На море в Гърция 2021 - VI

• 50 591
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, дайте идеи за нещо интересно за разглеждане в северна Евия.
Още се чудя къде да отседнем точно, оглеждам се около Елиника бийч ...
В северна Евия сме отсядали в района на Лутра Едипсо, по-конкретно района на Agiou Nickolau. Лутрата си е градче, известно с минералните извори, които се изливат директно в морето - водата е вряла и има образуван плаж край скалите на мястото при минералните извори. Инетерено за посещение е архипелага с безлюдни островчета - Lichada, като на най-големият си има и урбанизиран плаж. Има таксита, които могат да се хванат от Кавос.
Уникални селца, в които времете буквално е спряло са Ilia и Rovies. В района на Pefki, обичайно е доста ветровито.
Наш лбим плаж е този:
https://www.google.com/maps/place/Rododafni+beach/@38.8891579,22 … 61696,16.5z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x14a728641fea2e4b:0xb38fcc2c802175c!2sElinika+beach!3b1!8m2!3d39.0148149!4d23.3420808!3m4!1s0x14a0b5c9ae5202f3:0xee5be41da9297323!8m2!3d38.8895046!4d22.9619408

Може да си закупите уникално вино от тук:
https://www.google.com/maps/place/Vriniotis+Winery/@38.8671527,2 … 9690492,14z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x14a728641fea2e4b:0xb38fcc2c802175c!2sElinika+beach!3b1!8m2!3d39.0148149!4d23.3420808!3m4!1s0x0:0xc4af20f984df210d!8m2!3d38.866896!4d22.9736972

# 586
Според мен на гръцките острови без ол инклузив в хотела е много скъпо и не си заслужава. Ако се яде на вън, на нас само вечерята ни излизаше 40-50 евро за двама.

# 587
Според мен пък с ол инклузив не си заслужава, но нека не влизаме в този спор отново - мисля, че отдавна е разрешен за повечето потребители и всеки пише в темите, които импонират на вкуса му.

# 588
  • София
Здравейте! Засега ви пускам малко снимки от Занте да разглеждате https://www.flickr.com/photos/142885754@N03/albums/72157719914241620, ако искате. Ще напиша и разказ, макар да няма какво толкова да споделя, тъй като дестинацията е популярна, по-скоро впечатления ипрактични насоки. Но това ще е другата седмица.

kiticat, определено има и други варианти за изхранване по островите освен All Inclusive и таверни всяка вечер. Ние ги практикуваме от доста години и сме супер доволни, тъй като не можем да си позволим вечери в таверна за 3-4 ящни гърла всяка вечер, но пък успяваме да се насладим на островните красоти и вкусотии на приемливи цени.

За съжаление и ние за първи път бяхме излъгани с пари в Гърция, по-точно на Закинтос, но на бензиностанция. Слава Богу, сумата не беше голяма, но ми стана доста неприятно. А преди това, по пътя към Килини, отново на бензиностанция, имахме странна случка, която се надявах да е грешка, но след втората ситуация не съм съвсем сигурна. Заредихме бензин за 32 евро и дадох банкнота от 50. Жената я прибра и каза, че няма как да върне. Тогава съпругът ми плати с карта, а тя забрави за 50-те евро. След като я подсетих, се извини и ги върна, но не знам дали беше искрено.

# 589
  • София
За да не е само критика, искам да похваля апартаментите в които спахме вчера, за съжаление  имаха свободен апартамент само за една вечер. Страхотен апартамент с огромна тераса, много мили домакини, всичко беше чудесно. Независимо, че е до пътя, не беше шумно, терасите гледат към Фаласарна:

https://www.google.gr/maps/place/Roubini+Apartments/@35.4806096, … 892886,113m/data=!3m1!1e3!4m10!3m9!1s0x149cf0bdb469f455:0x395ef41a9e99bb63!5m4!1s2021-09-25!2i4!4m1!1i2!8m2!3d35.4806122!4d23.5890109?hl=bg

Гледката от терасата по залез Simple Smile :

# 590
Леле много пълен тоя Наваго няма да искам да сляза от лодката там!

# 591
  • SF
тодоричка, аз изкарах едни великолепни 8 дни на Крит. Върнах се влюбена в това място и си пожелах поне веднъж годишно да намирам 4-5-6 дни за това чудесно местенце само на час път със самолет. Балос е прекрасен, Елафониси също, но като че ли моето място е точно районът на Фаласерна. Тези огромни километрични пясъчни плажове са прелестни.
Скъпо е колкото в цяла Гърция. Да, една нормална вечеря за двама излиза около 40-50 евро, но е вкусно и се стараят.
Или пък не се стараят винаги. 3 пъти отидохме в един и същи ресторант в Кисамос. Нито веднъж не си поръчахме алкохол и последния път ни почерпиха с ракия (??!). Ние се засмяхме и не докоснахме чашите. Аз дори не я помирисах. Момчето започна да ме увещава да я опитам, защото била по-вкусна от нашата. Била гроздова ракия!!! Simple Smile
Искам пак на Крит, ако може още в понеделник бих отпрашила, за да се спася от настъпващия в София есенен климат.

# 592
  • София
Наистина беше ужас. Направо надмина и най-лошите ми очаквания. Може би защото преди това имаше 2 дни, в които вълнението не позволяваше посещения. Аз мислех, че ще ми е малко един час престой, а то се оказа много. Не може изобщо да се плува и мирише силно на гориво от лодките. Иначе за лежане имаше място. Но да отидеш чак до там, за да се печеш... при положение, че има толкова много други плажове.

# 593
Наистина беше ужас. Направо надмина и най-лошите ми очаквания. Може би защото преди това имаше 2 дни, в които вълнението не позволяваше посещения. Аз мислех, че ще ми е малко един час престой, а то се оказа много. Не може изобщо да се плува и мирише силно на гориво от лодките. Иначе за лежане имаше място. Но да отидеш чак до там, за да се печеш... при положение, че има толкова много други плажове.
Ох, много неприятно. И аз мислех, че по време на нашето ходене е било пълно Simple Smile

Все пак знаехме, че най-голямата навалица е в късната сутрин и колкото по-късно отидеш, шансът за по-малко хора е по-голям. А и водата все още не беше замърсена.
Сега чета, че не е позволено да се плажува до скалите заради последното срутване?

Миленка, откъде така хубаво снимахте Мизитрите? Ние не успяхме да намерим друга гледна точка освен заведението, а там позволяваха снимане само за клиенти - едно от нещата, които доста ме издразниха на Закинтос (не бяха много, като изключим липсата на автентичност, изкарахме си добре).

# 594
  • София
Параход, от тук. Първо и ние отидохме на заведението и пихме фрапе, за да снимаме. За другото място се върви пеша 10-15 минути по прашен път, като се отклоняваш вляво от основния път за фара. И там трябва да чакаш ред, за да снимаш. Изобщо Закинтос за мен е "островът на прекрасните гледки от ръба на скалата".
На Навагио имаше оградена с въженце една малка част от дясната страна, гледано от морето, където не можеше да се минава. Доколкото си спомням обаче, последното срутване беше от другата страна - там и скалата беше по-бяла.

# 595
На Корфу е чудесно времето в момента,  жега 34 градуса през деня  , водата 25 -26 на Глифада, Пелекас..
Маски по малките населени места само персонала на заведенията носи, туристите и в магазинчетата не слагат..

# 596
...Боже, направо се чудя аз на друг Крит ли бях преди 2 седмици 🤔 Или вече много сме се изучили да заобикаляме тълпите и туркапаните.
На Крит сте били Grinning, но явно много зависи от очакванията и нагласата, защото на мен пък ми се е запечатала една твоя снимка на плаж с гъсто наредени чадъри, от който вие бяхте много доволни. А аз го сложих в другата графа Wink

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 13:31 от Mur

# 597
  • SF
Зависи от много неща. На плажа Сейтан Лимани имаше място за всички, но само ако бяхме седнали. Simple Smile Идваха много хора, които нямаше къде да си опънат кърпите. Оставяха си раниците и влизаха във водата. Плажът, който е колкото 2 софийски апартамента, е задължителен да се види. Достъпът до него е труден, а долу е мармалад от хора и кози. За нула време се запознаваш с всички и младите хора се черпят с бира и чипс. Аз съм доволна, че бях там, но ако ви покажа снимка, ще се хванете за главата по две причини - многото хора и многото красота.

На Фаласерна не беше така. Дори на Елафониси се ширехме, защото не ползвахме зоните с чадърите и шезлонгите, а свободната зона със собствен чадър и шезлонги от плажа. На нас там толкова ни хареса, че въпреки по-трудният път до там, ходихме 2 пъти.

# 598
  • Варна
Според мен на гръцките острови без ол инклузив в хотела е много скъпо и не си заслужава. Ако се яде на вън, на нас само вечерята ни излизаше 40-50 евро за двама.

има много хора практикуващи друго
огромна част от летуващите избягват ОИ
може да се мине не с вечеря за 40-50 - 80 евро за двама , а с гироси или сувлаки по за 5.
В Лутра едипсу има 3 готварници и може да се вземе топла прясносготвена домашна храна(има и масички за на място)където вечеря , дето в таверната е за 40-50 - 80 евро за двама може да се вземе за 10-15.
Навсякъде почти има и миниатюрни кухненски боксове и може да се мине с 1 таратор или пържени яйца.
В Лутра Едипсу всеки ден предиобед на т-то на главната улица има  пазар с домашни сирена , кашкавали , колбаси , зеленчуци , риби , домашни яйца , домашен зехтин , маслини и т.н. и т.н.

# 599
  • SF
peterky2002, да това са варианти. Но е малко тип студентски живот.
Посещението на техните таверни е култово и популярно сред туристите от цял свят. Вечерята в ресторант не е просто едно наяждане, а изкарване на цялата вечер, общуване, ако си оцелил ресторанта и храната - наслаждаване.
Примерно 2-3 семейства, все едно с деца или без, мушват по един гирус на крак, и после??? Да ходят да си лягат или да седнат на пейка и да пият бира, купена от маркета. Не е лошо и не е неприложимо, но е по-младежки тип ваканция.
Аз не мога да си представя да си вземем супи и яйца в кутии и да си ги носим в хотелските стаи, да ги ядем на нощните шкафчета. Ако сме работници там, да. Няма да ни е до ресторант всяка вечер.

Общи условия

Активация на акаунт