Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 671
  • 897
  •   1
Отговори
# 795
До pipilota1986. Какво ще рече намалял яйчников резерв за теб, колко намалял? Аз забременях с НЯР, но не при Сигридов, там шанс за запазване на час напрактика нямаше, той почти не приема небременни. При Калчев ми предложиха час за след около 2-3 месеца, след като се обадих. В крайна сметка се обърнах към болница Вита, започнах с инсеминация, която завърши с мисед аборт. Казаха, че заради намалелия резерв и качеството на яйцеклетките не е перфектно. В крайна сметка направих инвитро, исках бързо да забременея, с НЯР времето те притиска, от раз се получи и сега съм вече в 8 месец. Моите наблюдения за Сигридов и Калчев са, че те по-скоро се занимават с повтарящи се аборти, а не с НЯР, съветът ми е да проучиш и други варианти освен тях, особено ако търсиш бърз резултат.

# 796
slaveia84 може ли да споделиш колко ти е бил намалял резерва? На колко си години? Брой антрални фоликули, стойности на АМХ, ФСХ и Е2? Питам, защото и моят резерв не беше много ок според мен, според Калчев си беше добре (29 г - 8-9 антрални фоликула) Забременях естествено веднага след процедурата за проходимост на тръбите при него, но детето ми се роди с ВСМ и питах лексрите дали не се дължи на качеството на яйцеклетките случайно, казаха ми не, но съмнението сякаш остана в мен…. Лека оставаща бременност и раждане ти желая на теб 🍀

# 797
Здравейте,

Много се радвам за вас Simple Smile Скоро ще имате едно малко сладко бебче Simple Smile

АМХ варира при мен 0.8-0.6, но по-големият проблем е че имам малко атрални фуликули 6 на брои. Инак аз съм почнала с инвитро, даже чакам резултат скоро Simple Smile

Притеснява ме че вадя малко на брой яйцеклетки и заради това до края остават по 1-2 ембриона.

Идеята ми беше ако Сигридов или Калчев знаят как да подобря качеството на яйцеклетките или някак да увелича броя на стралните фуликули.

До pipilota1986. Какво ще рече намалял яйчников резерв за теб, колко намалял? Аз забременях с НЯР, но не при Сигридов, там шанс за запазване на час напрактика нямаше, той почти не приема небременни. При Калчев ми предложиха час за след около 2-3 месеца, след като се обадих. В крайна сметка се обърнах към болница Вита, започнах с инсеминация, която завърши с мисед аборт. Казаха, че заради намалелия резерв и качеството на яйцеклетките не е перфектно. В крайна сметка направих инвитро, исках бързо да забременея, с НЯР времето те притиска, от раз се получи и сега съм вече в 8 месец. Моите наблюдения за Сигридов и Калчев са, че те по-скоро се занимават с повтарящи се аборти, а не с НЯР, съветът ми е да проучиш и други варианти освен тях, особено ако търсиш бърз резултат.

# 798
Момичета, знаете ли как се определя какво е качеството на яйцеклетката? Има ли изследване за това ?

# 799
Според мен само при инвитро може да се прецени горе долу като се види до какъв етап се развиват ембрионите. И пак до къде зависи от сперматозоида и до къде от яйцето…. Най-често май съдят за качеството по възрастта на жената. На мен за нашия проблем ми казаха например, че не е лошо качество, а грешка при деленето на клетките в самото начало при зачеването. Иди го предвиди….

# 800
Момичета,може би сте отговаря вече на този въпрос,но може ли да ми кажете актуален имейл на Ковачев или Сигридов,на който евентуално отговарят след коментар на изследвания,понеже вече мина повече Пт седмица от какво питах по вайбър др.Ковачев,а аз нямам много време …малко несериозно

# 801
# 802
Момичета,може би сте отговаря вече на този въпрос,но може ли да ми кажете актуален имейл на Ковачев или Сигридов,на който евентуално отговарят след коментар на изследвания,понеже вече мина повече Пт седмица от какво питах по вайбър др.Ковачев,а аз нямам много време …малко несериозно

И на мен не ми отговори на последното съобщение, а бях доста на зор... оттогава съм дооооста резервирана и малко разочарована....

# 803
Сега съм на 38 години, но на 36 се установи, че резерва ми е намалял. АМХ беше 1.5, ФСХ около 9, астрални фуликули 10-12. Като цяло не исках много инвитро, но след мисед-а прецених, че с него шансовете са ми по-големи. При мен 6 яйцеклетки извадиха само, но имах късмет 5 ембриона да се развият ( имам още 3 снежинки, те са ми надеждата за още едно детенце ). Аз много четох по въпроса с яйцеклетките, но за съжаление като цяло е необратим процес, и качеството и количеството е по-скоро генетично заложено. Що се отнася до аномалиите, докторите казват, че е божа работа и че с възрастта риска се увеличава. Могат обаче да се пият добавки като фолиева, б12, витамин Д, Q10 и мака, за да се подобри средата, както и да се изследват различни показатели като тромбофилии, това донякъде повишава шансовете. Имайте вяра, ще станат нещата, ако все пак държите на друго мнение опитайте според мен с д-р Калчев, той се занимава повече с репродуктивни проблеми.

# 804
Момичета, на някоя от вас изписвали ли са тези Омега 3 , аз взех тази на Минами, но нещо ми става зле на стомаха от нея? Имате ли сходен опит?

https://www.zdravis.com/product/1197/mordha-prenatal-omega-3-za- … -i-karmeshti.html

https://www.zdravis.com/product/1565/prenatal-omega-3-za-bremenn … -i-karmeshti.html

# 805
Днес получих първия си коментар на онлайн резултати. Несериозно е за нищото, което пише  в този "коментар"не изглежда дори да е писан от лекар....и те да ми вземат 50лв. Нещо разочарованията взеха доста да се натрупват. Качих  самосиндикално назначени изследвания на хормони, които с повече четене на човек му е ясно, че не са Ок - даже тук в консултативната тема получих от Денис в пъти по-изчерпателен и компенетнен отговор.

Скандализирана съм този път много....

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 07:27 от bonibon_

# 806
Днес получих първият си коментар на онлайн резултати. Несериозно е за нищото, което пише  в този "коментар"не изглежда дори да е писан от лекар....и те да ми вземат 50лв. Нещо разочарованията взеха доста да се натрупват. Качих  самосиндикално назначени изследвания на хормони, щоито с повече четене на човек му е ясно, че не са Ок - даже тук в консултативната тема получих от Денис в пъти по-изчерпателен и компенетнен отговор.

Дано, повече хора се опомнят, преди да са изръсили маса пари за нищо. Аз платих 80 лв. за коментар на изследвания, правени по време на разболяване и с назначено лечение от друг лекар, който в общи линии гласеше - продължавайте така. Ами......отчайващо беше.

# 807
Днес получих първият си коментар на онлайн резултати. Несериозно е за нищото, което пише  в този "коментар"не изглежда дори да е писан от лекар....и те да ми вземат 50лв. Нещо разочарованията взеха доста да се натрупват. Качих  самосиндикално назначени изследвания на хормони, щоито с повече четене на човек му е ясно, че не са Ок - даже тук в консултативната тема получих от Денис в пъти по-изчерпателен и компенетнен отговор.

Абсолютно несериозно е това ,което се случва.Аз трябваше да прави хистероскопия ,но нещо ме спря ,обърнах се към друг специалист .Оказа се ,че съм за цветна снимка и тази процедура, ако бях я направила щях да си дам парите на вятъра .За мен е супер несериозно ,да се плаща за коментар за изследване ,което са назначили те .Достатъчно пари се дават в центъра ,за добавки,които те изписват   и тъй нататък .

# 808
Моя отговор беше доста изчерпателен. Обаче  ми е несериозно от 2 седмици да чакам един отговор относно коментара …  в крайна сметка разбирам,че са заети ама хайде моля за 2 Мин. може да ти вземат парите,ама две минути не могат да отделят,за да ти пишат два реда….

# 809
  • София
Моите коментари и двата пъти бяха доста изчерпателни, включително на зададените въпроси получих отговори. Първия път ми отговориха за 2 дни, втория път - за 4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт