Нашите цветя - обща тема 11

• 35 324
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Този розовия седум сиболди горе може ли целогодишно да стои в градината, зимоустойчив ли е? Питам, защото четох че не е, а и на снимката е в саксия, пък много ми хареса цъфтящ.

# 631
Такива със сивкави листа, съм виждала само в саксии, чета студоусойчивост до -2. Но от другите със зелени листа, нямат проблем навън у нас. Искат слънце и отцедлива почва.

Виж и тук, мисля, че е същия - Sedum spurium
https://zelena-prolet.com/Sedum_spurium_sortove

# 632
Тази саксия стои целогодишно вън (централна България, пада си и сняг и под -2 със сигурност).

# 633
Момичета, прибрахте ли цветята вече?
Вчера за последно за сезона цъфна този кактус

# 634
Eхаааа, кактус! Heart Eyes

У нас само едни кали бяха извадени навън след като въшлясаха, после валя проливно и саксиите им станаха на блато Scream Сега са прибрани в гаража да съхнат, хрумна ми че може би е по-разумно да извадя луковиците, но още го мисля. Ако си харесам някое друго стайно може да бъдат извадени за постоянно... Smiling Imp

Онези неща дето писах, че не се сещам какво е се оказаха две растения растящи едно върху друго Rolling Eyes Разделих ги, едното май са едни високи камбанки, много неподходящи да запълнят саксията, ама се надявам здравеца до тях да хване. От няколко месеца си се мъчи този здравец, не е мръднал нито милиметър на височина, то вече няма и за кога, вече мисля да внеса цялата саксия вътре за да оцелее зимата, много ме е яд. Може-би-камбанки:

Другото продължавам да мисля че е някаква зелка, ММ искаше да го изхвърля, обаче имам празна саксия и настоях да остане там, да видим дали ще се завие или ще цъфне следващия сезон. Това че не са го изяли охлюви досега говори че може би не е зелка, обаче на нищо не мяза. Около него набучках едни лалета, дойдоха ми подарък с една друга поръчка и не знам какъв цвят ще са. Като правих поръчката имаше картинка на смесени червени и бели, обаче на самия пакет пишеше лилав микс, аз мислех да ги изхвърля защото не искам нито едното нито другото, обаче накрая ги набучках къде дойде и останаха и за саксията, ако не са подходящ цвят ще ги бера за ваза.

# 635
  • Мадрид / София
Това на мен ми прилича на лапад повече отколкото на зеле. 😄

# 636
Злодеида, твоите кактуси са винаги много красиви!
Малко есенни цветове от мен.

# 637
  • София
Здравейте ! Исусов венец може ли да намеря отнякъде ?

# 638
  • Мадрид / София
В цветарските магазини няма ли?

# 639
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ефибуш, а манголд сяла ли си?

# 640
Днес загледах буторчетата ( дивите циклами) пред блока. Цветовете намаляват , но бяха изкарали доста листа вече и видях много бебета. До сега никога не съм виждала да има малки, въпреки, че всяка година връзват семена. Само преди години бях видяла едно листенце на бебе, но после нещо ми зачезна. Много се зарадвах, дано да оцелеят. Simple Smile

# 641
  • София
В цветарските магазини няма ли?

Не видях, но продължавам да търся там.

# 642
Здравейте ! Исусов венец може ли да намеря отнякъде ?
От познат. Една жена ми донесе 10см клонче преди 5г.

# 643
Във вода или директно в почва клончето? Да ида да си отчупя няколко - от миналата година му се каня Simple Smile

# 644
Във вода или директно в почва клончето? Да ида да си отчупя няколко - от миналата година му се каня Simple Smile
С до сег не бях чупила от моя. Преди 2 седмици го сложих в по-голяма саксия и пречупих 2 по 10тина см. За сестра ми. Бях ги забравила, пътувах и мъжо ги сложил във вода. Като се върнах ги извадих 2 дена и после ги сложих директно в пръст. Да видим.
Та аз бях ги приготвила за директно в пръст, след подсъхване ден - два.
Да видим.

Но явно има различни видове. Аз имам спомен за един с по-тънко стъбло, с малко и малки листенца, с едно извито като венец наистина стъбло.

Моят пък прави червен венец от цветове.

Общи условия

Активация на акаунт