Къдрокоси красавици - 7

• 64 082
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Аз най/накрая си намерих най-добрата за мен гел-пяна за къдрици по нета и ми прави супер гъвкави и красиви къдрици. Освен това издържа в добра форма по 3,4 дни и я мия по-рядко, а не като преди през два дни. Пяната -гел и е на li sup Milano. Доволна съм от маската за коса на Inebrya закъдрава коса.
Може ли снимка или линк на пяната. Аз съм ползвала синята, но виждам, че има и друга розова https://emagazinche.com/product/4115/lisap-mus-pyana-za-kadrava- … -care-mousse.html. А за някои други продукти на Lisap имате ли мнение? Любопитни са ми шампоана и маската за къдрава коса.https://emagazinche.com/product/4112/lisap-shampoan-za-kadrava-i … care-shampoo.html

# 556
Не, много ясно, не бих допуснала да ухая на джибра 😂

# 557
Потвърждавам, не мирише след като изсъхне.

# 558
А след като я намокрите с бира, сушите ли я със сешоар или я оставяте да изсъхне сама?

# 559
Аз я изсуших с дифузер. Пробвайте, няма да съжалявате Simple Smile

# 560
Това е интересно, мисля че даже имаше някаква серия с бира. Аз обаче преди години бях в чужбина за 1 концерт и ме заляха с бира, не си носех друго яке, а беше мн студено и 2 дни бая миришеше Joy

# 561
Такаа, направих второ измиване на косата по метода. Този път сложих ДПШ (че предния път още нямах, а и всъщност не съм сиугрна, че имаше кой знае какво за отмиване), сложих дълбокоподхранваща маска за 30 минути, изплакнах и после слохих малко от нея за лийв ин. Накрая стилизирах само с гел, плоп и оставих да съхне на въздух. Къдриците не се получиха особено, предполагам заради съхненето на въздух, твърде много се опънаха. Предния път си легнах с влажна коса и като не се опъваха се накъдри доста повече. Но иначе косата ми беше една идея по-добре, малко по-малко фриз и по-мека. Не съм сигурна обаче как да боравя с тази информация. Доколкото разбирам важното е да се намери баланса между хидратация и протеин, но как точно все още не ми е ясно.

В реддит обаче има доста информация като цяло, а и нещо, което не бях свикнала да виждам - мъже с къдрици. И то какви къдрици само, много жени могат да им завиждат Flushed

# 562
Може да не е точно балнс - някои коси искат предимно протеин (моята), други хидратация.

Тоя метод изобщо не го харесвам. Човек може да се побърка - да ни минава живота в миене и стилизиране и мерене на всяка къдрица, пък фриз, пък планиране как ще правя следващото миене, пък коя точно маска, крем и кво ли не да наклепам - няма как да стане. Каквото имам на главата - това е. Важното е да има. Ако е толкова зле и не става за показване, а трябва да изглежда добре - хората са измислили маши, преси и фризьори. Ама да ставам и да лягам с мисъл за косата си - не!

# 563
Във форума няма да откриеш кой знае какви съвети по метода, тук доволни от CGM, общо взето, няма. Разчитай по-скоро на групите във фейсбук, редит и т.н.
ПП: този метод е най-ужасното нещо, което някога съм причинявала на косата си. Дори от боядисването не виждам толкова вреди, колкото получих от CGM.

# 564
Разбрах аз, че няма привърженици, но си споделям, за някого ако е интересно Grinning

Iseis, съгласна съм, и на мен ми изглежда доста ангажиращо. Аз досега цял живот съм била на този принцип - каквото има това е. Но пък това дето го има никога не съм го харесвала. И искам да видя какво бих могла да постигна. Оттам нататък дали ще го спазвам ще видим, зависи.

ПП: този метод е най-ужасното нещо, което някога съм причинявала на косата си. Дори от боядисването не виждам толкова вреди, колкото получих от CGM.

Уау, такива отзиви не бях срещала досега Flushed Ако искаш да споделиш би ми било интересно какво се е случило.

# 565
  • София
И аз почти си унищожих косата с тоя метод.

# 566
Аз съм споделяла доста пъти, но пак ще кажа - косата ми изглеждаше добре и я чувствах жизнена първите 2-3 седмици. После започна да пада на кичури, къдриците увиснаха и станаха  безжизнени и грозни, косата ми изглеждаше ужасно. Някои къдрици си бяха къдрави, други кичури почти се изправиха, стоеше проскубано и провиснало. Косата ми е 3B, свикнала съм да съм си къдрава, никога не съм имала такива проскубани, сплескани и провиснали кичури, както по време на метода. След повече от година изтезания над косата ми, реших да си сложа крем със силикон, имах важен повод да изглеждам добре - лелеее, след първото нанасяне на добрия стар силикон, косата ми като с магия се съживи, лъсна, накъдри се...изхвърлих всички безсиликонови, безсулфатни и всякакви други боклуци и с удоволстие си накупих нормална козметика. Косата спря да пада безобразно и възвърна нормалния си обем. Сега даже гледам в стилизиращия ми продукт задължително да има силикон Joy

# 567
  • Марс
Моя братовчедка го използваше този метод. Първите месеци ужасно го хвалеше, но след година се отказа. Сподели, че косата и станала ужасна. Според мен има достатъчно козметика за коса и не е нужно да я тормозиш с CGM. Вземи си някой крем за коса с фиксация.

# 568
Spiritlight, благодаря за споделеното, явно наистина не ти се е отразило добре за съжаление. Важното е, че сега имаш добър резултат с продуктите, които ползваш Blush

Hikari, аз писах, че единични продукти съм използвала през годините и никога не съм имала добър резултат, даже не помня някога да съм купувала втора опаковка от нещо.
Ще видим, аз не го приемам като изтезание, искам да видя какво ще се получи, ако с тези продукти баш не стане мога да експериментирам и с други по-нататък. Но косата ми досега не изглеждаше добре, така че наистина ми се иска да намеря нещо, което да я подобри по някакъв начин.

# 569
  • София
И аз съм писала назад - моята история е почти същата като на Spiritlight.
Около три месеца косата ми беше добре и си мислех, че това вече е Моето Нещо. След това къдриците ми започнаха да се отпускат, да стават все по-мижави (хъхъхъ), завъдих пърхот - нещо, което никога не ми се е случвало в тоя живот. Косата ми е 3B към 3C, но с този метод направо не можех да я определя вече каква е.
Като се завърнах към силиконите и любимата ми пяна за коса, всичко си дойде на мястото. Да не говорим, че при мен изсъхване без сешоар е невъзможно, така че от него никога не съм се отказвала.

Общи условия

Активация на акаунт