Къдрокоси красавици - 7

• 64 127
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Така, прочетох книгата, малко по диагонал някои моменти. Не ми даде много информация, имаше някои интересни съвети, които може и да използвам, но никаква информация как да определиш характеристиките на косата си извън формата на къдриците.
Да живее редит, там май се намира повече полезна информация.
Успях да намеря само приставка дифузер, която би трябвало да пасне на сешоара ми и ще пробвам, да видим дали ще се спогодим с това нещо.

# 541
А щом не се реши косата, реално за да се среши трябва да се измива ли всеки път? Тоест как се рифрешва? Днес на дъщеря ми я сресах само с балсама под душа и оставихме да изсъхне и станаха мн красиви къдричките, но в един момент ще се заплете например утре след сън и ще има нужда да се среше, как се реше без да се разваля и без да я къпем постоянно? Извинявам се за лаишките въпроси.

# 542
Косата се реше само преди/по време на къпане, нито е нужно да се къпе всеки ден, нито е нужно да се реше всеки ден. Да, накрая има какво да се разплита, но иначе рискувате дъщеря ви да ходи като разплетена дамаджана.

# 543
Да точно това е резултатът Grinning но от въртенето в леглото отзад си става на фриз. Може би ако само там леко се намокри и среше и оформи знам ли.

# 544
И двете ми дъщери са къдрави. Сутрин, когато станат, или мокря с вода, или със спрейчето за разресване и прокарвам пръсти само през косата. Това е вариантът. Голямата често се сресва с гребен през деня и става някакъв.малък кошмар.

В опит да спася моята къдрава ( в момента само на вълни, без Curly girl ,защото не ѝ се отразява добре) коса съм и живо ме интересува как сте подстригани повечето? Мисля си за етажиране, но отзад не знам дали равна, или заоблена, тип венец, ще е най-подходящо. Последната ми фризьорка не я етажира и я направи равна, защото състоянието, в което била, тази форма била оптималната.
Взех си Ш и Б на Лакме, а също и термозащита и кремче за къдриците, но са без фиксация и май, май ще взема нещо леко за фиксиране.

# 545
Аз съм на етажи, отдолу равна, но моята е къса, до раменете.

# 546
Моята също е няколко пръста под раменете, но ако трябва да я отрежа, трябва да сваля 7-8 см, което не ми се иска и поетапно го правя. Както казах, не е етажирана и след целия тормоз с пресата горният слой коса е почти права и става доста неугледно и неподлежащо на добро оформяне.

# 547
Ами тя моята не е кой знае колко къдрава - с дифузер и някаква фиксация 2с, лятото не слагам нищо, само коприната на CHI и я оставям да се самоузсуши - тогава е 2б, но пък ми харесва доста повече, когато не е особено къдрава, защото има обем и плътност. Иначе къдриците ми са едни скльофани по главата, не ме кефят. Но за моят тип коса трябват леки етажи. Тези, най-традиционните, които се режат с вдигане на косата нагоре. Иначе е типичен триъгълник, като по всички снимки указващи  “как не трябва да изглежда косата ви”. Joy

# 548
Имам леко заоблена черта отдолу в момента, етажите са минимални и не личат като такива, не са накълцани и не изтъняват оптически косата. Правени са на много тънки кичури, предимно отпред за форма. Косата ми може да бъде и 3а, и 2с без много усилия. По-скоро е 2с. Ако я дърпям и реша много, 2б с повече фриз. Няколко пръста над пъпа ми е, плътна.

Чертата не е противопоказна, по-скоро техниката на стилизиране се променя без или с по-малко етажи. Според мен стои по-подредено и хубаво в доста случаи.

# 549
  • София
Моята е малко до под раменете с един по-къс етаж отгоре.
Като вид е 3b, даже лееееко към 3c понякога и просто няма начин да я реша извън къпанията. Знам, че човек като чуе ресане веднъж седмично, и се шашка, но ресане на сухо или на леко намокрена коса къса и разваля ужасно къдриците обикновено. С леко намачкване с мокри длани при мен се поддържа чудесно поне 4-5 дена.
Сешоарът ми е Remington и съм изключително доволна - силна въздушна струя, хубав дифузер, приятен дизайн в бонбонено розово.

# 550
Чувала бях, че не се реше нз защо толкова я решехме. Сега приложих нещата, които ме посъветвахте върху дъщеря ми и вече изглежда много по-добре косата й. Само отзад където й се заплита леко намокрям или напръсквам със спрей за разресване и после внимателно оформям обратно с навиване на пръста и става добре. Единствено този спрей все пак леко изправя и съм в търсене на правилния продукт за деца.

# 551
Къдрокоски, не помня кой беше писал за бирата върху косата, но благодаря за споделянето! 🌷Свърши ми крема за къдрици, а трябваше да съм със супер такива и се сетих за препоръката с бирата. Еми по-хубави къдрици не съм имала никога! С никакви продукти! Невероятни! Само който го ползва да сподели дали много се изсушава косата така?!

# 552
Аз писах за бирата🙂
Не съм забелязала да ми изсушава косата повече от нормално, тя моята си е суха по принцип и 10 дни да не я измия няма да си личи.

# 553
Естествено, че изсушава, нали е алкохол.

# 554
  • София
Не мирише ли бирата?

Общи условия

Активация на акаунт