На море в Гърция 2021 - VI

• 50 422
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
    Ако нямате сертификат за ваксинация са ви необходими антигенни тестове, които можете да направите в Петрич. Виждам, че има лаборатория Рамус, проверете и за друга. Резултатът излиза за 30мин. Необходимо е да се попълни и PLF формуляр за влизане в Гърция. За децата паспорти ако нямат лични карти. За колата талон и зелена карта. За кучето трябва да носите паспорт.
    Заредете гориво в България и карайте със загасени фарове в Гърция.
    Много благодаря за отговора 💐💐💐
    Това за фаровете в Гърция изобщо не го знаех....те са ми автоматични.....ще видя как да го махна ама луда работа 🤨

# 76
    Добро утро, направо не знам какво да правя.
    Нашата почивка на Корфу е от 16,09, а чета, че от 13,09 в Гърция ще затягат мерките.
    Безплатното ми анулиране е до утре - чудя се да анулирам ли, да ходим ли?
    Някои със съвети или предположения какви ще са мерките след 13 септември?

# 77
    На връщане за България със самолет теста на гръцка територия ли трябва да се прави или може и в България ?
    Гръцките власти изискват ли теста при проверка на летището или само РЗИ в България ?

# 78
    • софия
    На връщане за България със самолет теста на гръцка територия ли трябва да се прави или може и в България ?
    Гръцките власти изискват ли теста при проверка на летището или само РЗИ в България ?
    Може и в България, но имаш 24 ч. да направиш и изпратиш резултата на съответното РЗИ. Ако е отрицателен си освободен от карантина. До тогава си под нея.

# 79
      Ако нямате сертификат за ваксинация са ви необходими антигенни тестове, които можете да направите в Петрич. Виждам, че има лаборатория Рамус, проверете и за друга. Резултатът излиза за 30мин. Необходимо е да се попълни и PLF формуляр за влизане в Гърция. За децата паспорти ако нямат лични карти. За колата талон и зелена карта. За кучето трябва да носите паспорт.
      Заредете гориво в България и карайте със загасени фарове в Гърция.
      Много благодаря за отговора 💐💐💐
      Това за фаровете в Гърция изобщо не го знаех....те са ми автоматични.....ще видя как да го махна ама луда работа 🤨
      Ще ме извините, но това, за фаровете, е пълна щуротия.
      Карайте си със светнати фарове за ваша безопасност, а и това е законът в целия ЕС.
      Това, че след всеки тунел пише да си загасиш фаровете, хич не го отразяваме.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 09:15 от Djordja

# 80
      • Пловдив
      Подкрепям. И нашите са автоматични, никога не сме ги гасили.

# 81
      • София

Докато важат сегашните правила и докато Гърция е в оранжевата зона- за качване на самолета в посока България неваксинираните не е необходимо да представят отрицателен тест.
      Гръцките власти не го изискват. Не трябва да го искат и авиокомпаниите (освен ако нямат други свои вътрешни политики). Мога да кажа за WIZZ,  че не искаха нищо друго освен бордна карта и документ за самоличност.

# 82
      • София, България
      Поздрави от Фтероти Simple Smile

# 83
      Калимера Simple Smile
      Влязохме благополучно в Гърция и сме на път към Кефалония.
      Запазих преди малко апартамент с гледка към морето във Влахата. Днес имаме и годишнина от сватбата, та ако някой може да препоръча добро местенце да се почерпим довечера в района?
      Моля също за сайта, където мога да следя вълните на Петани.
      И да питам някой бил ли е на bbq круиз на Кефалония?

# 84
      • Bristol

Две места за чадъри и шезлонги временно са превзети от костенурките 💕 За третото гнездо май не са отстъпили собствениците и е точно до шезлонгите.
      Интересно кой, кога минава да преглежда, маркира и кога се излюпват. 😊
      Нали не греша, че това са гнезда на костенурки 🤔

# 85
      Ние се движим един ден след jul така като гледам😁

Вчера и днес на Плакиас - впечатленията ми от тази година в сравнение с 2019 са по-малко хубави☹
      Мнооооого народ, яко гърци, не успяхме да се класираме за Амудаки, останахме на Амудя - имаше вълни и морето беше мръсно.

Е вчера беше неделя и цялото Ретимно и околности беше в Плакияс. Днес е празно. Винаги и навсякъде през уикенда е пълно с гърци. Двата "пубера" от семейството вчера бяха много щастливи от вълните.

Аз съм много доволна и от вилата, а и от таверната в която си ходим по чехли. В селата над Плакияс има няколко наистина заслужаващи си ресторанта. Явно имаше пресен улов на тон, та си облизах пръстите.

# 86
      Калимера Simple Smile
      Влязохме благополучно в Гърция и сме на път към Кефалония.
      Запазих преди малко апартамент с гледка към морето във Влахата. Днес имаме и годишнина от сватбата, та ако някой може да препоръча добро местенце да се почерпим довечера в района?
      Моля също за сайта, където мога да следя вълните на Петани.
      И да питам някой бил ли е на bbq круиз на Кефалония?
      Няколко сайта има, но иконката с плуващото човече в meteo.gr също върши работа. https://www.meteo.gr/beach-forecasts.cfm?bid=652
      Честита годишнина и приятна почивка!

# 87
      • София
      Заседнахме на Кулата Expressionless

# 88
      Заседнахме на Кулата Expressionless
      А как е в обратната посока,към България?

# 89
      • София
      Две места за чадъри и шезлонги временно са превзети от костенурките 💕 За третото гнездо май не са отстъпили собствениците и е точно до шезлонгите.
      Интересно кой, кога минава да преглежда, маркира и кога се излюпват. 😊
      Нали не греша, че това са гнезда на костенурки 🤔
      Да, гнезда са. На Кефалония казаха, че си има служба която се занимава с тия неща. Предполагам и местните съдействат. На канали бийч имаше много гнезда, но бяха услужливо разположени в началото на пясъчцната ивица, и не пречеха на чадърите.

Общи условия

Активация на акаунт