Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 28 990
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Иначе мен ме е яд че не питах Паскалева на последния преглед да си бием ли наистина НМХ след ваксинирането… Някой дали е задал такъв въпрос на хематолог?
За ваксината питах Лисичков. Каза ми, че не е нужно да съм на НМХ. За АП протект вече не си спомням неговото мнение. АП ми препоръчаха други двама със сигурност.
Но при ваксина иРНК мисля, че е излишно.

иРНК е и Файзер нали?
Файзер и Модерна.

# 676
Файзер и Модерна. Писали сме заедно с Виола.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 10:30 от Mandaria

# 677
В официалните препоръки на производителите пише, че няма нужда от кръворазреждащи. Мисля няколко поста по-нагоре писахме за случаи на тромбоза при АЗ 1 на 1 милион.
В листовките на противозачатъчните пише 5-12 жени на 10 хиляди ще развият тромб.
Не знам лекарите в България как си измислят нова наука, но производителите най-добре следят целия процес и знаят най-добре.

# 678
Здравейте,
този месец на 14.10 имах ЗЕТ на два петдневни ембриона. На ден 13, вчера, имам 1039 ЧХГ. Докторът само каза "честито" и ми каза да ида на преглед на 4.11, след една седмица. Аз ще откача дотогава... Трябва ли да включа нещо, някакви лекарства...?
Единствено продължавам да следвам същата схема: Утрогестан х 4 сутрин и вечер, Естрофем 2 мг х 3 на ден, Преднизилон х 2 на ден, Ап х 1 вечер. Тъй като имам PAI и назначена схема още преди година и половина от доц. Русев, от деня след трансфера съм включила Фраксипарин 0.4. Заради MTHFR пия и метилирани витамини фолат и Б12, приемам и други витамини.
Кога трябва да започна да следя кръвоток?
Знам, че седмица не е много време, но вече имам един неуспешен ЗЕТ (много ранна загуба) и години неуспешни опити и ходене по клиники. Искам да направя всичко възможно този път да не изгубя бременността и не мога да си намеря място.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 15:59 от Misholini

# 679
Кръвоток повечето лекари следят след 12 г.с . Аз не знам друг освен д-р Вецев, който ще ти пусне доплер по-рано. Другия вариант е Сигридов обаче там се води ембрионална морфология, не обикновен преглед и той също пуска доплер. Тоест най-рано е когато успееш да си запазиш час при един от двамата или ако някой знае за друг лекар.....

# 680
Благодаря ти, Winter!
Сигурно звуча откачено, но съм повече шокирана и уплашена, отколкото да се зарадвам в момента.
Ще опитам да запазя час при Вецев. Със Сигридов ще е невъзможно, знам от личен опит. Не знам как издържа човек до 12та седмица, сега реално се водя в 5та... Нещо друго правите ли в този период? За мен това е съвсем нова територия.

# 681
Misholini, имай едно на ум , че комбинацията от НМХ и аспирин , може да доведе до прекалена рехавост на лигавицата и от там зацапване или кървене. Не е задължително, но е възможно. Иначе честито и стискам палци всичко да е наред до края.

# 682
Здравейте,момичета!
От днес засякох високо кръвно 130/90.
Много се изплаших.С тромбофилия съм и съм на терапия от самото начало.Като на скрининга риска за преекламсия преди 37 гс излезе нисък.
Лекаря който ме следи каза да го меря и ако засега 130/90 половинка допегит и след 40 мин ако пак е високо още половинка.
В момента съм в 34 гс и супер притеснена.
Има ли момичета,които въпреки терапията са почнали да вдигат кръвно и всичко да  е минало успешно.Засега ще следя и ще пия само когато е високо допегит,за да проследим дали е нещо временно.
По.Винаги съм била с ниско кръвно.
Дори първата бременност,която изкарах без терапия,не съм вдигала кръвно.

# 683
Благодаря ти, Winter!
Сигурно звуча откачено, но съм повече шокирана и уплашена, отколкото да се зарадвам в момента.
Ще опитам да запазя час при Вецев. Със Сигридов ще е невъзможно, знам от личен опит. Не знам как издържа човек до 12та седмица, сега реално се водя в 5та... Нещо друго правите ли в този период? За мен това е съвсем нова територия.
Напълно те разбирам, аз звучах още по-откачено защото е много трудно постигната бременност и щях да умра от притеснение. Няма какво да направиш, можеш да си спокойна че си с НМХ, защото доста момичета чакат да им изпишат терапия в този период. Иначе и АГ и хематолози казват че в тези ранни седмици тромбофилията не може да е проблем когато имаш терапия. Така че спокойно доколкото е възможно Flowers Four Leaf Clover

# 684
Misholini, успех и тихичко честито, дето си вика. Не се паникьосвай, кръвотокът в тези ранни седмици с АП ще е достатъчно наред. Не мисли само какво още да пиеш, а мисли положително, колкото и да е трудно. Все пак с нещата, които взимаш, държиш фронта под контрол! Успех и от мен Flowers Four Leaf Clover

# 685
Благодаря ви, момичета, за разбирането и подкрепата! Вие най-добре ме разбирате.
Ще се опитам да се стегна и да изчакам прегледа на 4.11 и след това вече да търся начало на проследяване на бременността при Вецев. За съжаление, първият час при него е за 20 декември, сега проверих. Бихте ли препоръчали някой друг освен него и Сигридов за бременни с тромбофилия и с история на ранна загуба? Какви са ви впечатленията от другите лекари при Сигридов, Чучумишев и Ковачев?

# 686
Благодаря ви, момичета, за разбирането и подкрепата! Вие най-добре ме разбирате.
Ще се опитам да се стегна и да изчакам прегледа на 4.11 и след това вече да търся начало на проследяване на бременността при Вецев. За съжаление, първият час при него е за 20 декември, сега проверих. Бихте ли препоръчали някой друг освен него и Сигридов за бременни с тромбофилия и с история на ранна загуба? Какви са ви впечатленията от другите лекари при Сигридов, Чучумишев и Ковачев?

Била съм и при Чучумишев, и Ковачев, доволна съм. Обръщат внимание, обясняват и са много подготвени. Иначе съм от малкото, които не са доволни от Вецев, но несъмнено го признавам като специалист, разбира се.

Успех!!!

# 687
Хора, в аптеката нямаше аспирин протект и ми дадоха ацесал протект. Пак от 100 мг. Едно и също ли е или да ходя да си търся аспирин протекта. Аптекаря каза че все е аспирин ама да не би нещо да объркам?

# 688
ти не го ли спря вече тоя аспирин.
Асипирина има и други варианти на име .

# 689
  • Sofia
А вие всъщност в коя гс спряхте АП? Моята АГ ми каза, че ще трябва да спра Акарда в 24гс, защото след това създавало някакви проблеми на сърцето на бебето. На мен това ми се струва рано.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 20:22 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт