Къдрокоси красавици - 7

• 64 113
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте къдрокоски Blush Ех, едно време като почнах да пиша във форума каква коса имах и пак не бях доволна. Просто не съм знаела, че може и по-зле да стане Satisfied
Но си имах къдрици някакви поне, сега като гледам схемата ги определям на 3А или 3Б. След първото раждане обаче поизчезнаха. А след второто...нека кажем, че стигнах до там да мога да си изправя косата само с преса за 15 минути Neutral Face За сравнение преди това упражнението ми отнемаше минимум час и задължително сешоар с кръгла четка преди пресата.
Та така, сега съм около 2Б максимум. Но косата ми изглежда покъртително зле. Все си мисля, че не е изтощена, защото няма от какво, може би просто е много суха. Изправям я по-рядко от веднъж годишно, не ползвам сешоар, не я стилизирам с продукти. Единствено боядисването заради белите коси, но е само в корените. Преди около 3 години почнах да експериментирам с твърдите шампоани и реално съм ползвала почти само това. Всички без един бяха без сулфати.
За метода на къдравото момиче съм чувала отдавна, но не се задълбочих много тогава. Пробвах някакъв плоп, нищо особено не се получи. Но загледах, че във фб е набрал популярност, има магазини, които предлагат специални продукти и реших, че си струва да опитам. Направих една консултация и сега имам кашонче с продукти, от които нищо не разбирам Satisfied
Няма да крия, възлагам големи надежди. Наистина ми се иска да подобря най-сетне някак визията на тази коса. Не очаквам да се накъдри  кой знае колко, просто да не изглежда като метла.
Изтеглих си книгата, чета я в момента, гледам видеа и се опитвам да схвана как работят нещата, защото засега всичко ми изглежда много сложно.

# 526
Бухтичка, с каква боя се боядисваш и на какво ниво? Може да е от боята.

2б коса лесно се вдига до 2с, което за мен е най-красивият тип къдрици. Пробвай метода да нанасяш продукти на много мокра коса, да ,,джвака" като я стиснеш.

# 527
Не разбрах въпроса за нивото какво се има предвид?
Иначе години наред ползвах Лореал кастинг безамонячна, но в крайна сметка установих, че нямат достатъчно близък цвят до естествения ми и в момента пробвам Лорел екселенс, която мисля е с амоняк.

# 528
Общо взето методът няма много почитателки в настоящата тема 😀 аз така и не се реших на времето.
На мен за преход от 2b до 2c работа ми върши кремът на Мароканойл.

# 529
Така ли стана Grinning Е, ще видим при мен как ще се развият нещата. Чувствам се длъжна да пробвам и да дам шанс, цял живот съм била недоволна от косата си по една или друга причина. На хартия всичко звучи много хубаво, реално не очаквам чак чудеса, но все пак...дано да има поне някакво подобрение.
Така единични продукти съм купувала най-различни през годините и нито един не ме е впечатлил дотолкова, че да продължа да го ползвам.

# 530
Здравейте къдрокоски Blush Ех, едно време като почнах да пиша във форума каква коса имах и пак не бях доволна. Просто не съм знаела, че може и по-зле да стане Satisfied
Но си имах къдрици някакви поне, сега като гледам схемата ги определям на 3А или 3Б. След първото раждане обаче поизчезнаха. А след второто...нека кажем, че стигнах до там да мога да си изправя косата само с преса за 15 минути Neutral Face За сравнение преди това упражнението ми отнемаше минимум час и задължително сешоар с кръгла четка преди пресата.
Та така, сега съм около 2Б максимум. Но косата ми изглежда покъртително зле. Все си мисля, че не е изтощена, защото няма от какво, може би просто е много суха. Изправям я по-рядко от веднъж годишно, не ползвам сешоар, не я стилизирам с продукти. Единствено боядисването заради белите коси, но е само в корените. Преди около 3 години почнах да експериментирам с твърдите шампоани и реално съм ползвала почти само това. Всички без един бяха без сулфати.
За метода на къдравото момиче съм чувала отдавна, но не се задълбочих много тогава. Пробвах някакъв плоп, нищо особено не се получи. Но загледах, че във фб е набрал популярност, има магазини, които предлагат специални продукти и реших, че си струва да опитам. Направих една консултация и сега имам кашонче с продукти, от които нищо не разбирам Satisfied
Няма да крия, възлагам големи надежди. Наистина ми се иска да подобря най-сетне някак визията на тази коса. Не очаквам да се накъдри  кой знае колко, просто да не изглежда като метла.
Изтеглих си книгата, чета я в момента, гледам видеа и се опитвам да схвана как работят нещата, защото засега всичко ми изглежда много сложно.
може ли книгата да ми пратите Simple Smile

# 531
Така, вече имам къдрици Satisfied Ноо, ми стои суха и не виждам голямо подобрение във фриз-а. Е, предполагам, че нямаше как да са случат чудеса от първия път. А и всичките техники са ми много непознати и тепърва се уча да ги прилагам. В крайна сметка разликата от това да ползвам един твърд шампоан само, до 6 различни продукта на едно миене не е никак малка и ще трябва време да свикна.

Книгата вече почти ще я преполовя и почвам да се изнервям, че все още не съм стигнала до информацията, която търся, твърде много лични истории има и започвам да си мисля, че е повече за промяна на начина на мислене, а не толкова за постигане на реални резултати.

# 532
Бухтичка, имах предвид дали се изсветляваш като питах кое ниво. Ако ползваш перманентна боя като тази на лореал, със сигурност има щета върху косъма, особено пък ако я нанасяш всеки път и по дължините. Напълно възможно да се промени структурата и от това.

В темата за профи продукти има съвети за плексове и профи бои. Потърси. Също за дължините тонер, боя само в корените ти препоръчвам. При боядисаната коса е важно да се наблегне на протеиновите маски и терапии.

Допълвам си поста: относно резултатите на кърли гърл-има такива. Въпросът е харесват ли ти и дали си готова да спазваш правилата. От лореал може да трябва да се откажеш. Методът учи на здравословни навици, но не е за всяко ежедневие. Максималната полза от него ще извлечеш само, ако не се боядисваш. Методът НЕ е за боядисани, камо ли с амонячни бои от дрогерията, коси. Ноооо може да проработи за теб.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 11:42 от snowwhite12

# 533
snowwhite12, благодаря, ще разгледам темата Blush Със сигурност има и по-добри варианти за боя.
Не се изсветлявам, в естествения цвят се боядисвам, който е тъмно кафяво.
Дължините ги боядисвам веднъж годишно в общи линии, иначе само корените.
За протеина ще проверя, още не мога да схвана какво точно ми трябва наистина.

Поръчах копринена възглавница. Обмислям дифузер, никога не съм ползвала, както и на сешоара не съм фен. Изглежда ми ужасно досадно просто, не мога да стоя така на едно място и да чакам да стане Satisfied
Но пък на въздух много бавно ми съхне косата. В книгата пише, че не трябва да я духа вятър докато съхне, което означава да не излизам навън, а това няма как да се случи.

# 534
  • София
Моята коса без сешоар с дифузер въобще не може да изсъхне...

# 535
Моята си изсъхва, но бавно. Зимата може и вечерта още да е леко влажна (мия я сутрин).

# 536
Някой ползвал ли е на Kerastase серията за къдрава коса? Дали си заслужава? Преди ползвах серията им за руса коса и беше супер, но реших да се върна към естествения ми цвят, а сега и към естествената ми текстура, която е между 2а 2b 2c в зависимост от стилизиране то.
Също някой може ли да ми препоръча мус или пяна, може да не е по метода, просто искам да видя дали се възприемам с чуплива коса.
И последно имате ли любима серия за деца. Дъщеря ми е мн чувствителна към къдриците й и не дава да я реша защото ги развалям Worried

# 537
  • София
Аз в момента използвам пяната на Alfaparf със силна фиксация, доволна съм. По препоръка на моя фризьор използвам само пяна за моята коса за фиксиране и определено това е моят продукт.
За специализирана серия за деца не знам, но къдрици се решат само в банята с балсам или маска.

# 538
  • вкъщи
Аз най/накрая си намерих най-добрата за мен гел-пяна за къдрици по нета и ми прави супер гъвкави и красиви къдрици. Освен това издържа в добра форма по 3,4 дни и я мия по-рядко, а не като преди през два дни. Пяната -гел и е на li sup Milano. Доволна съм от маската за коса на Inebrya закъдрава коса.

# 539
  • София
Да повдигна и аз темата са сешоарите...

Моят сдава багажа и май ми е време за нов - гледала съм Parlux Alyon, Valera, Philips и честно казано всички ми изглеждат добре. Фризьорката ми е с Alyon - не е зле, обаче аз няма да го ползвам като нея. На мен ми трябва нещо с хубав дифузер (моята коса само така я суша), а за дъщеря ми ползвам сешоара без приставка (т.е. концентратор-а не се ползва).

Та, моля ви дайте препоръки, бюджета не е фактор но не искам нито Дайсън, нито Гама. (Мърфи се беше пробвал да ме суши с Дайсън-а преди години и след 20мин и почти никакво реално изсушаване взе професионалния и се оправиха нещата).

Общи условия

Активация на акаунт