Нашите цветя - обща тема 11

• 35 341
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дане, не съм сигурна, че ще оцелеят навън. може би само свекървиния език (опунция). Sad
жалко, че кактусчето не пише, тя би могла да помогне и за твоите бодливковци и за хавортията.

# 106
  • DE
Имах кактус като левия и няколко години живя отвън, цъфтеше като луд, но миналата година хвана кучи студ и умря. Затова си взех същия да го подновя. За опунцията съм сигурна, че ще оцелее, защото я взех от една градина, беше в земята и личеше, че си живее там. Другите са, я от двор на приятелка, я от случайна градина.
При мен температурите не варират много, зимата не е много студена. Просто миналата беше аномалия за моя регион.
Каквото стане, решила съм да експериментирам Grin

# 107
  • на острова на мечтите
Еделвайс, БЛАГОДАРЯ!!! Ще си го поръчам още днес.

# 108
Втори цвят за тази година:

# 109

1.Имам въпрос относно Гузмания(Гуцмания): майчиният цвят прецъфтя,появиха се в стъблото нови листенца.Поливам я по инструкциите(в розетката).Какво да правя с майчиния цвят?

2.Взех си Begonia Elatior,красавица с розовидни цветове.Пресадих я,но не съм наясно колко пъти седмично да я поливам,има ли специални изисквания към светлината? Пролетта си взех за пръв път такава красота  и не успях да я отгледам,загина .Или я преполях.....или се зарази с нещо Sad(
3.Hawortia Fasciata Simple Smile) - как стои въпросът с това "пустинно" чудо.Много е красиво с тези бели ивици,сложила съм го на прозореца,но още не съм го пресадила.Някакви съвети?

1. Прецъфтелия цвят го отрежи, това растение няма да цъфне повече. Може да се покажат нови бебета отстрани и след време да ги пресадиш, и даже теоритично може някога да цъфнат.
2. Бегониите елатиор са форсирани в оранжерията, за да цъфтят много и дълго. Този вид трудно оцелява след прецъфтявяне, поне аз не съм успяла да накарам такава да оцелее, да не говорим за повторен цъфтеж. Пробвах да размножа от листо, вкореняват се много лесно във вода, но после нещо не можах да ги опазя живи.
3. Хаворитията е лесна за гледане, само не прекалявай с поливането. Ако ще я пресаждаш, да не е в торфен субстрат, нещо по-каменисто.
Аз по съвет на Кактусчето Blue Heart садя всички кактуси и сукуленти в смес от нормална градинска пръст и ситни камъчета тип мозайка, супер е!

# 110
  • Мадрид / София
Ени, много нежно и красиво.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 18:07 от Angela61

# 111

1.Имам въпрос относно Гузмания(Гуцмания): майчиният цвят прецъфтя,появиха се в стъблото нови листенца.Поливам я по инструкциите(в розетката).Какво да правя с майчиния цвят?

2.Взех си Begonia Elatior,красавица с розовидни цветове.Пресадих я,но не съм наясно колко пъти седмично да я поливам,има ли специални изисквания към светлината? Пролетта си взех за пръв път такава красота  и не успях да я отгледам,загина .Или я преполях.....или се зарази с нещо Sad(
3.Hawortia Fasciata Simple Smile) - как стои въпросът с това "пустинно" чудо.Много е красиво с тези бели ивици,сложила съм го на прозореца,но още не съм го пресадила.Някакви съвети?

1. Прецъфтелия цвят го отрежи, това растение няма да цъфне повече. Може да се покажат нови бебета отстрани и след време да ги пресадиш, и даже теоритично може някога да цъфнат.
2. Бегониите елатиор са форсирани в оранжерията, за да цъфтят много и дълго. Този вид трудно оцелява след прецъфтявяне, поне аз не съм успяла да накарам такава да оцелее, да не говорим за повторен цъфтеж. Пробвах да размножа от листо, вкореняват се много лесно във вода, но после нещо не можах да ги опазя живи.
3. Хаворитията е лесна за гледане, само не прекалявай с поливането. Ако ще я пресаждаш, да не е в торфен субстрат, нещо по-каменисто.
Аз по съвет на Кактусчето Blue Heart садя всички кактуси и сукуленти в смес от нормална градинска пръст и ситни камъчета тип мозайка, супер е!

Много ти благодаря! Heart

# 112
Еделвайс, благодаря!!! Може ли линк към накрайници и маркучета, предполагам, отделно се купуват ?
Каква цена ви излезе цялата екстра?

---------------
Цитат
М.г. съфорумка ми даде вкоренена клонка. Дълго време едва крета, но лятото се позасили и сега заформя пъпки. Може и да цъфне, ще видим. Не направи разклонения, има няколко зачатъци, но не тръгват да се развиват.

# 113
Диорела, ще ми е интересно развитието и. Много ги харесвам.

# 114
Флоксче, и на мен. Laughing От доста време стои "замръзнала". Днес я полях с малко мастербленд, да видим дали ще мръдне. От м.г. я държа в кухнята, да не е на пряко слънчево греене.

# 115
  • на острова на мечтите
Диорела, маркучета и накрайници има в кита/ в конфекцията с централата за поливане.

# 116
Ени, забравих да питам. Този кактус цъфнал прекрасен, навън ли е?
Един от моите беше пуснал такъв израстък уж да цъфти, но изсъхна. Отвътре на перваза го гледам аз.

# 117
Флоксче,навън са ми всички кактусчета,на южен прозорец. Зимата ги прибирам,пак на същия прозорец,но вътре. 😃

# 118
Ени, благодаря! И при мен са на южен, защо не се престраших да ги изкарам за лятото, не знам Grinning

# 119
Ами и мен ме беше страх,че и на тези 36-7 градуса на жега цял ден.. Но си оживяха,че и цъфтяха. 🥰 Другата година ги изнасяй смело! 🤗 Обичат слънце те. Ще ви снимам и рошкавия колко е дръпнал,сигурно едни 3-4 см е по-висок. С това темпо не знам как ще я караме. 🤭🤣

Общи условия

Активация на акаунт