Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 78 050
  • 823
  •   1
Отговори
# 300
Да, свежичък е, плодов и има една леееека горчивина като от шампанско и цветя Simple Smile За жегите е идеален, ненатрапчив и няма много сладост.

# 301
Момичета
Моля за мнения за Simple Smile
Azzaro Wanted Girl by Nigh
Или
Hugo Boss Boss Alive

# 302
За мен не е свежак, сладка газирана роза е. Но не е плътен, тежък, лепкав.
Ако искаш свежа роза, то Chloé едт 2015 или Stella (2014)

# 303
Момичета
Или
Hugo Boss Boss Alive
Определено първият. Гъст, гроздов, сладък и секси сок.
Вторият не е хубав парфюм за мен. Никак.

# 304
  • София
Азалия, Develfen, с такава любов говорите за Monaco, че много съжалих, че не съм знаела за него по-рано, когато е бил наличен в Дъглас, пирамидата изглежда много романтична и женствена. Simple Smile Аз и за самата марка нищо не бях чувала, да си призная.

Парфюм с аромат на сладко от печени сливи и орехи - задача с повишена трудност. Simple Smile Много ми се прияде. Grinning Не се сетих за нищо друго със слива, което да харесвам, освен Comme des Garcons Floriental, един от най-меките тамяни, които съм пробвала, но нищо ново не казвам. Simple Smile В Black Tulip Shay & Blue (другия, за който се сетих) аз слива не усещам, макар че е дадена в пирамидата и е много приятен парфюм.

Някой пробвал ли е нещо на Atelier Materi? Изглеждат ми интересни, но няма много ревюта за тях. Ще се радвам да чуя някой "български нос" как ги усеща. Simple Smile

По въпроса на темата: тази година тествах много неща, но много малко харесах за покупка. Истинско лятно откритие и любов за мен беше, съвсем неочаквано, Anamcara Dusita. Тотално не е моя пирамидата, ако я четях само на хартия, никога не бих посегнала да тествам този парфюм. Името идва през келтски и значи "soul friend". Simple Smile Страшно елегантен и в същото време медитативен парфюм. Белите цветя тук не са в познато амплоа, поне според моите възприятия, ако не виждах пирамидата, бих допуснала наличието само на портокалов цвят, който е един от малкото в група "белоцветни", които харесвам в някои интерпретации. Simple Smile Парфюмът ми мирише на обелена кора на дърво, на цветен прашец, на влага след летен дъжд, когато полските цветя са все още мокри и по някакъв магичен начин, освен хладината, в него има и слънце, топлинка. Чудесна игра на контрасти се е получила. Има и отчетлива горчивина, и прашливост, но в същото време мека, приятна сладост, която гали носа като слънчев лъч, който си пробива път през облаците и се разлива върху кожата. Въпреки растително-горчивите нюанси, парфюмът е парфюм в класическия смисъл на думата, не стои като отвара от треви и билки и е много елегантен, може да се носи спокойно във формална среда според скромното ми мнение. Това планирам да е следващата ми покупка.
Илюстрацията на парфюмерката и собственик на марката Pissara Umavijani за парфюма е много мила:

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 00:13 от Klodilia

# 305
Klodilia, с удоволствие бих те запознала с Monaco.
От Black Tulip Shay & Blue имам 10 мл, не намирам сливи в него... Нито пък какъвто и да е цвят лалета. Grinning
Този Floriental така и не го взех когато имаше възможност, не съм го и пробвала. Ако през цялото време в него се е крило това, което търся, ще ме е яд, че съм го пропускала. Но то пък и го няма никъде в момента.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 20:54 от Анонимен

# 306
Момичета
Или
Hugo Boss Boss Alive
Определено първият. Гъст, гроздов, сладък и секси сок.
Вторият не е хубав парфюм за мен. Никак.
Определено първия ,Ковачева е цар на описанията. Погледни назад беше го описала много яко ,с кеф да се обзаведеш с него ,без дори да си го помирисала. Не ме бива с описанията но вторият според мене не е хубав никак даже.

# 307
  • София
Klodilia, с удоволствие бих те запознала с Monaco.
От Black Tulip Shay & Blue имам 10 мл, не намирам сливи в него... Нито пък какъвто и да е цвят лалета. Grinning
Този Floriental така и не го взех когато имаше възможност, не съм го и пробвала. Ако през цялото време в него се е крило това, което търя, ще ме е яд, че съм го пропускала. Но то пък и го няма никъде в момента.
Да, и лалета не намирам в Black Tulip. Във Флориентал сливата определено се усеща, поне според мен, но си има и тамянец. Също съм забелязала, че на някои кожи на сладко от сливи понякога миришат парфюми с водещ черен пипер. Но добавката от орехи е трудна работа. Simple Smile Между другото, Флориентал влиза в зададения бюджет, дори без намаление, стига да ти харесва, пък и има бутилки от 50 мл. Simple Smile Ще пиша ЛС.

# 308
Флориентал гледах преди няколко дни в бутика на Калин. Само 100 мл.
Прекрасен парфюм е и има много сладко от сливи в него на кожата ми. Има и тамян.

# 309
  • Пловдив
За мен не е свежак, сладка газирана роза е. Но не е плътен, тежък, лепкав.
Ако искаш свежа роза, то Chloé едт 2015 или Stella (2014)
Доколкото четох, Rose в случая не е роза, а розЕ. Не харесвам много рози, но ще имам предвид и твоите предложения.
Благодаря 🌻

# 310
  • София
212 VIP Rose върху моята кожа е плодово шампанско с привкус на алдехиди. Няма роза в него. Ако имаш възможност, пробвай го, Unforgiven*. Не е хич безопасен за сляпа покупка. Не е свеж, но не е и прекомерно сладък.
Aзалия, мисля че Floriental ще ти допадне, предвид парфюмите, които си споменавала, че харесваш. Много хубава, сладка слива има в него и мек тамян.

# 311
Доколкото четох, Rose в случая не е роза, а розЕ. Не харесвам много рози, но ще имам предвид и твоите предложения.
Благодаря 🌻
Розе, ама не точно. Това леко газиранкото идва от него и като преминат няколко часа може да мине за розè, но иначе си е плодова роза. И аз не обичам рози, но имам няколко, които ми харесват (горе посочените). Тази не ми понесе, размених го. Има си прилика с 212 Sexy, който за мен е много сладък и не го харесвам никак, но е по-лек и прозрачен от него.

Floriental ми е предлаган и друг път при мои питания, що така не му се метнах, не знам. Друг път и пет думи са ми достатъчни и вече съм го взела, с този нямам обяснение. Но ще имам възможност да го пробвам благодарение на мила дама, както и Interlude от друга мила дама, и ако ме спечелят и двата, ще е забавно 😂 Ще се оправдая с това, че скоро имам РД, нищо че вече трупам парфюмите запечатани!

# 312
  • София
Също съм забелязала, че на някои кожи на сладко от сливи понякога миришат парфюми с водещ черен пипер. [/quote]
В този ред на мисли веднага се сетих за https://www.fragrantica.com/perfume/Brecourt/Poivre-Bengale-27520.html, който на моята кожа изкара най-прекрасни сочни сини сливи, но определено си трябва тест, никога не се знае Smile Имаше го в Кампомарцио едно време, не е много бюджетен /280 лв май беше за 50-чката/, сега не знам.

# 313
Като му гледам пирамидата на Poivre Bengale Brecourt, ми напомня на Un Jardin Apres la Mousson Hermès, който при подобни подправки начело, изкарва... диня. Като казах вчера, че не съм аматьор, относно парфюмериите в софия съм направо девствена! Даже не знам къде е Кампомарцио. Нито къде е легендата Калин. Писали сте стотици пъти, но понеже не проявявам интерес да отида, не съм запомнила. При тази шеметна страст към парфюми това е странно, предполагам, но всеки със странностите си...

# 314
  • София
Като му гледам пирамидата на Poivre Bengale Brecourt, ми напомня на Un Jardin Apres la Mousson Hermès, който при подобни подправки начело, изкарва... диня. Като казах вчера, че не съм аматьор, относно парфюмериите в софия съм направо девствена! Даже не знам къде е Кампомарцио. Нито къде е легендата Калин. Писали сте стотици пъти, но понеже не проявявам интерес да отида, не съм запомнила. При тази шеметна страст към парфюми това е странно, предполагам, но всеки със странностите си...
При мен Un Jardin Apres la Mousson Hermès се усеща като един много "топъл свежак", ако може да се изразя така Smile Много го обичам също, този парфюм Heartbeat По повод твоята "девственност" относно бутици напълно те разбирам, но съм сигурна, че ще дойде и този момент на истината Wink Това е една прекрасна емоция, която всеки парфюмно заинтригуван човек трябва да усети. Искрено ти я пожелавам Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт