Нашите цветя - обща тема 11

• 35 301
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Бяла отдавна исках, спрях за хляб, но фурната е до моя цветарски магазин и нямаше как да не я видя. Просто си тръгнах с нея, въпреки че ще я мисля цяла зима. Но аз посъбрах опит и знам, че никак не е лесно да затриеш буги. Сега чакам да спре дъжда за да си я преместя в керамичната саксия. И мисля да не е последната - такова разнообразие на цветове имат. Heart Eyes

Софт, питай програмата за цветя, ако имаш. Сега и на мен ми стана интересно какво е Simple Smile

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за синичката снимка с тигърчето ли се пита?
погледна ли на хавортия? Wink

# 662
И аз точно исках да кажа, че най-много на хавортия ми прилича. Но има толкова различни видове сукуленти, а и има няколко различни класификации на видовете. И алое може да е.
Но със сигурност на такъв етикет и то в множествено число изобщо не бих вярвала, или ще е нещо от групата, или нещо от друга близка група сукуленти Grinning Семпревивум с подобна форма не съм виждала.

# 663

Да, но то е коте. 😆 Като гледам в снимките на Гугъл хавортия и Semprevivi са едно и също нещо.

# 664
Не вярвай на гугъл, на мен на Semprevivi  кактуси ми показва. Laughing

Ох аз не мога да спра да се радвам на дивите цикламки - бебета. Може би са над 50-100.

# 665
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Да, но то е коте. 😆 Като гледам в снимките на Гугъл хавортия и Semprevivi са едно и също нещо.

различни са ми, но какво ли знам аз Simple Smile тигър от котка на райета не различавам...

# 666
Ауу Магни, завидях ти много! 😍🤍Прекрасно е бугито.
И други красоти видях, браво.
За антуриумите ви следя с интерес , че ми дадоха един. Утре ще го садя.

# 667
Happy mijjj, страхотни са - направо ти завидях за тези красоти Simple SmileTwo Hearts!
Мариета, уникален рипсалис Heart Eyes!
Магни, прекрасни бугенвилии, жалко че при нас климата не позволява целогодишно отглеждане на тези разкошотии!

# 668
Преди точно 10 дни отрязах върха на фикуса и ето какво ме зарадва тази сутрин Simple Smile
Въпросът е какво да режа след това, за да го формирам като дръвче?
И да почна ли да махам най-долните листа?

И още един въпрос - защо на драцените ми не расте основното стъбло, а само разклоненията?
Преди години имах драцена, която растеше цялата. А сега имам две /от Билла , ако това е от значение/ и двете не нарастват на основно стъбло.

# 669
Може да не стане само с това просто рязане. Възможно е новият разтеж да продължи да си расте като единично клонче, продължение на стъблото. Ако израстне само едно клонче, може би ще се наложи да събудиш друга спяща пъпка или да използваш някой друг метод.
Може би е добре да почакаш до пролетта, когато е активния разтеж.
Виж тези три клипа един след друг:
1
2
3
Резултатът не е гарантиран, нито очевидно мястото от където ще избие новия разтеж.
също това - тук има доста излишно дрънкане, но става
и това и се въоръжи с търпение най-вече Simple Smile

# 670
Нещо не пишем толкова е Градина и да питам тук.
Това ли са семената на Ехинацеята?

# 671
Това трябва да са

# 672
Мерси. Е, черните иглички не пречат нали? Трудно ще е да ги деля:)

# 673
  • Мадрид / София
Преди точно 10 дни отрязах върха на фикуса и ето какво ме зарадва тази сутрин Simple Smile
Въпросът е какво да режа след това, за да го формирам като дръвче?
И да почна ли да махам най-долните листа?

И още един въпрос - защо на драцените ми не расте основното стъбло, а само разклоненията?
Преди години имах драцена, която растеше цялата. А сега имам две /от Билла , ако това е от значение/ и двете не нарастват на основно стъбло.
Сега не е момента за манипулации. Изчакай пролетта, когато са пред активация. Сега почти нямат растеж.

# 674
С уговорката, че никак не съм веща по отношение на Ехинацеята Simple Smile не виждам причина да пречат. В естествени условия най-вероятно опадват заедно със семената. Могат да ти попречат единствено на теб в преценката колко семена засяваш реално.

Общи условия

Активация на акаунт