Къдрокоси красавици - 7

• 65 012
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Какъв арганов шампоан използвате?

# 421
# 422
Този шампоан е ужасен за моята коса.Преди години съм ползвала серията,в ДМ ги имаше.Балсамът е що годе ок,ампулите бяха хубави

# 423
  • София
Арганово и кокосово не слагам на косата си по принцип. И двете ми я изсушават адски, и седмици след ползване е корава, суха, ужасна. Единствено на морето слагам кокосово по дължините на плажа, защото има висока влажност и резултата не е толкова зле. Пък и за да пази от слънцето.

bubkab това ми е косата

# 424
Мисля, че негърските коси са съвсем, съвсем друга бира и имат коренно различни нужди. Европейските коси рядко имат тази структура, колкото и да са къдрави, затова не мисля, че изобщо трябва да се вземат предвид.

# 425
Честно казано и аз съ мислех същото, а за капак по мое мнение не изглеждат добре дори поддържани🥺😁

# 426
За негърките (надявам се, че мога да използвам думата, без някой да се обиди, защото във фейсбук групите е немислимо) косата е наистина голям проблем. Много трудно се поддава на стилизиране, грижите, които изисква са огромни, те имат проблем и с бебешките косички. Дори имат специални четчици и продукти, с които да ги прилепват и оформят. Затова много от тях предпочитат да ги изправят, за да си спестят многото грижи. Настина им съчувствам, особено на тип 4c, направо е ужасно...

# 427
Чистото аргановото масло е "тежко"  и е подходящо за плътни, гъсти коси - не знам за споменатите цветнокожи , че техните коси обикновено са фини, но арабките го боготворят. Използват го освен за косите и за кожата си.
С моята боядисвана и тънка съм пробвала шампоан и балсам/ маска  с арган - не ми харесва резултата , обаче подхранващи финиш масла с арган в състава са ми ок както на мокра , така и на  суха коса.

# 428
Арганово и кокосово не слагам на косата си по принцип. И двете ми я изсушават адски, и седмици след ползване е корава, суха, ужасна. Единствено на морето слагам кокосово по дължините на плажа, защото има висока влажност и резултата не е толкова зле. Пък и за да пази от слънцето.

bubkab това ми е косата
Скрит текст:
Мишчица, много ми харесват къдриците ти!
Аз ползвам кокосово масло основно на скалпа, защото съм доволна как действа, когато е раздразнен.
Но понякога слагам и на връхчетата. Отскоро ползвам и арганово олио на Moroccanoil. Косата ми е доста суха и се замислям дали не е от маслата.
Какво ползваш без отмиване, освен този крем на Редкен?

# 429
  • София
Какво ли не Simple Smile, имам пълен шкаф и редувам всеки път Simple Smile.
Кремове за къдрици Desata, Biosilk, Kerastase новия, Marakesh, Redken
Пяни за къдрици Moroccanoil, Ecrе
За структура/обем Tigi лилавата топка, Пудра/пяна Лореал
Термо Напура, Керастас Екстеншънист
Олиа - Sebastian Dark Oil, Chi коприната

На снимката съм с Десата, Тиги, Напура + сушене с дифузер до сухо. На суха коса намачкана с коприната на Чи.
Според мен обаче къриците се държат добре не толкова от финиша, колкото от продуктите преди това. Когато косата ми е балансирана, къдриците са най-пружиниращи. Ако прехидратирам ставам 2Б. Винаги реша с Денман.

# 430
Да, доста продукти са. Не, че и аз не съм залитнала в тази посока Grinning, но нямам опит и голям избор вкъщи от продукти без отмиване. Затова търся препоръки и мнения.
Благодаря!

Според мен обаче къдриците се държат добре не толкова от финиша, колкото от продуктите преди това.
Аз още съм в тази фаза, пробвам и редувам продукти, дано открия подходящата за мен комбинация.

# 431
Какво ли не Simple Smile, имам пълен шкаф и редувам всеки път Simple Smile.
Кремове за къдрици Desata, Biosilk, Kerastase новия, Marakesh, Redken
Пяни за къдрици Moroccanoil, Ecrе
За структура/обем Tigi лилавата топка, Пудра/пяна Лореал
Термо Напура, Керастас Екстеншънист
Олиа - Sebastian Dark Oil, Chi коприната

На снимката съм с Десата, Тиги, Напура + сушене с дифузер до сухо. На суха коса намачкана с коприната на Чи.
Според мен обаче къриците се държат добре не толкова от финиша, колкото от продуктите преди това. Когато косата ми е балансирана, къдриците са най-пружиниращи. Ако прехидратирам ставам 2Б. Винаги реша с Денман.

Доволна ли сте от пяните ви за коса ?
Сега и аз ползвам една Dessata-плюс вчера си тествах мостричката на L'alga-крем за къдрици .Хубав е ,обаче и цената му 🔝

Да, доста продукти са. Не, че и аз не съм залитнала в тази посока Grinning, но нямам опит и голям избор вкъщи от продукти без отмиване. Затова търся препоръки и мнения.
Благодаря!

Според мен обаче къдриците се държат добре не толкова от финиша, колкото от продуктите преди това.
Аз още съм в тази фаза, пробвам и редувам продукти, дано открия подходящата за мен комбинация.

О и аз така 😂.

# 432
Мишчица, страхотна коса💞

# 433
Здравейте, момичета, вчера за пръв път ползвах оформящ крем на десата. Първият ден супер, обаче на сутринта ни вест, ни кост от къдрици. Как процедирате на следващия ден?

# 434
Здравейте, момичета, вчера за пръв път ползвах оформящ крем на десата. Първият ден супер, обаче на сутринта ни вест, ни кост от къдрици. Как процедирате на следващия ден?

Рефрешнах с крема,като също намокрих леко косата си.Защото, за моята коса, явно дойде малко количеството  крем сложен в началото.
Ден втори съм с този на Лалга-емии як е 😂,пак има фриз 😄 леко...Хареса ми,но цената му е уау.
Иначе и Десатата е добре,просто другият път ще слагам повечко.

Общи условия

Активация на акаунт