Къдрокоси красавици - 7

• 65 012
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • вкъщи
Аз пък тая маска на Brave new hair я хвърлих, правеше ми косата като слама, суха и хвърчаща. Тези от 3 лв по-добра работа ми вършат. Бях я поръчвала отдавна, за 20 и кусур лв, а шампоана е същата работа.

# 406
  • София
Содата каустик е силен корозивен елемент, направо разяжда всичко. Слагат го в препаратите за отпушване на канали! Как мислите, че може да го сложат в шампоан??

# 407
Sodium hydroxide=сода каустик да,но чак пък корозиращо,разяждащо...домашният сапун се прави със сода каустик и бабите ни навремето имаха страхотни коси,разядени не съм видяла.
Сода каустик се ползва за регулиране на Ph-то на продуктите,в количество,което да не разяде кожата и косата ни,не се паникьосвайте.Сода каустик ползват марки като Lanza,Kerastase,CeraVe,Clinique,Medik8,Paula's Choice...дали някоя от тях би ползвала непозволени съставки или застрашила здравето на потребителите?!
На въпроса,Дива Орхидея,доста тежък състав.Не мисля че това е пълния състав,почистващи съставки почти не виждам.Хубаво че има масла,но как се измива това чудо,трябва през миене да ползваш ДПШ.
Това да не е нещо от Shea Moisture?

# 408
Благодаря на всички за отговорите.

Ванеса, не. Подариха ми твърд шампоан и това е състава. Марката е Българска даже.
Реших да го пробвам, че днес ми беше ден за миене. Имах, за капак, преуош от масла, с който изкарах няколко часа. Измих се с ДПШ веднъж, след което веднъж с товаа барче. Лесно се разнася и образува пяна, макар и не като нормален шампоан. Изплакнах обилно и сложих само балсам, нарочно пак твърд, че исках да видя какво ще стане. Очаквах катастрофа, защото бях видяла вече коментарите, но не...Нямам финиши, защото ми предстои боядисване и нямах време за детайлно издухване, но косата ми стана обемна, леко оформена, предвид че съм 2C и нямам финиши, мека и лъскава и направо си изглежда супер. Не усещам мазен скалп сега, но аз съм си със сух по принцип. Предполагам, че на второ или трето ползване вече ще утежни и няма да съм така доволна...

Може би ще си го оставя и ще ползвам рядко.

# 409
А имате ли впечатления от Златната серия на Дори? Как е за къдрички?

# 410
А имате ли впечатления от Златната серия на Дори? Как е за къдрички?

Лично аз не Simple Smile .Да попитам някоя от вас ,ползвала ли е  а L'alga  seacurls-флуида за къдрички? Струват ли си 50-70 лв 😂 за него.Дадоха ми мостра,не съм я ползвала все още.Но то от веднъж ,няма как да придобиеш представа Simple Smile. Благодаря:)

# 411
Имах, за капак, преуош от масла, с който изкарах няколко часа. Измих се с ДПШ веднъж, след което веднъж с товаа барче. Лесно се разнася и образува пяна, макар и не като нормален шампоан. Изплакнах обилно и сложих само балсам, нарочно пак твърд, че исках да видя какво ще стане.
ДПШ-а измива дори смазочно масло Grinning шегичка
Защо миеш с друг шампоан след ДПШ?
Преди боядисване мисля че не е добра идея да се ползват тежки масла,нали идеята на този вид шампоани е да свали всичко наслагано...както и да е.
Стана ми интересен този бар-шампоан

# 412
Ами знам, че не е логично, но забелязах, че ако остана само с ДПШ, боята ми дразни скалпа много, а той си е чувствителен. Не съм забелязала трайността да е различна, ако съм мила после с друг шампоан. Но аз правя само корен винаги.

# 413
Боядисване не се препоръчва на измита коса точно защото боята има агресивни съставки и има риск да раздразнят скалпа особено ако е сух. Аз се боядисвам 2-3 дни след като е измита косата.

# 414
И аз ходя два дни след миене, но моята коса много трудно се омазнява и мърси и пак ми дразни.

# 415
Момичета,
Някоя от вас ползвала ли е сериите на Редкен и Kuene за къдрици? Моля, да споделите мнения.

# 416
Аз съм ползвала за къдрици KEUNE серията SO PURE - доволна бях, боядисана и тънка ми е косата.

# 417
  • София
Аз много харесвам крема на Редкен за къдрици, ето този:
https://douglas.bg/redken-full-swirl-curly-&-wavy-hair-cream-serum-59819

# 418
Аз много харесвам крема на Редкен за къдрици, ето този:
https://douglas.bg/redken-full-swirl-curly-&-wavy-hair-cream-serum-59819
Вашата коса какъв тип е?
Дали този крем ще е подходящ за чуплива коса 2b...

# 419
  • USA
Живея на място с  доста тъмнокожо население, знаете какви са им косите. Разговаряйки с няколко приятелки за прогдукти ми казаха, че всичко с АРГАНово олио без отмиване е ОК. Къпеш се, слагаш не отмиващия балсам или олио, разрезваш и толкоз. До следващо миене НИЩО. Само сутрин ако има нужда дооформяш с вода или спрей с арган..арганова вода/олио. Кокоса изсушава косата. Аз също съм с къдрава коса. Докато свикна на влагата и се наложи да си скъся косата доста. Няколко месеца вече съм на арганови продукти. Косата ми е перфектна с добре оформени къдрици...а преди това маски, чудесии едно голямо нищо се получаваше, на 2 ден косата на клечки и къдриците разпиляни с фриз.
 Отделно ме посъветваха почти никакво миене на косата поне 7 дена, ползват сухи шампоани, аз това не мога да си го причиня поне на 2-3 дена си мия косата.Арганов шампоан+балсам+ финиш-олио в краищата или неотмиващ се балсам.

Общи условия

Активация на акаунт