На море в Гърция 2021 - VI

• 50 803
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Копирам от мейла, който получих от Министерството на външните работи:

С решение на гръцкото правителство до 06.00 часа на 3 септември 2021 г. се въвежда следната промяна в режима за влизане в Гърция:
Граждани от всички националности, без изключение, пристигащи в Република Гърция от Република България, ще бъдат подлагани на задължителен PCR или Rapid тест при влизане на съответния граничен пункт, ако не притежават сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19, валиден четиринадесет (14) дни след завършването на ваксинацията или уверение за преболедуване, което да е издадено 30 дни след и до 180 дни от преболедуването. Тестът на съответния граничен пункт е безплатен.
При положителен резултат от теста, съответните лица ще бъдат поставяни под 10 дневна карантина.
Придружителите на лица, диагностицирани с Ковид, имат възможност да се завърнат в държавата си на същия или на следващия ден, при условие че имат 2 отрицателни резултата  от направени PCR или rapid тестове в рамките на 24 часа и да носят през цялото време на завръщането им маска тип N 95.
За неспазване на карантината глобата е 5000 евро.

Горното се отнася и до граждани от всички националности, пристигащи в Република Гърция от Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени Арабски Емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Руската федерация и Турция.

# 121
До 3 септ? Или от?

# 122
  • СОФИЯ
Да м. Тамън мислех на есен да се разходя до Сантори.

# 123
Ако е положителен теста, ще карантинират в Гърция или ще връщат за карантина в България?

# 124
  • София

Копирах го - пише "до".
И тук е същото: https://mfa.bg/bg/situationcenter/30931

# 125
Ей! В 18:30 потеглихме от Нидри.
Видяхме делфин, плуваха в близост до кораба.
Но най любимото ми - излезе вятър, вълнение, кораба почна да се клати, слязохме с децата в бара. Реших, че ще празнувам годишнината с бира и чипс! Но фаворита ми е песента от Титаник Joy Абсолютно неподходяща песен за плавателен съд... Но се посмяхме...
ММ каза да се уча да шофирам в Гърция повече нямало да ме води...

Залез над Фискардо

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 20:14 от anbibian

# 126
Отсега ми става зле като си помисля НА трети каква лудница ще е..

# 127
Ние заминаваме на 02.09.ч с цел да избегнем струпването на 03.09. Ще пиша дали тестват всички неваксинирани и непреболедували.

# 128
Дали си струват всички усложнения за евентуални 4 дни в Гърция? Обмислям пътуване в петък и на обратно понеделник, двама възрастни и бебе, ваксинирани сме....
Ако правилно разбирам ни трябват сертификати за ваксинация и qr code. Ама дали докато се върнем няма да променят нещо...

# 129
Ние по случайност ще пътуваме тази година на 6-ти. Мислех да пътуваме през деня, но ако остане антигенният тест като възможност, ще се вдигнем май отново на нощен преход.

Да видим какво ще става след 3-ти. Пускам утре отпуската, пък квот-такова.

# 130
До 02.09. е досегадействащия режим на влизане в Гр. От 06:00 часа на 03.09. влизат в сила новите мерки, които все още не са оповестени от гръцка страна.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 22:48 от Djordja

# 131
На връщане  от Гърция през Промахон как стоят нещата с тестовете? На границата ли се правят?

# 132
  • София
Е то от няколко дни се тества масово на Промахон, сега просто ще има убийствени опашки и ще върви доста бавно

# 133
  • Bristol
ММ каза да се уча да шофирам в Гърция повече нямало да ме води...
Мечка страх, мен не страх. Взех си една супер малка кола, но то не са тесни улици и завои на 360 градуса 🤪 Бавничко карам. Като видя, че се е насъбрал народ зад мен отбивам, пускам ги и продължавам. Добре, че имам лепенка на задното стъкло, да се сетя, че съм турист и да не ми се сърдят много Simple Smile
Утре се чудим да отскочим до Аргостоли, притеснявам се отново за шофирането, но желанието да разгледам нещо ново обикновено надделява страха 🤗
Пазар за плодове и зеленчуци там дали има и къде е, някой знае ли? Все се надявах някой до плажа да продава или по пътя да видя табелка, но или съм прекалено вкопчена във волана и не ги виждам или наистина няма. Само по супермаркетите плодове има в района ни, но те не са сякаш така пресни 😔

# 134
Как седи въпроса с тегличите в Гърция? Върти ми се в главата, че имаше забрана да имаш теглич, ако нямаш закачено ремарке, че и глоби май има солени...Някой с актуално инфо?

Общи условия

Активация на акаунт