Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 461
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте дами !
Ще Ви споделя моите притеснения 😶
Имам си приятел от 6г. и винаги сме правили секс с презерватив и не е ставало гафове . На 23.09 той ми предложи да пробваме без и аз приех . Всичко мина добре той не свърши в мен (  прекъснат полов акт ) , но на сутринта усещах страшно напрежение в долната  част на корема и придърпвания , търпими болки в десния яйчник най -вече. Стреснах се ,че може да съм била в овулация . Вие какво мислите , възможно ли е ? Предпоследният ми цикъл беше на 05.08 , а последният на 02.09 и по календарния метод в ову съм била горе долу на  18- 19.09. На 28.09 пак бяхме без презерватив , но нямах никакви болки . Сега ме хвана страшна паника дали съм забременяла , дали тези болки са били късна овулация 😒 днес трябва да ми дойде ,още чакам .
Имам и друг въпрос , ако днес ми заксънее може ли утре да си взема тест или в понеделник ?
Също така  ме болят и гърдите  , надявам се  да е ПМС. Благодаря  ви !
Ако си следиш овулацията по приложения не е много вярно. Иначе не знам защо си толкова притеснена щом не е свършил в теб. Болката може да се дължи и на друго не само на овулация. Според мен не си бременна.

# 496
Здравейте дами !
Ще Ви споделя моите притеснения 😶
Имам си приятел от 6г. и винаги сме правили секс с презерватив и не е ставало гафове . На 23.09 той ми предложи да пробваме без и аз приех . Всичко мина добре той не свърши в мен (  прекъснат полов акт ) , но на сутринта усещах страшно напрежение в долната  част на корема и придърпвания , търпими болки в десния яйчник най -вече. Стреснах се ,че може да съм била в овулация . Вие какво мислите , възможно ли е ? Предпоследният ми цикъл беше на 05.08 , а последният на 02.09 и по календарния метод в ову съм била горе долу на  18- 19.09. На 28.09 пак бяхме без презерватив , но нямах никакви болки . Сега ме хвана страшна паника дали съм забременяла , дали тези болки са били късна овулация 😒 днес трябва да ми дойде ,още чакам .
Имам и друг въпрос , ако днес ми заксънее може ли утре да си взема тест или в понеделник ?
Също така  ме болят и гърдите  , надявам се  да е ПМС. Благодаря  ви !
Ако си следиш овулацията по приложения не е много вярно. Иначе не знам защо си толкова притеснена щом не е свършил в теб. Болката може да се дължи и на друго не само на овулация. Според мен не си бременна.

Ами явно защото правих секс без презерватив за първи път в живота си буквално . Да, не е свършвал в мен , но нали все пак се отделят сперматозоиди по време на акта като цяло дори и да не са в голамо количество . Ааа и днес не ми дойде и още повече се стресирах сега

# 497
Момичета, здравейте! Търся информация за пренаталния тест Nifty pro. Тези, които сте го правили, доволни ли сте? Как се разчита резултата, като е в проценти (подобно на БХС) и другото, което ме притеснява е, че е 98 процента достоверен. А останалите 2? За правилите го, бихте ли го направили отново. Предстои ми утре да взема решение дали да е този тест или друг и наистина се надявам да ми помогнете с вашите мнения.

# 498
  • София
Всички неинвазивни пренатални тестове дават 98% вярност на резултата. Реално те  всички са сертифицирани и признати, работят с една и съща технология - разделят кръвта на две тази която е само с ДНК на майката и тази която е с ДНК на бебето. Изследват само втората. Ако във кръвта на майката не открият достатъчно ДНК на бебето ще поискат втори път епруветка. Но това се случва ако бременната е по-пълна като килограми. Мисля, че можеш да се довериш на всеки един от тестовете.

# 499
Не всички, ПренаТест според сайта дава 99,8% точност. Не го рекламирам, ама не е 98% за всички.

# 500
  • София
То и една цитонамазка да си пусне човек, ако патолога се е разсеял или не е толкова компетентен резултата може и да не е верен. Ако трябва нещо да става с процент или не то става , това е. БХС дава 85-95 % точност.

# 501
Здравейте. Аз съм правила Нифти декември 2020. В късна седмица, заради съмнения. АГ ме насочи директно към Нифти и не съм го поставяла под въпрос (не че имах и времето да ги правя в моята седмица). Резултатите дойдоха бързо, от Геника ми ги обясниха разбираемо. Сега имам живо здраво детенце. Simple Smile
Получавате резултати веднага по мейл на английски и български.

Специално за Даун ми казаха, че не хваща само мозаечната форма, която никой НИПТ не открива, само амниоцентеза. Питайте ако имате по-конкретен въпрос за самия тест. Simple Smile

# 502
Здравейте! Извинявам се предварително ако въпроса ми ви се стори глупав..
Какво е чувството на стягане/втвърдяване?
Не мога да преценя за себе си, дали имам такива.. Докато лежа на една страна или съм седнала няма проблем, но легна ли по гръб усещам корема си по-твърд и видимо по-топчест. С течение на деня минава това усещане и корема става по разлат. Реално не усещам кога се втвърдява/отпуска.
В 17гс съм, не съм на лежащ режим, просто забелязах че е когато лежа.. Не пия нищо освен витамини. Няколко пъти взех но шпа, за да видя дали ще се повлияе - нямаше резултат..

# 503
Аэ от утре съм 28 г.с. и все още нямам втвърдяване на корема. В началото и аэ като четях се чудех дали пък не пропускам като ми се втвърдява корема, но според лекаря ми ще го усетя ясно. Това, което описвате, може да е просто от променената поэиция в легмало положение. Ако е така, е добре, в 17 г.с. не е идеално да имате контракции (чиито симптом е втвърдяване на корема), эащото те скъсяват шийката, и колкото по-дълго ги няма, толкова по-добре. Превантивно винаги може да се вэима магнеэий.

# 504
Не знам дали са точно контракции при вас. Аз ги имах от 18та седмица до края и няма как да се объркат, според мен. Не е задължително да скъсяват шийката, аз си родих почти на термин.

# 505
Здравейте! Извинявам се предварително ако въпроса ми ви се стори глупав..
Какво е чувството на стягане/втвърдяване?
Не мога да преценя за себе си, дали имам такива.. Докато лежа на една страна или съм седнала няма проблем, но легна ли по гръб усещам корема си по-твърд и видимо по-топчест. С течение на деня минава това усещане и корема става по разлат. Реално не усещам кога се втвърдява/отпуска.
В 17гс съм, не съм на лежащ режим, просто забелязах че е когато лежа.. Не пия нищо освен витамини. Няколко пъти взех но шпа, за да видя дали ще се повлияе - нямаше резултат..

При мен лично усещането наподобява схващане на прасеца придружено от лека болка. Кажете на АГ, той/тя ще ви насочи и ако трябва ще изпише Магнезии за допълнителен прием.

# 506
Здравейте. Аз съм правила Нифти декември 2020. В късна седмица, заради съмнения. АГ ме насочи директно към Нифти и не съм го поставяла под въпрос (не че имах и времето да ги правя в моята седмица). Резултатите дойдоха бързо, от Геника ми ги обясниха разбираемо. Сега имам живо здраво детенце. Simple Smile

Специално за Даун ми казаха, че не хваща само мозаечната форма, която никой НИПТ не открива, само амниоцентеза. Питайте ако имате по-конкретен въпрос за самия тест. Simple Smile
При мен също има причина да правя такъв тест. А за колко време излизат резултатите? Аз съм в 4-ти месец и ми е свито, докато не видя, че всичко е наред.

# 507
  • Пловдив
Нормално е никой да не ви даде 100% сигурност на теста. Как би могъл, като всичко се случва, а и ще ги скъсат от съдебни дела, ако наистина е станала грешка.
 Според мен тия 99% , 95% и т.н са , за да се застраховат при евентуално съдебно дело, че видиш ли не дават 100% сигурност на отговора. Това е нормално и разбираемо.
Не се притеснявайте, освен това генетично изследване имате и фетални морфологии, и проследяване на ехограф. Ако недай си Боже има отклонения е много малка възможността да ги пропусне и тест, и ехограф.

# 508
Аз си правих амниоцентеза и дори там, когато си попълвах документите за изследването не даваха 100% точност, а пак някъде около 98-99% до колкото помня.

Аз се бях надъхала за пренатален тест, защото ме беше страх за бебето да правим амницентеза, но се оказа (лекарите ми обясниха), че тези тестове обхващат само хромозомите за синдромите, които изследват и при БХС, а на нас това не ни вършеше работа.

# 509

При мен също има причина да правя такъв тест. А за колко време излизат резултатите? Аз съм в 4-ти месец и ми е свито, докато не видя, че всичко е наред.

Моите ги правиха малко преди Коледа, излязоха за между празниците на 30ти. Simple Smile
Моето беше минимално съмнение от страна на АГ, но искаше да провери не само Даун, понеже можело и на други да е симптом, които се виждат на ехограф късно. Simple Smile
Помня, че 1 път седмично пращат всички проби към Китай и за това дават 14 дни срок.

П.П. аз също бях навита още в 11гс, но лекарите ми (по жк, генетик от бхс и следящ АГ) ми казаха, че няма показания. После се оказа недостиг на определен витамин при мен, но това е друг въпрос. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт