Къдрокоси красавици - 7

• 64 945
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
А каква е тази арганова преса ?

За пресата с пара от фризьор разбрах, че някак слепвала косата, но идеята е да не е както обикновена преса, която изгаря и нанася трайни вреди на косата при честата употреба.
Инъче със SteamPod могат да се правят и терапии, обяснявам си го като вместо вода се сложи нещо подхранващо.

# 256
Моята е на Corioliss . Едва ли може да се сложи нещо друго освен вода , защото тази която имам работи само с масло , забраниха ми да слагам вода . Когато не искам да си правя терапия си махам контейра и работи като нормална преса . За да си предпазя косата ползвам Термо защита . Но така или иначе преди сешоар пак слагам от нея , за да си предпазя косата . Видях , че Steam pod имат и някаква розова лимитирана серия .

А каква е тази арганова преса ?

За пресата с пара от фризьор разбрах, че някак слепвала косата, но идеята е да не е както обикновена преса, която изгаря и нанася трайни вреди на косата при честата употреба.
Инъче със SteamPod могат да се правят и терапии, обяснявам си го като вместо вода се сложи нещо подхранващо.

# 257
...
Impatiens моят сешоар е Филипс,най-обикновен за 20+ евро.Салонните сешоари ме правят като разплетена кошница,а с дифузер косата ми става много къдрава.За сега съм намерила решение и ме устройва идеално.
...
Вчера бях на фризьор за боядисване и този път поисках изсушаване с дифузер, защото всеки път ме изправят, а и да преценя струва ли си да си взема такава приставка. Фризьорката леко се опита да ме разубеди, но аз настоях. Много се смях накрая, защото уж се оформиха някакви къдрици в началото, но после всичко бухна и стана нещо подобно на прическата на Моника от сериала Приятели Grinning
Скрит текст:
Оправих я, де, тази сутрин със сресване и продукт на Милк шейк без отмиване.

Да споделя какви продукти ползвах преди и след боядисването:
От месец и половина ползвам професионални продукти за косата си и мия с хидратиращ шампоан на Joico от серията Moisture Recovery, последван от маската от същата серия. После на мокра коса слагам Moroccanoil Treatment и оставям сама да съхне, защото нямам сешоар, а само такъв с четка, когато реша да я изправям. Понякога редувах хидратиращия шампоан с протеинов на Redken Extreme.
Последното измиване преди боядисването на косата беше с ДПШ на Label M.
Носих си еднократната доза ColorpHlex и в салона използвахме двете стъпки.
Преди сешоара ми сложиха термозащита Kérastase Ciment Thermique, а след това Kérastase Elixir Ultime.
И на всички тези продукти се прецаках с изсушаването, но пък ми беше забавно да се видя Laughing

# 258
Ако ти е по- къдрава косата и за да се получи добро изсушаване с дифузер се иска майсторлък - слаба струя, главата назад и поетапно намачкваш с пяна със слаба фиксация ( поне така действаше моята фризьорка когато бях с дълга коса). Общо взето на малко фризьори им се занимава с нещо толкова пипкаво , че освен без ръце и без кръст оставаш.

# 259
Impatiens аз до сега не съм попадала на фризьор,който може да суши с дифузер, а и процедурите преди сушене не са от най-подходящите. Много мразя да ме измият,срешат,подстрижат и тогава да почнат с опитите за оформяне на къдрици...мисия невъзможна

# 260
Impatiens аз до сега не съм попадала на фризьор,който може да суши с дифузер, а и процедурите преди сушене не са от най-подходящите. Много мразя да ме измият,срешат,подстрижат и тогава да почнат с опитите за оформяне на къдрици...мисия невъзможна
Абсолютно същото мнение имам и аз.

# 261
Абсолютно същото мнение имам и аз.

А кои са подходящите процедури преди сешоар? Ще се радвам да споделите Simple Smile

# 262
Ако питаш за подстригване при фризьор,най-добре е косата да се разреше на сухо,след това сухо подстригване,измиване,финиши и сушене с дифузер,без косата да се пипа с ръце.
Вчера имах среща с "фризьорка" и излязох от салона със захарен памук на главата. Накрая искаше да ми сложи пяна, защото "Нали знаеш,че къдравите коси като се разрешат стават като вълна". Нищо не и отговорих,т.к. нямаше да ме разбере,това което ми е най-непритно тя го направи. Не се ядосах,защото бях с кола и се прибирах в къщи,но ако трябваше да щъкам по града,трябваше да си вържа косата.

# 263
Аз пък предпочитам точно обратното - миене на косата, мокро разресваме и подстригване на права, мокра коса. Абсурд да ми е равна косата, ако ме подстригват на сухо - тогава се обезсмисля фризьорът. И аз мога да се направя крива, защо ми е да плащам Grinning
Затова винаги правя боядисване преди подстригване или задължително карам да ми мият косата, за да съм сигурна, че ще е равна...

# 264
Аз не съм разбрала правилно - помислих, че финишите не са били подходящи преди сушенето.

Но все пак да попитам какви ползвате преди да се сушите?
Конкретен продукт, от който сте доволни?

# 265
Зависи от продуктите с които съм мила.
След протеин обикновено ползвам термото Терапист или Редкен ацидик,след това кърлито на Керастаз.След хидратация,хидратиращият крем на Марокан,Джойко мойсчър или блондинското Термо на Керастаз,накрая кърлито.Разтиквам наличности и това е което въртя в момента.Много харесвам комбинация от Нектар термика и кърлито на Керастаз.

# 266
Според вас възможно ли е на моята коса да не ѝ трябва чист протеин. Винаги става ужаснаn (изправя се) след Редкен - Extreme lenght и Кеrastasse Architect .
Имам идея да пробвам да слагам хидратираща маска на горните пластове и протеинова на долните, горният ми пласт е доста по-изтощен и сух.

# 267
Може ли препоръка за шампоан за чувствителен скалп и пърхот / мисля сух/ . От кой сте останали доволни - без Медисютикъл - в ера за последен път им дадох шанс, даже спрея Целаген ще подаря .

# 268
Първо уточни чуств.скалп ( може да е себорея, дерматит, на единичен участък...)или пърхот( сухият пада по дрехите)?
За чуствителен скалп пробвай професионалният шампоан на Лореал - Сенси баланс , за пърхот Низорал или Неовал от аптека, Head& shoulder.

# 269
Javelinia възможно е точно тези серии да не са подходящи за твоята коса.Extreme lenght не съм ползвала,не съм чувала добри отзиви за серията и не съм я тествала.Architect косата ми не понася,въпреки,че се води за слабо третирани коси,при мен действа като силен протеин,освен да ми пресушава косата,друго не прави.
Това с двете маски е играчка,не знам как ще процедираш,за да не смесваш двете маски.
Щом като горният пласт е изтощен,би следвало протеинът да се нанася там,за да възстанови косъма.Потърси друга протеинова маска и редувай с хидратиращата

MарT пробвай този на Напура https://www.zlatnaribka.com/shampoan/shampoani-protiv-parhot/nap … olyavaniya-200-ml Не съм го ползвала т.к. нямам пърхот,но отзивите по чуждите сайтове са много добри.Шампоаните им са чисти и ефективни.

Общи условия

Активация на акаунт