Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 259
  • 897
  •   1
Отговори
# 315
На мен доктор Сигридов ми изписа това - два пъти по едно, сутрин и вечер. Трудно се намира, но май от витарама го поръчах аз. Резултатите ми в момента на B12 са много добри, а бяха много ниски в началото.

# 316
  • София
Ехаа много благодаря за споделеното Simple Smile аз точно това намерих също и си го поръчах.

На мен доктор Сигридов ми изписа това - два пъти по едно, сутрин и вечер. Трудно се намира, но май от витарама го поръчах аз. Резултатите ми в момента на B12 са много добри, а бяха много ниски в началото.

# 317
Вижте тази статия - https://swansonvitamins.bg/blog/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D … %BE%D1%82-%D1%82/.

Описани са различните видове и кой най-добре се усвоява. Аз използвам магнезиев цитрат на natural factors.
Откъде го купувате?

# 318
Вижте тази статия - https://swansonvitamins.bg/blog/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D … %BE%D1%82-%D1%82/.

Описани са различните видове и кой най-добре се усвоява. Аз използвам магнезиев цитрат на natural factors.
Откъде го купувате?

Последно го взех от една аптека на бул. Гоце Делчев, но мисля, че го има и в Ремедиум. Намира се лесно.

# 319
  • София
Момичета, излязоха ми резултатите от Геника. Май нищо не им разбирам, доктора ми ги пусна, но още не са излезли другите резултатите за да ги пратя заедно.
Има ли някой тук с тези мутации? Може ли малко разяснение? Готвим се за инвитро и ме притесни този коментар, който е за яйчниковата стимулация Sad

# 320
Здравейте,

Бременна съм в края на 6г.с. Исках да запазя час за ранна фетална морфология при Сигридов за декември, но ми казаха, че се прави само до 10г.с., а вече нямаше часове. Ще опитам пак за 20-та.

Както и да е, запазиха ми час за БХС, когато би трябвало да съм в 12г.с. Много бързо ми затвориха телефона, та да питам тук. Как протича прегледът, с готови кръвни изследвания ли трябва отида (ако да, какви и къде препоръчват да се направят)? Ако ги взимат там, кога ги коментира? Преглежда ли с УЗ на този преглед? Други изследвания коментират ли се на този преглед - щитовидни, полови хормони, тромбофилия? Виждам на 1-ва страница тези. Тях ли трябва да пусна предварително?

"V. За скрининга в 12 седмица, профилактично, по желание:
- основен пакет тромбофилии (4G4G, F5 Leiden, протромбиноген, МТФХР)
- хемостаза (aPTT, фибриноген)"

# 321
  • Sofia
Мисля, че ембрионалната морфология беше до към 9гс.
БХС обхваща и ранната фетална морфология. След ФМ ти взимат кръв на място за БХС.
Резултатите от изследванията излизат за около седмица. Изпращат ти ги по мейл с коментар.

# 322
  • София
Здравейте,
Пиша по-скоро, за да споделя. Макар че и преди в темата се е коментирало, колко се ядосва др Сигридов на намесата на други лекари. Моят втори преглед беше в петък и трябваше да проследим как се повлиява плодът от терапията с Акард 75мкг (аспирин) и да видим резултатите от Геника. Всичко беше ок, до момента, в който не му казах, че междувременно съм била на АГ преглед при др Нашар и съм споделила с нея неговите открития за кръвотока (той изрично ми беше казал, ако ме преглежда 'колега' междувременно да го помоля да види кръвотока). Др Нашар не беше очарована, каза, че в такива ранни седмици било безумие да се пуска доплер, нямало достатъчно покритие и тн. Все пак пусна, каза, че наистина не са добри показателите, но това нищо не значело. И ми увеличи дозата предписана от др Сигридов на Акард - от 1 таблетка на 2.
Всичко това беше ок за Сигридов докато не чу увеличението на дозата. Въпреки че съм пила удвоената доза само 1 седмица. От там насетне прегледът предмина в триене на сол, как можело, той не участвал в тандеми, той колко е велик и единствен, а аз как съм се водела по акъла на неспециалисти, как др Нашар я нямало в списъка на лицензирани лекари следящи с доплер и тн тн тн.
И как сега той трябвало да й "оправя бакиите" и да лекува бебето ми, в следствие на грешна терапия.
Всичко това го казвам по-скоро да споделя опит.
По-лошото е, че нищо по същество не ми каза - нито каква да ми е сега терапията вследствие на резултатите от Геника, нито за мутациите, нито какви форми на вит Б да приемам (при положение, че не трябва да са метилирани).
Каза да кача всички изследвания в онлайн платформата и като ги разгледат щели да ми напишат терапия и коментар на резултатите. При положение, че и аз и резултатите бяхме налични.
Та така, качих си днес всички изследвания, платих си още 80 лв. и сега чакам. И не знам междувременно нито колко аспирин да взимам, нито дали и какви витамини група Б.

# 323
Здравейте,
Пиша по-скоро, за да споделя. Макар че и преди в темата се е коментирало, колко се ядосва др Сигридов на намесата на други лекари. Моят втори преглед беше в петък и трябваше да проследим как се повлиява плодът от терапията с Акард 75мкг (аспирин) и да видим резултатите от Геника. Всичко беше ок, до момента, в който не му казах, че междувременно съм била на АГ преглед при др Нашар и съм споделила с нея неговите открития за кръвотока (той изрично ми беше казал, ако ме преглежда 'колега' междувременно да го помоля да види кръвотока). Др Нашар не беше очарована, каза, че в такива ранни седмици било безумие да се пуска доплер, нямало достатъчно покритие и тн. Все пак пусна, каза, че наистина не са добри показателите, но това нищо не значело. И ми увеличи дозата предписана от др Сигридов на Акард - от 1 таблетка на 2.
Всичко това беше ок за Сигридов докато не чу увеличението на дозата. Въпреки че съм пила удвоената доза само 1 седмица. От там насетне прегледът предмина в триене на сол, как можело, той не участвал в тандеми, той колко е велик и единствен, а аз как съм се водела по акъла на неспециалисти, как др Нашар я нямало в списъка на лицензирани лекари следящи с доплер и тн тн тн.
И как сега той трябвало да й "оправя бакиите" и да лекува бебето ми, в следствие на грешна терапия.
Всичко това го казвам по-скоро да споделя опит.
По-лошото е, че нищо по същество не ми каза - нито каква да ми е сега терапията вследствие на резултатите от Геника, нито за мутациите, нито какви форми на вит Б да приемам (при положение, че не трябва да са метилирани).
Каза да кача всички изследвания в онлайн платформата и като ги разгледат щели да ми напишат терапия и коментар на резултатите. При положение, че и аз и резултатите бяхме налични.
Та така, качих си днес всички изследвания, платих си още 80 лв. и сега чакам. И не знам междувременно нито колко аспирин да взимам, нито дали и какви витамини група Б.

При мен преди време премина по същия начин прегледа. Обяснения колко грешна била терапията, ама не каза каква трябва да бъде, въпреки че изрично и директно го попитах. Назначи ми изследвания, въпреки че си носех вече направени такива, и ме прати при др Ковачев за разчитане после. Явно си му е такъв маниера на работа.. който го устройва си го търпи и ходи, аз лично не повторих.

# 324
  • Sofia
... От там насетне прегледът предмина в триене на сол, как можело, той не участвал в тандеми, той колко е велик и единствен, а аз как съм се водела по акъла на неспециалисти, как др Нашар я нямало в списъка на лицензирани лекари следящи с доплер и тн тн тн.
...
😂 Направо вия 😂
Прегледите ми при него преминават по същия начин. Същите неща ми ги казва и на мен. На няколко пъти ми каза, че ако не го слушам (само) него, няма да се разберем. Обясни ми как аз досега реално не съм правила изобщо БХС (а имам поне 4), защото тези от Майчин дом нищо не включвали. Но неговият е последна генерация... Не че се впечатлих, аз така или иначе си имам едно голяяямо наум по отношение на който и да е БХС.

Като цяло аз го гледам като извънземно заради подхода му към пациентите, той също ме гледа като извънземно заради тъпите (според него) въпроси, които задавам. И общо взето си се смеем един на друг. Но аз гледам да не му се връзвам и си задавам тъпите въпроси до откат. Вярвам, че си разбира от работата и има по-различен поглед от останалите АГ.

Но определено преди да споделям с него изследвания, които не ми е предписал той или коментари от други лекари, ще си помисля много добре. И ако нямам избор, психически ще се приготвя за връхлитащата буря.

# 325
  • София
И аз така, бях готова психически за бурята, но предпочетох да съм открита, за всеки случай. А и не мислех, че апсирин от една таблетка на две може да е чааак такъв проблем. Но за неговото его това беше краят на отношенията ни за този преглед Grinning От там насетне на всичките ми въпроси отговаряше с "качи си изследванията и ще ги коментираме".

По принцип съм свикнала с егото на доктори, които са големи светила. И наистина смятам, че в някои сфери е единствен и ще ми е по-спокойно да се преглеждам при него, най-вече за вътреутробното развитие на плода и ранни признаци на някои сериозни състояния като ДЦП и аутизъм.

След 2 седмици съм на БХС и ранна фетална при него, а два дни по-рано - при др Богданова в Оскар клиник, където ме изпрати др Нашар. Дано издържа психически и финансово на раздвоението...

# 326
Трябва да издържиш!💪

Повтаряй си, че го правиш в името на бебко!

Дерзай! С Бога напред!🙏

# 327
  • Sofia
Не знам, на мен ми направи впечатление, че не е много ЗА Аспирина, а аз бях на 75мг. Наговори ми страхотии за кръвоизливи и инсулти... Но може да е било само за моя случай 🤔. Каза ми, че има мутации, които се контролират с Аспирин и други, за които си трябва НМХ. Моите не били за Аспирин.

И аз съм при него най-вече, за да следи за изоставане (причината) на плода, защото предишните ми две бебета се родиха и двете малки, едното си беше направо хипотрофично при раждането. И също така, не по-малко важно ми е да следи развитието на мозъчето (доколкото това е възможно), заради фамилна обремененост.

Дано се справи!

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 15:02 от Brin de muguet

# 328
Аз ходих на БХС при Богданова и беше тотално разочарование. През целия преглед беше супер изнервена, само пуфтеше и офкаше, че бебето много се движело. После ме овика, че не са ми взели кръв преди прегледа като така и така съм чакала два часа да вляза. Отидох за кръв и там разбрах, че прегледът всъщност е приключил. Викам си най-вероятно като се върна за резултатите ще ми каже дали има нещо притеснително, дали всичко е наред. Отивам аз за резултатите в уречения ден и час и се оказва, че аз всъщност изобщо няма да се виждам с нея да ми ги коментира. Момичето на рецепция ми ги даде и ми пожела лек ден… В резултатите пишеше, че ми е обяснено за хорионбиопсия и амниоцентеза и аз сама ще взема решение дали да направя. А тя буквално нищо не ми каза по време на 5-минутния преглед… Ревах като магаре една седмица, докато си чаках резултатите от пренаталния тест, защото бях закъсняла вече за втори БХС при някой друг. Цялото това удоволствие за 160-170лв, не помня вече точната сума. Та, аз бих си я спестила тази жена всеки път.

# 329
И на мен Сигридов ми заговори страхотии за аспирина и ми го спря Simple Smile
Мислите ли, че наистина хваща неврологични проблеми? Питам, защото следващият ме АГ се притеснява, че нещо може да не е ок с бебето, защото му се струва , че движенията са много "къси" и "лениви". Питах Сигридов, 3 пъти съм ходила при него, и според него просто няма много място заради двурога матка и горно притежание. Съответно не знам на кого да вярвам и къде да ходя за още едно мнение. В 27 г.с. съм

Общи условия

Активация на акаунт