Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноемри

• 108 634
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 960
Lilian V,Красииии,кои лекари Ви водиха ражданията?

# 961
  • Асеновград
Д-р Минев води моето раждане. Като отидохме в болницата ме прегледа д-р Даскалов- също много мил човек- обади се веднага на Минев и той след 15 мин.беше в болницата-сънен,рошав,но там!Но да ти кажа аз като видях и другите специалисти -и Даскалов и Топалова- който и да е на смяна и без да имаш уговорка с някой лекар раждането ще мине по същия начин както и ако имаш уговорка.Но въпреки всичко съм много доволна от д-р Минев-просто всички до 1 там са страхотни!

# 962
Здравейте, мили мами!
Изчетох с интерес цялата тема, всичко ми бе много полезно!
Имам няколко въпроса към вас:
- разбрах, че в деня след раждането се взема кръв и от бебето за изследване. Само кръвна група и ПКК ли изследват? Не правят ли някакви генетични или по-специални изследвания, или само ако имат някакви съмнения?
- прочетох, че за мамите са нужни само личните вещи и изследванията, евентуално и помпа за кърма. Може ли да си носим своя пижама? Нещо друго - като крем за гърдите или друго по-специално, ако се сетите? А за бебчо нищо ли не е необходимо да се носи - памперси и дрешки се дават оттам, но шишенца за вода, лепенки за пъпчето, някаква козметика или нещо друго? Някъде протечох, че дрешките остават за бебето, т.е. не са употребявани от друго бебе, вярно ли е това?
- Лилиан написа, че е доплатила и са останали с таткото в една стая с бебето, възможно ли е това и колко струва?
- една от акушерките ми каза, че е възможно по време на раждането някоя от тях да направи снимки на по-важните моменти. А има ли такива, които имат запис с камера и кой ви го направи?
Благодаря предварително! Много щастливи моменти с вашите слънчица!

# 963
  • Асеновград
didiqa Кръвна група на бебето не изследват- аз специално питах затова-казаха че не не изследват за кръвната група на бебето- правят ПКК, а за другите изследвания,които си питала нямам представа-може би ако има някакви съмнения. Относно пижамата-няма смисъл да си носиш,защото аз докато бях там смених поне 6 нощници,защото постоянно се цапат с кръв и те ти носят нови.Ти си вземи само кърпа за лице и 1 по-голяма за тяло,превръзки ти дават оттам, но моежеш да си вземеш и ти,ако в момента оттам са свършили а не искаш да  викаш някой в момента да ти носи.Носиш си паста,четка, сапунче, шампоанче-ако мислиш да си миеш косата (аз си я измих за изписването)Крем за зърна можеш да си вземеш-GARMASTAN-  струва 14 лв, но по-добре е ако видиш,че зърната започват да те болят и разраняват да кажеш на близките да ти го донесат, тъй като може и да не ти потрябва-КОЕТО ОТ СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЯ,ЗАЩОТО Е МНОГО ГАДНО-БОЛИ.За бебето-абсолютно всичко е оттам-нищо не носиш за беб- естествено само в деня на изписването-комплектчето за изписване.Но дрешките, с които го обличат не си остават за бебето- и не се използват само 1 път- перат се, изваряват се и за следващото бебе.Шишенцата са на АВЕНТ и са от болницата.Та това е!Дано не съм изпуснала нещо Thinking УСПЕХ! И ако си решила да раждаш в СЕЛЕНА- няма да сбъркаш!!! Там ще се чувстваш чудесно!

# 964
A, Красииии с това не съм съгласна- изследват кръвната група на бебето задължително- пише я в епикризата на бебето, можеш да провериш, пишат я и на етикетчетата, които лепят на легълцето на бебето. Или поне така беше февруари месец  newsm78

# 965
  • Пловдив
A, Красииии с това не съм съгласна- изследват кръвната група на бебето задължително- пише я в епикризата на бебето, можеш да провериш, пишат я и на етикетчетата, които лепят на легълцето на бебето. Или поне така беше февруари месец  newsm78

Точно така е ! И на нашето етикетче на креватчето пишеше кръвната група  Peace

# 966
  • Асеновград
Амиииии, незнам, защото и аз така си помислих- видях че на креватчето има кръвна група-беше същата като моята- и попитах една акушерка-"Това е кръвната група на бебето,нали" а тя ми каза-"не, това е твоята кръвна група-не изследваме кръвните групи на бебетата"
Това беше точно преди 13-14 дни-може би преди са  го правили това, но сега не. Даже бяхме 4 момичета в детската стая-бяха ни извикали да гледаме как се къпят бебетата-тогава попитах пред всички- и всички се заинтересоваха,но не.Това бяха нашите кръвни групи.

# 967
  • Асеновград
mini- не пише за кръвна група в епикризата-сега пак проверих-сигурно вече не я изследват, за което и мен ме е яд  Sad

# 968
Добре де, а как е при реzус фактора? Нали на майките с отр. реzус фактор трябва да се види тоzи на детето, zа да се zнае дали трябва ваксина или не? Или иzследват само Rh  беz кръвната група?  newsm78 newsm78

Последна редакция: нд, 09 сеп 2007, 16:01 от milepetrova

# 969
Кръвната група на детето се изследва единствено когато майката е с отрицателен резус фактор и й дават картонче с групата на детето. А това което пише на листчето,залепено на количката е твоята кръвна група - аз също попитах за това. Евентуално в 6-я месец, когато се правят изследвания на детето ще поискаш да пуснат и кръвна група, за да я знаеш Wink

# 970
  • Асеновград
Да, сигурно при отрицателна кръвна група на майката се изследва и на детето.Моята е  А+ и затова така са ми казали. Hug

# 971
  • Пловдив
Кръвната група на детето се изследва единствено когато майката е с отрицателен резус фактор и й дават картонче с групата на детето. А това което пише на листчето,залепено на количката е твоята кръвна група - аз също попитах за това. Евентуално в 6-я месец, когато се правят изследвания на детето ще поискаш да пуснат и кръвна група, за да я знаеш Wink

Верно, може и така да е !  Peace

# 972
  bouquet WinkЗДРАВЕЙТЕ!И АЗ ДА КАЖА ЗА КРЪВНАТА ГРУПА-ТОВА НА ЕТИКЕТ4ЕТО Е САМО НА МАМА ГРУПАТА.ПИТАХ НЯКОЛКО ПЪТИ,ДАЖЕ ПИТАХ ЗАЩО САМО МОЯТА А НЕ И НА ТАТЕТО. LaughingИ ТЕ МИ КАЗАХА 4Е МАМИТО Е ВАЖНА В СЛУ4АЯ Joy Joy Joy

# 973
А ЗА РАЖДАНЕТО НЯМАМ ДУМИ НАЙ-СТРАХОТНОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ В ЖИВОТА МИ.А ЗА КЛИНИКАТА...КАКВО ДА ВИ КАЖА ОСВЕН ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ ДА РАЖДАТЕ ТАМ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ.АКО ТРЯБВА ДА РАЗКАЗВАМ ЗА РАЖДАНЕТО МИ МНОГО ВРЕМЕ ЩЕ МИ ТРЯБВА ЗА ДА СПОДЕЛЯ ВСИ4КО БЕЗ ДА ПРОПУСНА НИЩО.ВСИ4КО СИ ЗАСЛУЖАВА.АЗ ОБЕЩАХ НА СЪПРУГА СИ МОМИ4ЕНЦЕ И МУ Я РОДИХ А ТОЙ МИ ОБЕЩА СПОКОЙСТВИЕ И ПЪЛЕН КОМФОРТ ПРЕЗ ЦЯЛАТА МИ БРЕМЕННОСТ И ПО ВРЕМЕ НА РАЖДАНЕТО НА ЕВА...Е СБЪДНА МИ СЕ МЕ4ТАТА.ПОЗДРАВИ НА ВСИ4КИ В АСЕНОВГРАД

# 974
  • Асеновград
 Хейй Nin-  ти кога ражда? И аз съм от Асеновград- родих на 28 август.Моето мнение за раждането и клиниката е същото като твоето !!!!!!!!!!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт