да сподели някой който е имал опит с този медикамент

# 767
И аз съм така само че без алеракт,а и както казах доста късно и за кратко го приемам този утрогестан,в началото на бременността имах зацапване и тогава бях по-дълго време на тази терапия мисля че сутрин и вечер даже тогава го спряхме постепенно,но сега не ми казаха такова нещо.

Да отбележа че освен Утрогестана пиех и 3*2 магнерот и 1 месец Алеракт, шийката не беше кой знае колко притеснително скъсена, но имах доста подготвителни контракции от 5ти месец.

# 768
Здравейте. Получих кървене в 5та г. с, отидох в спешното, казаха отлепяне на сакчето, да лежа, изписаха ми но шпа 3х2 за първите 3 дни, после 3 пъти по 1 и утрогестан 2х1. Обясниха ми, че щом кървенето спре да премина на вагинален прием. Така и направих. Слагала съм го веднъж вагинално и получих повторно кървене. (вече 7г.с) След второ посещение в спешното ми увеличиха дозата на утрогестана на 2х2. Много лошо ми става от него и сега не смея да го поставям пак вагинално. Моят лекар ми каза, че няма общо, но въпреки това не смея. Някоя имала ли е подобна случка с утрогестана?

# 769
Здравейте, аз бях с поставен песар от д-р Христов в 26та седмица. МБ съм пускала на всеки 3 седмици, като два пъти се изолираха ентерококи и съм приемала Аугментин. Лежах през цялото време, като усещане от песара, няма болки и самия песар не се усеща. Свалиха го в 37+2 дни и 3 дни след това родих живо и здраво момиченце. Успех на Вас!

Здравейте момичета, аз съм в 24 седмица и се налага да ми поставят песар. Има ли някоя от вас с песар? Моля Ви споделете повече и информация за него-как се чувствате, болки, инфекции след поставянето му имате ли?

# 770
Здравейте,
Имали ли сте във влагалищен секрет след направена микробиология изолиране с Ешерихия коли- умерено?
На Зинат съм, ни се тревожа дали ще ги излекувам... Cry Едва в 20г.с. съм с направен серклаж преди месец.

# 771
Аз бях със серклаж в 16г.с. и е.коли. Пих зинат 5 дни и се оправих. До края на бременността всички МБ бяха чисти.

Здравейте,
Имали ли сте във влагалищен секрет след направена микробиология изолиране с Ешерихия коли- умерено?
На Зинат съм, ни се тревожа дали ще ги излекувам... Cry Едва в 20г.с. съм с направен серклаж преди месец.

# 772
Здравейте,
При мен също към 18г.с при контролната МБ се изолираха Ешерихия коли масово, това след серклажа. Аз третирах с 2 курса Полижинакс и после гинофит и се махнаха.

# 773
Здравейте, въпрос към мамите, които са със скъсена шийка и сложен пръстен песар, какво ви казаха за след това? Лежане, микробиология, прегледи на колко време?
Аз съм в 28 седмица и ми сложиха в петък пръстена, казаха ми на 10-14 дни микробиология и мерене на шийката, но забравих да питам трябва ли да лежа постоянно, шийката ми е 18мм. Имам малко болки долу ниско, в болницата нямах контракции.... Вие имали ли сте такива, като пробождане?

# 774
Здравейте, записвам се и аз в темата с направен серклаж в 16 седмица превантивно заради предишна загуба в 23 седмица заради скъсена шийка. Чувства се добре след серклажа, гледам да лежа и да си почивам, но от време на време ставам до кухня, баня, както и много кратки разходки до магазина примерно, но с кола. Терапията ми след серклажа е 3*1 но шпа, 3*1 бусколизин, 4*1 магнерот и още две седмици си продължавам с дуфастон 2*1.

# 775
Здравейте, д-р Христов ми постави песар в 26та седмица. Шийката тогава ми беше 25 мм. Прегледи съм правила на всеки 2-3 седмици. Микробиология на 3 седмици. След поставяне на песара шийката не подлежи на измерване, мануално се проверява само дали е затворена. Бях на легло през цялото време, само 2 пъти по 15 мин ставане на ден. Болки - дърпащи, пробождащи и подготвителни контракции имах ежедневно. Дано съм Ви била полезна. Успех!

Здравейте, въпрос към мамите, които са със скъсена шийка и сложен пръстен песар, какво ви казаха за след това? Лежане, микробиология, прегледи на колко време?
Аз съм в 28 седмица и ми сложиха в петък пръстена, казаха ми на 10-14 дни микробиология и мерене на шийката, но забравих да питам трябва ли да лежа постоянно, шийката ми е 18мм. Имам малко болки долу ниско, в болницата нямах контракции.... Вие имали ли сте такива, като пробождане?

# 776
Ха, аз мислех, че може да се измери  шийката..... Те така ми казаха лекарите в болницата  " на 10 - 14 дни мерене на шийка и микробиология"  Confused

Здравейте, д-р Христов ми постави песар в 26та седмица. Шийката тогава ми беше 25 мм. Прегледи съм правила на всеки 2-3 седмици. Микробиология на 3 седмици. След поставяне на песара шийката не подлежи на измерване, мануално се проверява само дали е затворена. Бях на легло през цялото време, само 2 пъти по 15 мин ставане на ден. Болки - дърпащи, пробождащи и подготвителни контракции имах ежедневно. Дано съм Ви била полезна. Успех!

# 777
Здравейте и от мен,
Акушерка съм, бременна съм в 17г.с. след инвитро и конизацио преди 15 г. За мен това е четвърта бременност като имам две момчета чудо❤️. Познавам толкова много специалисти и едва се оправям, за вас направо не знам... Пожелавам на всички ви лека бременност, позитивно мислене и най - прекрасния плач на термин! Вярвам, че ако имаме положителна нагласа, повече от половината път е изминат.

# 778
Здравейте, аз съм в 32 г.с. със скъсена шийка и контракции. Преди месец лежах за задържане в болница, закрепиха положението и препоръчаха повече лежане. На мен то обаче ми се отразява много зле психически - тревожност, безсъние..на приливи и отливи е, но на моменти е доста тежко. Това с положителното мислене хич не ми се получава. Как се справяте вие?

# 779
Аз си тегля филми и цял ден гледам, романтични комедии , общо взето не ми е ок, да лежа постоянно.... Но като ходя се задъхвам от 20 метра. Контракциите трябва да ги спреш за да не ти се скъси шийката още, аз бях с контракции около 2 седмици и резултата е шийка 18 мм, оставиха ме в болница и ми сложиха пръстен песар....

Здравейте, аз съм в 32 г.с. със скъсена шийка и контракции. Преди месец лежах за задържане в болница, закрепиха положението и препоръчаха повече лежане. На мен то обаче ми се отразява много зле психически - тревожност, безсъние..на приливи и отливи е, но на моменти е доста тежко. Това с положителното мислене хич не ми се получава. Как се справяте вие?

Общи условия

Активация на акаунт