На море в Гърция 2021 - VI

• 50 794
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Има ли някой, който може да сподели  как се преминава Промахом от хора с тестове? Има ли яснота кога казват резултата гърците? Нещо ми е притеснено с тези карантина...,както тестват на границата, връщат ли или пътуваш 200-300км.да те карантинират в гръцко Anguished

# 166
На Маказа резултатът излиза за 2-3 минути и тогава можеш да продължиш. На Кулата едва ли е по-различно. Гърците не са луди от границата да ви вкарат вътре и да ви хранят и поят 10 дена.

# 167
  • София
Вчера като минавахме Кулата, хората, които бяха тествани, ги караха да отбият настрани за малко и там изчакваха.

# 168
  • Сф
,Да попитам, ние сме чипирани с мм, но детето на 13 не е . Предварително ли да правя антигенен тук (48 часа) или и на границата (Кулата) може? На место ще има ли проблем да търся хотел? Май не искам апартамент.Даже гледах един Капсис , Солун е скъпичко е, но ме устройва за 3 дни.Мога да направя и резервация, разбира се, но да питам, ако тръгнем ей така в последния момент и на място си решим. Малко съм смело сърце аз Simple Smile

# 169
Тестът на Кулата, който се води задължителен според последната информация от 3/09 6ч., не изключва нуждата за представяне на антигенен или PCR за неваксинираните или нямащи валиден документ за боледуване до 180 дни преди пристигането.

Мисля, че не става ясен от обявлението в сайта на МВнР начинът на пристигане в Гърция. Може би правилото за карантиниране при положителен тест да е валидно за летища, на влизане с кола на границата не изглежда много логично, макар че и това трябва да се допусне предвид факта, че е за всички пристигащи от България (може би и за минаващи транзит).

# 170
Можете ли да ми препоръчате таверна в Сарти, в която храната е хубава, а обслужването - добро? От няколко дни сме тук, но не сме особено доволни от таверните. Обслужването е много бавно - тази вечер чакахме около 20 мин да донесат пастицио, което би трябвало да е предварително приготвено, и междувременно детето се нахрани с хляб, а преди няколко вечери чакахме мусака около 30 мин. Храната невинаги е вкусна - например снощи ни сервираха лозови сърми от консерва и тарама от магазина. В някои заведения нямат доста неща от обявените в менюто.

# 171
viper, страхотен разказ!
Така си представям и моето бойно кръщение някой ден Yum

# 172
  • София
Можете ли да ми препоръчате таверна в Сарти, в която храната е хубава, а обслужването - добро? От няколко дни сме тук, но не сме особено доволни от таверните. Обслужването е много бавно - тази вечер чакахме около 20 мин да донесат пастицио, което би трябвало да е предварително приготвено, и междувременно детето се нахрани с хляб, а преди няколко вечери чакахме мусака около 30 мин. Храната невинаги е вкусна - например снощи ни сервираха лозови сърми от консерва и тарама от магазина. В някои заведения нямат доста неща от обявените в менюто.
Трудно помня имена, но тази таверна много ни хареса и все там ходехме.
Dropped pin
https://maps.app.goo.gl/qDwGWpKEtW5GY5HY7

След нея има още заведения на картата не се виждат.

# 173
Здравейте любители на Гърция Simple Smile По ваши наблюдения, пътуващи често от години, дали след 15.09. е подходящо за плаж? Става дума за Халкидики. Гледах прогнозата за времето, макар че е прекалено рано все още, температурите са около 23 градуса..Имаме резервация, която така или иначе може и да се провали, предвид, че може и нови мерки да въведат, но надеждата ми остава...

# 174

С две ръце бих препоръчала https://blue-senses.com/?page_id=469&lang=en. Обслужването е на високо ниво, цените прилични, а храната изключително вкусна.

# 175
Здравейте любители на Гърция Simple Smile По ваши наблюдения, пътуващи често от години, дали след 15.09. е подходящо за плаж? Става дума за Халкидики. Гледах прогнозата за времето, макар че е прекалено рано все още, температурите са около 23 градуса..Имаме резервация, която така или иначе може и да се провали, предвид, че може и нови мерки да въведат, но надеждата ми остава...

Не съм поглеждала сега прогнози за времето, но няколко поредни години сме ходили след 15 септември и винаги е било страхотно. Много по-спокойно е, няма тежки жеги, обикновено е над 23 градуса, водата си е чудесна за къпане все още. Септември е чудесно време за почивка на Халкидики. Разбира се, винаги може времето да промени някои планове, но в сегашната ситуация то е най-малкият проблем.

# 176
  • София
Били сме и след 15 октомври из плажовете на Халкидики.

# 177
Еми то е въпрос на издържиливост:-) за някой 20 градуса вода са ледени, за друг същите градуси са благодат:-) преценете си от кои сте!
Аз под 25 например не влизам🤪

# 178
Поздрави от Lady O и Withe rocks beach Кефалония

# 179
Здравейте! Била съм няколко пъти в Гърция, но винаги на по-далечни дестинации. Искам да заведа сега за няколко дни двама тийнейджъри и майка ми някъде наблизо и се надявам, че бихте ми препоръчали места с оглед на това да е близо, да е красиво, да има в околностите места за разглеждане, да има леснодостъпни плажове (майка ми не може да се катери или слиза по стълби и камъни). Предварително благодаря сърдечно за вашите препоръки! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт