На море в Гърция 2021 - VI

• 50 801
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ММ каза да се уча да шофирам в Гърция повече нямало да ме води...
Мечка страх, мен не страх. Взех си една супер малка кола, но то не са тесни улици и завои на 360 градуса 🤪 Бавничко карам. Като видя, че се е насъбрал народ зад мен отбивам, пускам ги и продължавам. Добре, че имам лепенка на задното стъкло, да се сетя, че съм турист и да не ми се сърдят много Simple Smile
Утре се чудим да отскочим до Аргостоли, притеснявам се отново за шофирането, но желанието да разгледам нещо ново обикновено надделява страха 🤗
Пазар за плодове и зеленчуци там дали има и къде е, някой знае ли? Все се надявах някой до плажа да продава или по пътя да видя табелка, но или съм прекалено вкопчена във волана и не ги виждам или наистина няма. Само по супермаркетите плодове има в района ни, но те не са сякаш така пресни 😔
В Агростоли има пазар с много плодове и точно до фериботите / на влизане в града продължавате по крайбрежната улица и като подпинете ферибота има големи безплатни паркиниги. Там може да спрете и да се разходите по крайбрежната и покрай надписа I Blue Heart Kefalonia, там са и пазарите. Има и рибен пазар - заслужава си.

# 136
  • София
yovanka, за Паксос искат ли антигенни тестове, ако се качиш от Корфу и после обратно? Или само селфтест може? А също и понеже сте пътували в тази посока, след Olimpus Plasa в посока Игуменица, да ми препоръчаш по-голямо место за почивка?
Няма друго подобно място за почивка, само тук-там разширение за тоалетна.
За Паксос искат само декларации като за ферибота, дават ги с билетите. Никой не проверява документално здравния статус на пътуващите.

# 137
  • Sofia
Вчера се прибрахме. Към 5 бяхме на границата. Опашката започваше от тол пункта. Голямо чакане беше близо 2 часа. Колоната се движеше супер бавно. Като наближихме се оказа, че работят 2 гишета, но започнаха да пропускат бързо. Нас ни питаха устно "С ваксина или тест?" Казах ваксина и ми намигна буквално да карам напред.

# 138
Как седи въпроса с тегличите в Гърция? Върти ми се в главата, че имаше забрана да имаш теглич, ако нямаш закачено ремарке, че и глоби май има солени...Някой с актуално инфо?

Още са забранени,ние махаме нашия за пътуване до Гърция

# 139
  • София
На самия Промахон минахме доста бързо, не са ни тествали, може би защото сме ваксинирани. Но наистина отклоняваха някои коли, не знам на какъв принцип. За леки коли имаше 4 колони.

# 140
  • Там където
Как седи въпроса с тегличите в Гърция? Върти ми се в главата, че имаше забрана да имаш теглич, ако нямаш закачено ремарке, че и глоби май има солени...Някой с актуално инфо?

Ако колата е фабрично с теглич вписан в талона няма проблем. Ако е добавен от вас- не дават; махате го

# 141
Ние махаме теглича, защото знаем, че е забранено. Не мога да цитирам гръцки нормативен акт, така че не знам дали са слухове или още е така. Не ни затруднява кой знае колко.

# 142
Привет момичета!
Вчера си попълних ПЛФ, но решихме да сменим входната точка към Гърция.
Опитвам се да го коригирам от моливчето в сайта, но не ми дава да променя точно това.
Дали това ще е проблем на границата?
Пробвах да попълня нов ПЛФ, но ми казва, че с тези данни на л.к, не мога, а трябва да го коригирам от моливчето, което и вече пробвах преди това.

Благодаря.

# 143
  • София
Опитвам се да намеря информация, но нещо не успявам.
Има ли вариант за придвижване само между Парга и Антипаксос и само между Парга и Паксос?

# 144
  • софия
Не съм срещала подобен. Дей триповете включват и двата.

Намерих някакво водно такси от Пакси до Парга - https://www.paxosseataxi.com/transfers.html#

О, и тук, но цените са ... - https://www.thethinkingtraveller.com/greek-islands/paxos-and-ant … xos-and-antipaxos

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 09:51 от zvаnchе

# 145
  • София
Мда, и аз все на такава информация попадам. Реших, че от тел нещо не търся като хората.

# 146
Привет от Трапезаки
Малко пясъчно плажче, има шезлонги и чадъри. Плитка вода, подходящо за деца но много водорасли.

# 147
Как ме зарадва! Любимото ми плажче, все пак морето ни го "върна"!

# 148
  • Сф
Нова съм здравейте, иска ми се към 8 ми да скокнем за 3,4 дни до Солун. Предимно на разходка и шопинг и малко плаж. Била съм много отдавна,.а мм- не .Точно затова се целя в Солун. Някой да предложи хотел? С паркирането как седи въпроса из града? Тъй като ходя трудно, с талон съм на инвалид.  Другият ми въпрос е има ли някаква застраховка за пътна помощ , не дай си боже. Просто съм много зависима от колата , а всичко се случва на път. Не искам да се притеснявам излишно.

# 149
  • София
Лихнос току-що Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт