Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 363
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
Мишчица, жал ми е эа косата ти, честно. С боя ще стане маэало, эащото имаш топли отенъци и тъмна основа и пигментът няма да се махне достатъчно. Ще стане малко джебчийска прическа (сори эа термина, но... :Д). В смисъл элатно и рижаво ще остане доста, но не хубав элатно рус цвят, ами точно маэало според мен. Моля те кажи, че няма да се правиш сама :Д

Иначе наистина ти препоръчвам фриэьор, който полэва олаплекс. Тогава може до 4 нива да се иэсветли наведнъж беэ чаааааак такива повреди както беэ. Това энам аэ. И вкъщи естествено терапии, олаплекс след това...

# 361
Такава коса не бих пипала. Русото от снимките на мен не ми харесва, но аз по принцип не харесвам русо на естествено тъмни коси.
Косата ще се съсипе, независимо кой я прави. Просто е много агресивна процедура изсветляването. Приготви се за къса прическа след някой друг месец.

# 362
  • на последния етаж
Мишчица, с какво е постигнат цветът ти? Страхотен е.

# 363
  • София
Сама постигнах цвета си, бях съвсем по-тъмна, да кажем ниво 5. И от 1 година правих два пъти с изсветляваща пудра/блондор балеажо-кичури /по видеа на Brad Mondo 😁, много ми е любим/. Лятото бях по-светличка даже, но последния път постоях повече с обливката на дължините. Ползвам обаче олаплекс и окс 9%. Бих казала, че за сега мръднах с 2-3 тона. Нямам нито един цъфтеж и мисля, че до сега не нанесох щети, обачеее много е бавно в къщи. Гледам между изсветляванията да имам поне 3-4 месеца, като през това време всяка седмица съм с терапии: еластисайзър, олаплекс, хмилк, масла, двустъпковия афоджий. Не мога да кажа кой е цветът сега 😁😩. На корените мажа 7.00, а по дължините обливка от по няколко см от различни 7-ци и дори една 8-ца, син и сив коректор, страшна манджа…

# 364
  • Street of Dreams
Аз подкрепям. Имам приятелка с къдрава като твоята коса и такова русо, каквото искаш - ами супер е. Действай бавно, внимателно и с терапии. Не ти трябва много - 2-3 тона по дължините.

# 365
Мале,Мишчица, уникална коса!!! Пу-пу! Какво ли не бих дала да имам същата...
Ако я съсипеш с това изсветляване, лично ше дойда да те обръсна гола глава, да знаеш!

# 366
  • София
Ахахах, шарпи много мило 🙃.
Благодаря на всички включили се в дилемата ми, макар 99% да не одобрихте идеята ми. Ако реша да продължа ще кача пак снимки до къде съм стигнала ❤

Caroline_Bingley оформям с различни кремчета за къдрици и винаги суша с дифузер, като на мокра коса разресвам кичур по кичур с Денман четка. Любим ми е този на Орайт, напоследък ползвам Десата, не е лош и той.

# 367
Момичета, по съвети на Барби опитах измиване с индийски билки. Вчера смесих 1л Амла+1л Шикакай+гореща вода на око да стане каша. Когато истина нанесох на косата. Стоях около час. Измих смао с топла вода. Действа измивно и подхранващо. Косата ми е лъскава и с обем. Моята коса е страхотна, краищата които бяха руси не са, но поне стоят плътни. Доволна съм.

# 368
По мои скромни наблюдения за русото (изключвам естествените блондинки, там е ясно), винаги отива най- много на тези с по- светло кестеняви носи. Особено ако е балеаж или кичури просто се слива толкова хубаво и косите им стоят много меки и лъскави, винаги тайничко съм им завиждала. Grinning Била съм руса, моята коса носи много на боядисване и подобни, не беше суха и изтощена, но просто не стоеше както трябва. Определено най- тъмното черно е моя цвят, имам и катранено черни вежди и просто стои добре, омръзва ми на моменти, ама с годините разбрах че независимо цвета най- красивата коса е здравата коса.
Мишчица, ама пък като ти е мерак, прави се. Все пак е коса- ще порастне ако не ти харесва.

# 369
По мои скромни наблюдения за русото (изключвам естествените блондинки, там е ясно), винаги отива най- много на тези с по- светло кестеняви носи. Особено ако е балеаж или кичури просто се слива толкова хубаво и косите им стоят много меки и лъскави, винаги тайничко съм им завиждала. Grinning Била съм руса, моята коса носи много на боядисване и подобни, не беше суха и изтощена, но просто не стоеше както трябва. Определено най- тъмното черно е моя цвят, имам и катранено черни вежди и просто стои добре, омръзва ми на моменти, ама с годините разбрах че независимо цвета най- красивата коса е здравата коса.
Мишчица, ама пък като ти е мерак, прави се. Все пак е коса- ще порастне ако не ти харесва.

Абсолютно. Така мисля и аз. С почти черна коса съм и вежди, естествено. Била съм руса, не е красиво, изобщо не ми отиваше. Бях като от махалата.
мишчице, ще кажеш ли как оформяш вълните и с какво?

# 370
  • София

Писах по нагоре, но може да си пропуснала. Оформям с различни кремчета за къдрици и винаги суша с дифузер, като на мокра коса разресвам кичур по кичур с Денман четка. Любим ми е този на Орайт, напоследък ползвам Десата, не е лош и той.

# 371

Писах по нагоре, но може да си пропуснала. Оформям с различни кремчета за къдрици и винаги суша с дифузер, като на мокра коса разресвам кичур по кичур с Денман четка. Любим ми е този на Орайт, напоследък ползвам Десата, не е лош и той.
Извинявай, не съм прочела.Благодаря за отговора.
Косата ти къдрава ли е или само чуплива?
Моята е само чуплива, не удпявам да открия правилните продукти, с които да оформям хубави вълни.

# 372
  • София
С правилната грижа е къдрава, като се разбалансира става чуплива. Гледам да редувам протеин/хидратация 3 към 1, особено след изсветляването, и мисля че това за сега е ОК да е това ниво на къдравост като на снимките. Например новата серия на Керастаз за къдрокоски ми прави косата на увиснали фитили/кичури. Нямам къдрици, а едни смачкани кичури с изправени краища....

# 373
Мишчица,
Това на втората снимка ли е основата ти в момента или това също е желан бъдещ резултат?
Може би съм изпуснала твоята снимка.

# 374
  • София
Това е желаният резултат 😎🙃.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 08:20 от Мишчица

Общи условия

Активация на акаунт