Модни консултации (Септември, 2021) - 59

• 53 969
  • 878
  •   1
Отговори
# 780
Като бях студентка постоянно се захласвах по витрината на Дика и си казвах " Някой ден ще работя такава работа, че ще нося Дика и обувки Джани, явно това ми е била представата за ВИП магазини. Селянка великолепна! 😅
Разсмя ме. Освен твоя и на шефа ми беше тая представа. Даваха ни ваучери за облекло от Дика и на Малеева някоя магазина /забравих го как се казва/. Младините ми минаха в лелски костюми, намразих ги до дъното на душата си и едва ви издържам прехласванията.

# 781
  • София
Дънки, сако и ток за мен не е особено елегантно, нито неприложимо в ежедневието, направо си е супер приложимо даже.

# 782
И аз като бях студентка, около 2000 година, много харесвах магазина на Дика на Витошка, много хубаво миришеше вътре Smile В момента имам пола и рокля тяхна, качеството им е добро, но и цената им не е ниска.
Много искам да си взема хубаво палто, но като знам че ще го обличам 3-4 пъти и не ми се затварят 300-500лв там.
Майка ми си пазарува от тях и от Дафне, любими магазини са и, на 64 години е.

# 783
Тези комбинации като тая с белите дънки и сакото са колкото за снимка. Рядко можеш да видиш по- улиците така облечени жени.
Дика ей сега им хвърлих един поглед ... както винаги и както всички останали бг “модни къщи” еднообразен стил тип секретарка. Тук таме нещо да можеш да носиш в свободното си време. Също така некоректни в описанието на продуктите си. Пише вълнено палто, а то само вълнен бленд.
Мярнах за бързо едно жълто палто с къс ръкав и ми се видя интересно.

# 784
Здравейте дами, бихте ли споделили какви са ви впечатленията от Christine Fashion? Харесах си 2 кожени панталона и едно кожено яке. По снимките качеството изглежда добре, но знам ли какво ще дойде. Благодаря предварително!

# 785
Аз си търся дънки, панталон цвят горчица или керемида.
Миналата година по това време вече имаше, а сега супер еднообразно и класически цветове.
Предпочитам физически магазин, за да меря. Макар че...при нас почти нищо няма. Един НМ, Уайкики и Теранова.

# 786
Короната се отрази и на модата. Ац си поръчах едно полиестерно синьо палто на Vila cooley модел и май ще го върна като дойде.... не съм сигурна че ми се носи палто зимата...

Много се чудех дали да е палто или яке с качулка с пух.

# 787
Аз да се разпиша също: Дика си имат страхотни базови продукти. Нося с години и не мърдат. Кройките ми пасват, сякаш по мен са правени. Лоша дума да не чувам! ☺
А за ХМ - наскоро си търсих хубава дънкова пола. Поръчвах, връщах. Levi’s и други. Не и не.
Накрая поръчах от ХМ - страхотна!!!
Та… да не хвърляме камъни по тях. И Премиум линиите им има с хубави материи. Има завсеки по нещо. Мдам…

# 788
# 789
Ох, купувала съм и аз точно такова, но беше черно. Пак от полиестер. Беше по времето, когато още мислех, че щом нещо ми изпада на оферта за 20 евро, то "какво толкова". Ами не, изглежда гадно и евтино като материал Astonished а тази халатна кройка всъщност трябва да се компенсира отлично от хубав плат и добър шев, за да не изглежда, че си излязла малко на разходка пред санаториума.

# 790
https://www.helene.one/

Някой с впечатления от магазина? Намират се симпатични неща, евтини, но не съм срещала мнения.

# 791
  • София
Оооо, подхванали сте БГ марките, точно пристъп към тях имах уикенда и като погледнах сайтовете ми призля.

Скрит текст:
Купувала съм Дика, Кенсол, Етере, Елизабет, Капаска (на Малеева) преди 10тина години, във всеки един от тях можеше да се намери базови модели панталони, сака, поли и палта. Честно казано качеството им беше много добро, а това дали ще излеждат секретарско-лелско-чиновнически зависи как се съчетават и носят. Имаха и подчертано такива модели, но имаше и разчупени. Особено Капаска ми бяха много любими, мъжките им модели бяха доста по-добри от дамските, но шиеха качествено, с много хубави платове.
Отварям сайтовете в събота и какво да видя - ами същите модели, като от преди 10 години (за класическите модели лошо няма) ама то снимки...то презентация, описание - мъка голяма, като в зората на Интернета.
Преди няколко години пак гледах сайта на Дика - ужасна презентация, грозно, за цветовете - никаква представа ... и си купих палто от друго място. Разхождам се в Пловдив - оп, магазина на Дика. Влизам аз - ами ахнах, мерих 4 палта - страхотни - нищо общо със сайта. Казах на продавачката, да кажат на шефовете си да го закриват този сайт, че хората се плашат. Стои си, същият ... и съм си наумила да отида на живо да ги пообиколя и да премеря нещо.
Същото важи и за останалите марки, при толкова добри уебдизайнери и фотографи в България, българските марки така да се излагат, стиснати ли са, не разбират ли, не знам, но са като в 2002 година!

Да се възползвам от изказването да ви питам за съвет - има ли изцяло кожени кецове/сникърси  Пума, описанията, които намирам са (естествена и синтетична кожа)

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 12:21 от Vikute

# 792
O, да Joy Vikute, много точен коментар!
Скоро разглеждах някаква чанта в български сайт. На описанието не написали размерите в сантиметри, обаче за сметка на това се мъдреше следният махленски коментар: "Перфектната чанта за всяка жена във всяка ситуация". WTF?! Наистина ли мислят да ме навиват с някакви такива лозунги, а иначе представянето на продукта е гòла вòда. Да не говорим, че аз не съм всяка жена във всяка ситуация, хахахаха!

# 793
Цитат
Да се възползвам от изказването да ви питам за съвет - има ли изцяло кожени кецове/сникърси  Пума, описанията, които намирам са (естествена и синтетична кожа)

Това лято, точно, се снабдих с едни:

Гладка кожа и велур са.

# 794
  • София
Дафне, като се появиха, имаха и панталони и сака, после забиха в трикотаж и не ми допадат.
На Малееви беше Капаска. Имаха интересни модели, но цените им не бяха ниски по спомен, особено при наличие на ишлемета на какво ли не.

Общи условия

Активация на акаунт