Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 614
  • 897
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте момичета, имам въпрос към тези от вас които са правили повторна хистероскопия. Та след първата хистероскопи и при отстранени сраствания при повторната наложи ли се отново да се правят корекции, тоест бяха ли се сраснали отново тъканите? При мен след първата не ми сложиха гел, но след втората доктора каза че ще сложим. След първата хистероскопия също се останови че имам и възпаление, което лекувахме локално с две промивки с антибиотик. Сега обаче доктора иска да види дали се е излекувала инфекцията и дали няма да се наложи повторно лечение. И следващия ми въпрос е дали има вече успели момичета след две корекции на матката да забременеят и износят бебче?
Аз искам да попитам как ви назначава втора,веднага след първата ви казва,че ще правите втора или при други индикации ?

# 826
Ами не странното е че при първата хистероскопия, която беше юни месец, аз исках да сложим гел но доктора каза че няма нужда и предпочита след време да се направи втора вместо да платя за гела. Също така след промивките бях питала сестрата дали не трябва пак да се вземе ендометриална биопсия, за да видим дали съм излекувала възпаленеито и тя ми каза, че не трябва. Бяхме се разбрали с доктора да пробваме 5-6 месеца и ако не забременея пак да се видим. И вчера на прегледа ми каза че иска втора хистероскопия. Аз съм с три спонтанни аборта, два ит които са с кюретаж. никога не съм забременявала от раз.

# 827
Ами не странното е че при първата хистероскопия, която беше юни месец, аз исках да сложим гел но доктора каза че няма нужда и предпочита след време да се направи втора вместо да платя за гела. Също така след промивките бях питала сестрата дали не трябва пак да се вземе ендометриална биопсия, за да видим дали съм излекувала възпаленеито и тя ми каза, че не трябва. Бяхме се разбрали с доктора да пробваме 5-6 месеца и ако не забременея пак да се видим. И вчера на прегледа ми каза че иска втора хистероскопия. Аз съм с три спонтанни аборта, два ит които са с кюретаж. никога не съм забременявала от раз.
Правили са ви цветна снимка ?

# 828
Две цветни снимки имам. Едната е преди третата бременност и почти веднага след нея забременях, но пак неуспешно. Втората ми е правена този февруари. И двете тръби са ми проходими, имам сраствания в ляво.

# 829
Според мен е редно да се направи контролна ендометриална биопсия след лечение, за да се види резултатът. Зависи какво е изолирано има бактерии, които са доста упорити и резистентни на лечение. Аз се лекувах с антибиотик през устата + локално промивки и въпреки това на контролната биопсия отново излиза бактерията.

# 830
Здравейте, пиша след направена последна стъпка от предписаното на д-р Сигридов по повод 1 кухо яйце и 1 мисед в 9-10та г.с. (куп витамини, приемани 2 месеца и от двамата; фертилити тест с всичко отрицателно; микробиом 16 с излезнали кандида и още 2 бактерии, направени последващи 2 промивки с лактобацили; хистероскопия, на която е установено, че всичко било наред и лигавицата е гладка, д-р Ковачев каза, че само ще я "надраска" за по-добра имплантация).  Много ми е трудно като ходя при д-р Ковачев да си задавам всички въпроси, той винаги бърза, а и определено не навлиза навътре в моята история, не ми поглежда изобщо изследванията. По време на хистероскопията ми взеха повторна биопсия за проверка, след като 3 пъти бях казала преди това, че едната сестра (Диана) ми беше казала да направим така. Ако не бях казала, изобщо нямаше да ми вземат, Ради ме пита трябва ли, при което аз бях.. "как така трябва ли, вие ми кажете?!" Взеха ми без повече да се коментира и да се гледат изследвания трябва ли , не трябва ли Sad
След което питах за витамините, да продължаваме ли и двамата да ги пием всичките, отговорът- кратко "да", без подробности. "Какво да започвам като терапия за тромбофилията преди бременност?" - погледна отдалече листа ми от Геника, без изобщо да види мутациите и каза "Аспирин протект на 5-ти ден", питам: "А при положителен тест?, отговор: "Звъните ми".
Моля ви за съвет, момичета, тези, които сте преминали през част от това... Кои витамини да проследим като по-важни и кои са опасни за предозиране, например знам за фолата, че трябва да се внимава. Пием следното: аз - TMG за хомоцистеин, Б комплекс, Биозин мама, Вит.Д, Вит.К2 (самоназначен), Б12, селен, вит.Ц; партньора - TMG за хомоцистеин, пектин за тежки метали, Б комплекс, Вит.Д, селен, вит.Ц, А+Е, цинк, ресвератрол, супероксид дисмутаза. Наистина ли и двамата трябва да продължаваме да пием тази торба витамини до забременяване без почивка. А ако това отнеме месеци? Най-вече за него питам, той има изписани дори повече неща от мен, а не виждам чак такива дефицити като цяло.
От "5ти ден на цикъл" да пия аспирин протект, а до кой ден?
Кога да започваме опити, един цикъл след хистероскопия?
Искаше ми се да отида при Сигридов, за да ми разясни по-задълбочено нещата, но цените за прегледи са се покачили много и просто не знам дали има смисъл за един аспирин и няколко витамина да давам поредните 200лв...
Много благодаря предварително. Относно самата хистероскопия - при мен мина добре и бързо, защото явно всичко е било наред, но определено си болеше. След това ме наболяваше леко 1, 2 часа и бях забравила, така че не е нищо страшно.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 14:48 от cplay

# 831
И в моите не задълба особено. Витамините мъжът ми спря отдавна, не мога да обясня на мъж, че трябва месеци наред да не спира с тонове добавки... аз пия основните, другите спрях на своя глава. Мога да кажа за аспирина - започва се от 5/6 ден на МЦ и се пие вечер през ден, 3 дни преди следваща МЦ се прави кръвен тест и ако е - се спира аспиринът, за да няма кръвоизливи. Ако е + се звъни на др Ковачев. При мен засега си е все -, та не знам дали и как ще отреагира при + тест. На мен ми беше назначил и естрофем, но получих някакви странични ефекти - писах му, изобщо не ме отрази ... и от следващия месец си го спрях на своя глава

Общо взето се чувствам като вас. Не усещам да има отношение към мен и историята ми и задълбочено да анализира изследванията и конкретиката.... не усещам и след целия път на изследвания да съм подготвена и да знам кога и как да отреагирам при + тест....  изобщо не знам дали само аспирина или ще ми трябват инжекции, защото също съм с мутации...общо взето за себе си знам 1 и ми е много болно да го напиша: след 4800лв изследвания проблем при нас не се установи и НЕ се отстрани. Пием добавки... но аз и преди си пиех. Вътрешно ми се е свило и ми е неспокойно, някак си мисля, че повече увереност, че ни се обръща нужното внимание, трябваше да имаме и то при все, че повечето сме със загуби и дълга предистория...

# 832
Здравейте, пиша след направена последна стъпка от предписаното на д-р Сигридов по повод 1 кухо яйце и 1 мисед в 9-10та г.с. (куп витамини, приемани 2 месеца и от двамата; фертилити тест с всичко отрицателно; микробиом 16 с излезнали кандида и още 2 бактерии, направени последващи 2 промивки с лактобацили; хистероскопия, на която е установено, че всичко било наред и лигавицата е гладка, д-р Ковачев каза, че само ще я "надраска" за по-добра имплантация).  Много ми е трудно като ходя при д-р Ковачев да си задавам всички въпроси, той винаги бърза, а и определено не навлиза навътре в моята история, не ми поглежда изобщо изследванията. По време на хистероскопията ми взеха повторна биопсия за проверка, след като 3 пъти бях казала преди това, че едната сестра (Диана) ми беше казала да направим така. Ако не бях казала, изобщо нямаше да ми вземат, Ради ме пита трябва ли, при което аз бях.. "как така трябва ли, вие ми кажете?!" Взеха ми без повече да се коментира и да се гледат изследвания трябва ли , не трябва ли Sad
След което питах за витамините, да продължаваме ли и двамата да ги пием всичките, отговорът- кратко "да", без подробности. "Какво да започвам като терапия за тромбофилията преди бременност?" - погледна отдалече листа ми от Геника, без изобщо да види мутациите и каза "Аспирин протект на 5-ти ден", питам: "А при положителен тест?, отговор: "Звъните ми".
Моля ви за съвет, момичета, тези, които сте преминали през част от това... Кои витамини да проследим като по-важни и кои са опасни за предозиране, например знам за фолата, че трябва да се внимава. Пием следното: аз - TMG за хомоцистеин, Б комплекс, Биозин мама, Вит.Д, Вит.К2 (самоназначен), Б12, селен, вит.Ц; партньора - TMG за хомоцистеин, пектин за тежки метали, Б комплекс, Вит.Д, селен, вит.Ц, А+Е, цинк, ресвератрол, супероксид дисмутаза. Наистина ли и двамата трябва да продължаваме да пием тази торба витамини до забременяване без почивка. А ако това отнеме месеци? Най-вече за него питам, той има изписани дори повече неща от мен, а не виждам чак такива дефицити като цяло.
От "5ти ден на цикъл" да пия аспирин протект, а до кой ден?
Кога да започваме опити, един цикъл след хистероскопия?
Искаше ми се да отида при Сигридов, за да ми разясни по-задълбочено нещата, но цените за прегледи са се покачили много и просто не знам дали има смисъл за един аспирин и няколко витамина да давам поредните 200лв...
Много благодаря предварително. Относно самата хистероскопия - при мен мина добре и бързо, защото явно всичко е било наред, но определено си болеше. След това ме наболяваше леко 1, 2 часа и бях забравила, така че не е нищо страшно.

Преди още да попадна при Ковачев, с предходната ми - втора неуспешна бременност, пиех аспирин протект без спиране заради тромбофилиите, както се изрази моят стар гинеколог '' пиете го от овулацията до идване на цикъл''. Аз го пих точно два месеца и забременях. С успешната ми бременност съм го била до 36г.с. Иначе д-р Ковачев и аз го виждам един такъв отнесен. Мисля, че главата му буквално пуши. С това си обяснявам поведението му. Смятам, че е ужасно пренатоварен и се моля това да не изиграе лоша шега на някой. Иначе е според мен доста компетентен. Просто той остана сам, без Калчев, без Чучумишев, и всичко му се стовари на главата. Казано честно, не знам как издържа на това. Мъжът ми не пие нищо, но аз също пия същите витамини като вашите, не знам вече кога да ги комбинирам. Иначе и аз се чувствам по същия начин като Вас.

# 833
Боже, момичета, чета ви и съжалявам, че не мога да помогна. Още по - тъпо ми става, че случаите, в които се нариват, много средства без реален резултат и усещане за конвейр се увеличават. Благодарна съм на здравия разум и стечението на обстоятелства, че се откачих от този център, макар и в първата половина на бременността си, но се натъжавам за всички, които търсят надежда там, правят и невъзможното да плащат огромни суми и в крайна сметка......се отнасят с пренебрежение (това се случи и с показани от мен изследвания на място, просто късно се сетих, че без прословутите 50-80 лв. за разчет нищо не се получава ).

# 834
  • София
То даже не е проблемът в тези 50-80 лв., въпреки че и аз много се дразня вече как за всяко мнение и съвет трябва да се плаща. По-плашещото е, че когато си при др Сигридов, ти реално не се следиш при него. Ходиш веднъж на 4-8 седмици, напълва ти главата с информация, изследвания, противопоказания, “терапия”. И след те минават по още 8-10 жени на ден. Физически и психически няма как да смогне да запомни всичко за всяка. И като отидеш другия път, макар да е много в час, пак няма как да знае всичко. При мен например каза, че може да се наложи да сменим кръворазтеждащото, а аз не съм на никакво. Отделно го питам “сега до края на бременността каква част от терапията да спазвам” и той ми отговори - всичко. Добавям “ама и к1 ли, защото съм чувала, че не трябва да се прекалява” и той “не, к1 след 1 месец прием минаваш ли 1 на седмица”. Ами ок, ама ако нещо пропусна? Обратна връзка няма, освен ако не си запиша въпросите и не ги пратя онлайн срещу 50 лв. Където ще ми отговори др Ковачев, който не ме е виждал.
Омагьосан кръг за жалост.

# 835
Това с апсирина е доста относително, на мен Сигридов ми е дал друга схема например. Може би зависи какви мутации имате.
А със звъненото на Ковачев не знам как ще се ориентира да нагласи терапията, като едва ли ще си спомня в дейтали за какво става дума.
Моят опит е следния - ходих при Ковачев за разчитане и коментар на изследванията (от първичния преглед при Сигридов), после си пих добавките, които Ковачев ми предписа, но като направих контрола след 40 дни отидох при Сигридов и той ми даде подробен план за забременяване и действия след положителен тест.

# 836
Извинете без да се намесвам много, но д- р Ковачев беше отнесен още по времето , когато работеше в Надежда.

# 837
Това с апсирина е доста относително, на мен Сигридов ми е дал друга схема например. Може би зависи какви мутации имате.
А със звъненото на Ковачев не знам как ще се ориентира да нагласи терапията, като едва ли ще си спомня в дейтали за какво става дума.
Моят опит е следния - ходих при Ковачев за разчитане и коментар на изследванията (от първичния преглед при Сигридов), после си пих добавките, които Ковачев ми предписа, но като направих контрола след 40 дни отидох при Сигридов и той ми даде подробен план за забременяване и действия след положителен тест.

На мен лично Ковачев нищо не ми е казвал за аспирин, въпреки, че имам всякакви тромбофилии, но все още не съм стигнала до опити. Аз, доколкото съм чувала, тъй като до д-р Сигридов не съм успяла да се добера, той просто има знанията, уменията и опитът да наглася терапиите, включително и има момичета, които имат мутации, но са без кръворазреждащи. Аз лично се надявам един ден да имам късмета да го посетя - бременна, за да го разпитам, защото имам едно наум с безразборното изписване на кръворазреждащи, без да се знаят показателите. Въпреки всичко, с лошия ми предишен опит с лекари, смятам, че сме в добри ръце. Освен да вярваме, друго не знам.

# 838
Аз пък мисля, че аспиринът през ден се дава на всяка, на която й дадат зелена светлина. Бях си писала с друго момиче във фб със същото назначение, при нея обаче мн бързо беше станало бебето.

Само да кажа, че при първото ми ходене сестрата на др Сигридов записа ГРЕШНО  изследванията ми за тромбофилия  с която ти отидох готова. Аз имам хетерозиготни лутации в PAI, ACE и Faktor 13. В тяхната система са си записали, че имам мутация във Faktor B Leiden, което е доста разлимно... казах на Ковачев, когато разбрах, че така пише и той само отговори "аа добре"... и не го редактира. Така че до ден днешен те изобщо нямат база данни с моето състояние. При мен проблемът са хормоните, на които др Ковачев изобщо не обръща внимание....

# 839
Боже, момичета, чета ви и съжалявам, че не мога да помогна. Още по - тъпо ми става, че случаите, в които се нариват, много средства без реален резултат и усещане за конвейр се увеличават. Благодарна съм на здравия разум и стечението на обстоятелства, че се откачих от този център, макар и в първата половина на бременността си, но се натъжавам за всички, които търсят надежда там, правят и невъзможното да плащат огромни суми и в крайна сметка......се отнасят с пренебрежение (това се случи и с показани от мен изследвания на място, просто късно се сетих, че без прословутите 50-80 лв. за разчет нищо не се получава ).
Абсолютно споделям със същото съчувствие като вас.
Аз също навреме приключих с МЦ и съм щастлива от постъпката си. Имам си 2 прекрасни деца и без тяхните услуги.
Знам обаче на колко момичета тази клиника е буквално надежда и никой не упреквам, тъй като и най-добрата ми приятелка мина от там ( и то по моя препоръка) още когато Калчев работеше там. Освен хиляди левове буквално на вятъра нищо съществено не й се случи.
Много тъжна история ...
За мен това си е един успешен бизнес , който ако беше мой нямаше да се гордея с него  .... Съжалявам

Общи условия

Активация на акаунт