Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 895
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Sparkles, странни въпроси задаваш. Варицелата също е заболяване, за което има карантина. И както някои деца го карат леко, така други го карат много тежко. Но за варицелата най-накрая и в България има ваксина, която в други държави успешно се ползва от години и отдавна не го "карат" масово нито деца, нито възрастни.

Ние на първата родителска попълвахме анкета за тестове.

# 541
  • София
Анкети за тестове при нас няма, информация също няма.

# 542
Sparkles, странни въпроси задаваш. Варицелата също е заболяване, за което има карантина. И както някои деца го карат леко, така други го карат много тежко. Но за варицелата най-накрая и в България има ваксина, която в други държави успешно се ползва от години и отдавна не го "карат" масово нито деца, нито възрастни.

Тези ваксини за варицела не стават, покрай варицелата на сина и мъжа четох за страданията на боледуващи в чужд форум, една жена на всеки 2-3 години се ваксинирала и накрая се разболя. За карантината разбирам. И мен ме е страх от вируса. Все пак ми се ще да вярвам че естественият имунитет пази повече от ваксината, подобно на варицелата. Той не се базира само на антитела и само само на един компонент на вируса. Каква по-добра защита за децата ако го изкарат докато са малки. Проблемът е че възрастните могат да изгърмят. Те да се да се пазат с ваксини, но и ваксините явно толквоа пазят от разпространение. Така че, ще се кара вирусът за съжеление, дано все по-леко.
По отношение на тестовете, мен близалка не ме устройва. Не искам да ближе разни медицински консумативи.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 09:38 от Sparkles

# 543
  • София

Тези ваксини за варицела не стават, покрай варицелата на сина и мъжа четох за страданията на боледуващи в чужд форум, една жена на всеки 2-3 години се ваксинирала и накрая се разболя. За карантината разбирам. И мен ме е страх от вируса. Все пак ми се ще да вярвам че естественият имунитет пази повече от ваксината, подобно на варицелата. Той не се базира само на антитела и само само на един компонент на вируса. Каква по-добра защита за децата ако го изкарат докато са малки. Проблемът е че възрастните могат да изгърмят. Те да се да се пазат с ваксини, но и ваксините явно толквоа пазят от разпространение. Така че, ще се кара вирусът за съжеление, дано все по-леко.
Как да не стават? Не знам жената от чуждия форум с какви проблеми е била, но за хора над 30-40 години варицелата може да бъде фатална. Самата аз съм ваксинирана по тази причина и ваксината пази от тежко протичане. Малко трудно да си създам естествен имунитет на 100 години, когато това може да бъде животозастрашаващо.

А по темата – сакън да не се травмират децата, та две години стояха на ДО. В подобни ситуации е добре да се мисли за по-малката щета, а  не да опитваме да няма щети, защото щети има и ще има. За мен продължаващо ДО за трета година е по-голяма щета от каквито и да е хипотези за хипохондрия и ОКР (нито едно от двете не се развива по подобен механизъм). Но е видно, че тук нищо няма да сработи и само предстоящите избори ни спасят от ДО в момента. Колко време още можем да изкретаме така не ми е ясно, София скоро ще влезе в тъмночервеното, вероятно следващата седмица. Доста болни има и карантинирани класове.

В училището на синът ми пък никога не е имало толкова отсъстващи от горен курс. Всяко отсъствие после струва скъпо и само по време на грипните епидемии се е случвало масово да се отсъства по седмица и повече. Вече месец поне 1/3 от класа постоянно е вкъщи. Говорим за 9-ти клас. Други вируси има здраво, децата са се разкекавили също, отделно и ковид.

# 544
  • Бургас
Sparkles, проблема е, че не се знае този вирус от кои е. Има вируси (като варицелата), които като ги изкараш имунитета ти е за цял живот. Има и вируси (като някои грипни), от които естествения ти имунитет те пази около 2 години. Сега тепърва ще се разбере този от кои е.
Иначе да, естествения имунитет е най-добре, проблема е, че някои хора не доживяват да си го изградят.

# 545
  • Немция
Sparkles, не знам какво против имаш тестовете-близалки? С какво ще са ги намазали китайците? Laughing
Моите деца правиха няколко пъти такива тестове в обществените тестови центрове, даже изявиха желание точно тях да правят.

Класът на по-малкото ми дете редовно е тестван с такива близалки в училище - в Германия ги ползват до 4ти клас(тоест в основното училище)- и всичко им е наред на децата. Wink
Никой не пита иска ли майката да тестват гарджето й или не.

# 546

Как да не стават? Не знам жената от чуждия форум с какви проблеми е била, но за хора над 30-40 години варицелата може да бъде фатална. Самата аз съм ваксинирана по тази причина и ваксината пази от тежко протичане. Малко трудно да си създам естествен имунитет на 100 години, когато това може да бъде животозастрашаващо.

А по темата – сакън да не се травмират децата, та две години стояха на ДО. В подобни ситуации е добре да се мисли за по-малката щета, а  не да опитваме да няма щети, защото щети има и ще има. За мен продължаващо ДО за трета година е по-голяма щета от каквито и да е хипотези за хипохондрия и ОКР (нито едно от двете не се развива по подобен механизъм). Но е видно, че тук нищо няма да сработи и само предстоящите избори ни спасят от ДО в момента. Колко време още можем да изкретаме така не ми е ясно, София скоро ще влезе в тъмночервеното, вероятно следващата седмица. Доста болни има и карантинирани класове.

В училището на синът ми пък никога не е имало толкова отсъстващи от горен курс. Всяко отсъствие после струва скъпо и само по време на грипните епидемии се е случвало масово да се отсъства по седмица и повече. Вече месец поне 1/3 от класа постоянно е вкъщи. Говорим за 9-ти клас. Други вируси има здраво, децата са се разкекавили също, отделно и ковид.
Да си кажа честно на мен училището в този вид не ми харесва. Верно аз съм разглезена стоя си по цял ден в къщи без маска и последените две боледувания на сина докато беше с температура реших да сложа за да не лепна все пак нещо. Е не ми хареса. Едва ли на децата им е добре с маски по цял ден. То и преди училището не беше най-любимото им място. Можеха да намалят часове, да спрат кабинетната система, да разредят някак паралелките. При нас всичко е по старому. Отделно явно и маските при тази гъстота не пазят, синът ми два пъти боледува от започването. По време на пандемия такова струпване си е рисково. Училищата можеше да направят нещо по-различно, а не просто да маскират децата или да ги сложат пред компютрите.

За варицелата, синът ми кара в 3 клас и после мъжът ми на 48. Не беше много приятно, но мина. Уж аз не бях карала, понеже брат ми изкара на стари години и решихме че сме карали някаква друга шарка. Аз не се разболях. Природа ... не можеш да обясниш и предвидиш всичко, освен да дообъркаш нещата.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 09:59 от Sparkles

# 547
  • Немция
Sparkles, можеше да се направи повече от това децата да са с маски, но всичко е свързано с пари и организация.
Има няколко възможности :
Да се ваксинират масово възрастните над 18.
Да се ваксинират масово по-големите ученици.
Да се тестват учениците.
Да се сложат пречистватели по стаите.

Няма ли нищо от гореописаното, ще се налагат маски и в един момент ДО.

# 548
  • Бургас
Заключението, че маските не пазят идва от там, че ние си мислим, че децата по цял ден седят с маски и пак се разболяват от грип. Ами не, не са с маски. И аз живеех с илюзията, че в училище децата си седят мирно и кротко с маски, докато сина ми не ми показа снимка от междучасието, където 7-8 момчета се боричкат и са накачулени един върху друг на пирамида щастливи, ухилени и НИТО ЕДНО не е с маска. Какви мерки, какви 5 лева.

# 549
Sparkles, можеше да се направи повече от това децата да са с маски, но всичко е свързано с пари и организация.
Има няколко възможности :
Да се ваксинират масово възрастните над 18.
Да се ваксинират масово по-големите ученици.
Да се тестват учениците.
Да се сложат пречистватели по стаите.

Няма ли нищо от гореописаното, ще се налагат маски и в един момент ДО.
Според мен нито една от тези мерки няма да подейства, защото ваксинираните разпространяват, ваксините имат своите рискове и има преболедували, които не искат да се ваксинират. Така че масово не е добре да мисли. Да се тестват масово учениците - отново не се отчита колко са преболедували и евентуално неточни тестове. Добре е да са на  разположение безплатни тестове за симптомни деца, които да се правят от родителите, без да се намесва училището.
Пречиствателите - още си спомням онзи случай с изгорелите деца от ув лампа заради учител. Аз на нашите педагози вяра нямам, както и на хигиенистите за разумно ползване на дезинфектанти.
За мен трябва като цяло да се смени формата на уроците, по-малко часове на закрито при хубаво време, по-кратки часове на закрито.
В класа на моят син от началото се изредиха да боледуват 4 учителя. В момента са двама. Вместо да пуснат децата навън в свободните часове ги държат вътре с маски и заместник който им говори на теми гражданско образование. Вчера последните два часа бяха такива. Не ги пуснаха да се приберат, държаха ги вътре с маски. Отделно вече писах за странния комбиниран кабинет по 3 предмета, 3 етажа по-долу от тяханата стая и такъв график, че постоянно се мотат по коридорите и други ученици влизат в стаята им. Не им се занимава на учителите и директорите да направят нещата по-добре.

# 550
Стана ясно вече, че ние тук сме най-умни и най-велики.
Ваксини не щем.
Тестове не щем.
И на училище не щем.
Супер сме си.
Ония загубеняци от Европа, дето бяха толкова глупави да се ваксинират целокупно, барабар с децата - какъв ужас, да си ходят сега на училище. На им!
Знам, че не е по темата, ама не се сдържах. Нямам нищо против модератор да изтрие поста след малко Simple Smile
Може и да ме сме умни, знае ли човек кое е правилното решение https://dariknews.bg/novini/sviat/shveciia-spira-prilaganeto-na- … dite-hora-2286030

Между другото  на мен като бивш соц отличник, преживял кризите след соца, който сега оплюват след като сринаха всичко, и тотално разочарована от ДГ като институция, не изпитвам кой знае какъв възторг и от училището като такова и не смятам че училището ще гарантира "розовото" бъдеще на децата ми. Ползите на социалното общуване могат да се извлекат и от по-безопасна среда.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 10:44 от Sparkles

# 551
И това от най-ожесточените привърженици на ДО миналата година.
Е, поне се видя, че да искаш детето ти да ходи на училище не е присъщо само на "най-безотговорните".
Ако визираш мен, аз бях привърженик на нулевата година, която изглеждаше най-логична при толкова смъртоносна болест и абсурда да се натрисат технологиите като среда за толкова малки деца. Поради липсата на алтернатива си тръгнахме присъствено. Лепнхаме вируса, видях че в училище няма да станат нещата и исках малко спокойствие за семейството си. ДО беше добро, защото детето не беше толкова малко - 4 клас, имаше един основен учител, а и аз бях до него. Сега предвид многото нови учители в 5 клас ДО от самото начало щеше е трудно. Също има вече ваксинирани и преболедували възрастни и преболедували  съученици. Тестовете и ваксините нека са налични, нямам против, безплатни, неивазивни, без да се прескача мнението на родителя за всеки индивидуален симптомен случай и по преценка на лекар. Но няма да стане, ако се правеше щеше да има хубава статистика колко преболедували прекарват повторно и как. А явно това не е целта.

# 552
  • София
Ама разбира се!
Вас ви е устройвал този вариант, другите кучета ги яли!
Гледам, че и сега пак сте толкова яростен привърженик на своята теза, пак без да мислим как да сработи за всички...

# 553
Ама разбира се!
Вас ви е устройвал този вариант, другите кучета ги яли!
Гледам, че и сега пак сте толкова яростен привърженик на своята теза, пак без да мислим как да сработи за всички...
Какво зависи от мен?
Детето си ходи на училище с маска, а там нещата са абсурдно недобре направени.
Скрит текст:
Навяват ми спомени за нарочното разболяване в детските градини с отворените прозорци и чаршафчета за завиване през ноември.

Имам претенции за вида тест и защо не?
Не желая да се ваксинирам в момента като преболедувала, както и детето си, като такова.
След разболяване държа детето си в къщо до пълно оздравяване, първият път една седмица отсъства и тръгна след 5 дни след край на температура и липса на всякакви други симптоми. Вторият път също. Този ми опит не ми подобри мнението за недобрата организация в училищата, като нямам предвид маски и дезинфектанти, а нежеланието да се промени начина на провеждане на часовете малко за сметка на удобството на учителите.
Това по какъв начин пречи на другите, че разбирате "кучета ги яли"? Ако искат да се ваксинират, тестват когато са без симптоми и т.н. Ако някой иска масово да тества безсимптомни деца за мен е глупаво. Ако държи да тества симптомни да осигури безплатни неинвазивни тестове или заплащане на тест по желание при ЛЛ и да не намесва училищата.

# 554
  • София
Спарки, изобщо не ми пречиш. На мен ми е почти все едно вече как ще учат децата. Моето е голямо, вече е само на профилиращи предмети, които са интересни за него, работи с чудесни учители , а по време на ДО , както казах не е спирал да е активен и да излиза. Вече съм повече в ролята на наблюдател по темата, но не мога да се въздържа от хора и изказвания тип "фурнаджийска лопата", според позицията и интереса.
Лемон и Жасмин поне са последователни и ги разбирам напълно, и двете.
Теб и Мила, не.

Общи условия

Активация на акаунт