⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 37 318
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Само ЦСКА!
Але, але, але

Слаб мач в нечовешки студ и една луда червена публика.
Вече сме на 2 точки разлика от Лудогорец и напролет атакуваме титлата! Simple Smile

Само ЦСКА!!! Завинаги от ЦСКА!!

# 151
  • София
Да видим сега какво ще стане м. март. Дали Берба ще се пребори този път?!

# 152
  • София
Следите ли  Африканското ? Много ми  се иска на финала да са Египет и  Сенегал .  Да гледаме Мане срещу  Салах. Добър двубой ще се получи  според мен.

# 153
  • София
Може и да пребори да ти кажа, миналият път, колко ...11 гласа ли не му достигнаха?

Довечера ми е чудно кралете (Реал М) ще се преборят ли с Атлетик Билбао за кралската купа?

# 154
  • София
Може и да пребори да ти кажа, миналият път, колко ...11 гласа ли не му достигнаха?

Скрит текст:
Довечера ми е чудно кралете (Реал М) ще се преборят ли с Атлетик Билбао за кралската купа?
А, дано!

Билбао са корав съперник.

# 155
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Да видим сега какво ще стане м. март. Дали Берба ще се пребори този път?!
дано да стане ще е заслужено

# 156
Следите ли  Африканското ? Много ми  се иска на финала да са Египет и  Сенегал .  Да гледаме Мане срещу  Салах. Добър двубой ще се получи  според мен.
Следим Европейското на Африка. Simple Smile Както казва великият Д.Пенев. Казва го по повод на предстоящият мач с Нигерия на Мондиал 94. Тогава те печелят купата на нациите преди световното и той обяснява тука на нашите медии които си правят майтап че ще играем с Нигерия, и очакват първа победа на свтовно. Кви са тия, те освен банани, топка и стадион виждали ли са някога. Grinning Понеже такива са нагласите в обществото че Нигерия са такива слабаци, че ако тях не ги биеме още 5 световни няма да имаме победа. Тогава националният отива не да става 4-и в света, а да вземе първа победа в историята ни на световно, понеже тогава ни е 6-о световно а още нямаме победа. А той обяснява преди мача, че всъщност и медиите и обществеността много ги подценяват Нигерия, те са много силни и физически освен бързи и технични. Преди няколко месеца спечелиха Европейското на Африка. Между другото Нигерия тогава спечелиха нашата група, като отбелязват гола с който печелят групата в последните секунди. А нашият гол срещу Аржентина в 3-ият кръг 90 мин. на Н. Сираков, ни класира втори пред Аржентина. И така Нигерия печелят групата и отиват да играят с Италия, Аржентина с много силната по онова време Румъния, които ги изхвърлят, а нашите се падат да играят на 1/8 финала с Мексико. Най добрият вариант. Ако бяхме паднали с по малко от Нигерия вместо 3-0 да речем 2-0, 1-0, ние е можело да спечелим групата впоследствие и да се натресем на Италия и Баджо тогава още на 1/8финал. И може би нямаше лудото американско лято, да е толкова лудо. Та и във футбола както в живота важи максимата когато губиш не знаеш какво печелиш, и обратното. Иначе аз от африканските отбори винаги съм подкрепял Нигерия и Гана и бях за тях, ама рано отпаднаха. Иначе в купата на нациите се играе като в калчото 80-те. Събитие е в мача да има 3, 4 гола. Иначе по време на Европейското направих една прогноза за Световното, че имам усещане че на това световно в края на годината за първи път ще имаме африкански отбор в голямата четворка. Тогава казах Сенегал. Не съм сбъркал кой е на върха във футболната йерархия там. Любопитното е че Египет пък които са най успешният отбор в историята на купата на нациите, са трагични на световно. Мисля че само веднъж са играли и нищо съществено. Докато Сенегал вече има един 1/4финал през 2002 та ги очаквам на това световно още по нагоре. Само те, Камерун и Гана са играли 1/4финал.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 09:11 от Никола Тесла

# 157
  • София
Много добре, Ники!
Египет, освен на последното световно, когато с Мане и Саллах пак нищо не сториха, играха и на Мондиал 1900 в Италия, където се класиран отново последни в група с Нидерландия, Англия и ЕЙРЕ, с 2 т. от 3 мача (два равни и една загуба).
Интересното е, че тогава в тази същата група вторият и третият (ЕЙРЕ и Нидерландия( завършват с равен брой точки  - по 3 (по три равни мача всеки), с еднаква голова разлика, и се тегли жребий, за да се определи кой ще е втори и кой ще е трети. По онова време все още за победа се даваха по 2 т., а не по 3, както е сега.

# 158
Тогава Холандия имат претенции към ФИФА, заради това че са действащ Европейски Шампион, което ФИФА не зачита при жребият. И при изготвянето на урните, тогава е нямало и ранглистата на ФИФА, и са ги подредили по заслуги от последнитe 2 световни водачите на групи. Доколкото си спомням водачи на групи тогава са Италия (домакин), Аржентина (действащ световен шампион), Германия (вице), Белгия бяха 4-и в света, Франция 3-и в света не се класират, и водач на група вместо Холандия като Европейски шампион на мястото на Франция, ФИФА определя незнайно как Англия и Бразилия за водачи на групи. като с най добри показатели от последните 2 световни извън голямата четворка от 1986 и изобщо не зачита Европейската титла на Холандия. Холандците питат и защо Белгия и Англия са водачи на групи, при положение че на Евро 1988 Англия отпадат в групите с 3 загуби мисля че бяха а Белгия даже не се класират. Бразилия пък на какво основание е водач на група освен по хептен исторически заслуги. Те на последните 2 световни тогава са извън голямата четворка. За Белгия не съм съгласен постижението да си в 4-ката трябва да се уважава, но по отношение на Англия и Бразилия са били прави Холандия. Тя иначе математиката на ФИФА за представянето на отборите на последните 2 световни е била вярна, но подхода е бил грешен. Прави са били тогава защо отбори които в последните световни не могат да се похвалят с  нещо повече от 1/4финал им дават привилегията да са водачи на група, а на действащият Европейски шампион не. Но въпрос на виждане. Между другото ФИФА на доста световни имат проблеми с претенции на държави относно жребият. До 1994 г. когато в сила е вече ранглистата на ФИФА и домакина + световният шампион и останалите най добре класирани в ранглистата на ФИФА са водачи на групи. А всеки иска да е водач на група защото избягва по този начин много фаворити в групите и попадане в тежка група. А останалите отбори се разпределят на географски принцип, демек ако водача е от Европа, само още един отбор от Европа в групата, и т.н. Тогава между другото е можело да стане пълен куриоз, можело е и четирите отбора да са с абсолютно равни показатели. Но заради това че Англия бие Египет с голяма мъка мисля с 1-0 с гол в края, вместо Египет да задържат 0-0, и да се получат абсолютно равни показатели и абсолютно пълен жребий за разпределение на цялата група, което щеше да е уникален куриоз в историята на футбола, жребият е само за кой да е втори и кой трети в групата между Ейре и Холандия, и холандците жребият ги праща трети срещу Германия на 1/8финала. И отпадат.

Simple Smile Нямаме търпение тука за световното май, ама чак в края на годината. Историческо световно, за първи път в подобно време и последно с 32 отбора. Между другото не знам какво стана с идеята на ФИФА за Световно на 2 години. Мисля че се отхвърли, и вместо това се обмисля лига на ФИФА, по подобие на лигата на нациите. Аз бях против световно на 2 години. Въпреки че 4 години е много дълъг период, но футбола е това което е, заради традициите. Направят ли го прекалено комерс, самото световно ще си изгуби блясъка, вълнението, феномена който представлява, ако се провежда на толкова често. Това че е веднъж на едва 4 години, е част от магията му.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 12:16 от Никола Тесла

# 159
  • София
Скрит текст:

Тц, не успяха.

# 160
Благодаря за темата Simple Smile

# 161
Добър ден на всички футболни запалянковци. Нова съм тук и да момиче съм,което изгледа няколко мача и се влюби в магията на играта. Момиче,което е малко може би различно от нейното поколение,но пък се гордея с това. От скоро може би месец и нещо се опитвам да следя футболните първенства ( топ 5 ), но най интересно ми е италианското ( Серия А ). Сама се опитвам да разбирам тук там нещо,просто не съм много общителна с момчета от класа ми. Не мога да запомня позициите на определени играчи,кой ляв бек,кой десен,кой халф и такива неща. Как да ги науча и да правя анализи,да знам кой е добър,кой не? Кой има по - голям шанс да спечели определен мач?! Слушам и коментаторите,но съм доста объркана. Ще бъда благодарна,ако някой се опита да ми разясни малко повече за играта. Лек и усмихнат ден ви желая. 🙂⚽️

# 162
Добър ден на всички футболни запалянковци. Нова съм тук и да момиче съм,което изгледа няколко мача и се влюби в магията на играта. Момиче,което е малко може би различно от нейното поколение,но пък се гордея с това. От скоро може би месец и нещо се опитвам да следя футболните първенства ( топ 5 ), но най интересно ми е италианското ( Серия А ). Сама се опитвам да разбирам тук там нещо,просто не съм много общителна с момчета от класа ми. Не мога да запомня позициите на определени играчи,кой ляв бек,кой десен,кой халф и такива неща. Как да ги науча и да правя анализи,да знам кой е добър,кой не? Кой има по - голям шанс да спечели определен мач?! Слушам и коментаторите,но съм доста объркана. Ще бъда благодарна,ако някой се опита да ми разясни малко повече за играта. Лек и усмихнат ден ви желая. 🙂⚽
Здравей и добре дошла! В този линк има статии с позициите във футбола. Малко са стари, но пък добре обяснени:
https://sport.framar.bg/%D0%BF%D0%BE-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB
В този сайт има голяма база данни информация за футболисти, отбори и треньори към момента, а също и за много сезони назад:
https://www.transfermarkt.com/

# 163
Добър ден на всички футболни запалянковци. Нова съм тук и да момиче съм,което изгледа няколко мача и се влюби в магията на играта. Момиче,което е малко може би различно от нейното поколение,но пък се гордея с това. От скоро може би месец и нещо се опитвам да следя футболните първенства ( топ 5 ), но най интересно ми е италианското ( Серия А ). Сама се опитвам да разбирам тук там нещо,просто не съм много общителна с момчета от класа ми. Не мога да запомня позициите на определени играчи,кой ляв бек,кой десен,кой халф и такива неща. Как да ги науча и да правя анализи,да знам кой е добър,кой не? Кой има по - голям шанс да спечели определен мач?! Слушам и коментаторите,но съм доста объркана. Ще бъда благодарна,ако някой се опита да ми разясни малко повече за играта. Лек и усмихнат ден ви желая. 🙂⚽
Здравей и добре дошла! В този линк има статии с позициите във футбола. Малко са стари, но пък добре обяснени:
https://sport.framar.bg/%D0%BF%D0%BE-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB
В този сайт има голяма база данни информация за футболисти, отбори и треньори към момента, а също и за много сезони назад:
https://www.transfermarkt.com/
Благодаря много ⚽️ ❤

# 164
  • София
Днес от 18:30 ч. е финала на световното клубно първенство на ФИФА (старата междуконтинентална купа) между Челси и Палмейрас.
Ще го дават пряко на Ютюб канала на Фифа Тв за тези, които не знаят
https://www.youtube.com/fifa/videos

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт