Къдрокоси красавици - 7

• 64 099
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
мъже с къдрици. И то какви къдрици само, много жени могат да им завиждат Flushed
На мъжете не им трябва много за да оформят хубави къдрици.Нито се боядисват,нито ползват маши и преси...
На инфлуенсърите не може да им се вярва много,не се знае какво ползват когато не са на екран

Методът за мен не е тегав,даже е много прост.Проблемът идва когато решиш че трябва да изглеждаш като на корица на списание.С продуктите и методите от CGM трябва доста да се постараеш.Дано да имаш време и нерви...особено зимата

# 571
Време нямам много и това определено ме притеснява, но ще видим Satisfied

Мъжете не ми е известно какви са, просто наистина не бях виждала такива досега да си споделят косите, но няма лошо Grinning
https://www.reddit.com/r/curlyhair/comments/wdwg1k/any_tipshair_ … b2x&context=3
https://www.reddit.com/r/curlyhair/comments/wdx7il/day_3_hair_re … b2x&context=3

Sunshine_Reggea, благодаря и за твоята история Hug Много неприятно с пърхота наистина, явно не са били твоите продукти.

# 572
  • София
Според мен голяма част от жените си представяме, че БИ ТРЯБВАЛО косата ни да изглежда по някакъв начин, защото така ни се иска/харесва. Например ако аз много искам да нося ХС размер дрехи, защото така си представям за себе си че е ОК, а съм М, с каквото и био-веган олио да се мажа в продължение на месеци, нищо няма да се промени, ако аз не променя начина си на живот/хранене/спорт/разбиране и т.н. Така че, според мен големият проблем е в очакванията и реалната действителност.

Бухтичка дай снимка на тази така лошо описана от теб коса, нека да погледнем, Може момичетата да споделят някоя идея в начина на миене/стилизиране/сушене/подстригване/продукт, дори и в начина на хранене. Хапваш ли протеин достатъчно, пиеш ли вода, боядисваш ли и с какво? Може пък да се окаже, че косата съвсем не е чак толкова зле... Дай снимка и на косато която си представяш, че ще имаш след КГМ.

И аз съм на мнение, че за една третирана женска коса се изисква химийка, но хубава такава. Поне моят опит е такъв.

# 573
Ами да, важно е да не се съди по корици, Пинтерест, Инстаграм и т.н. То и аз мога да се докарам мега къдравата гърла за снимка, ама ела да ме видиш след два часа или, като ме издуха вятъра.

# 574
То и аз мога да се докарам мега къдравата гърла за снимка,
Ами аз не мога. Точно заради това искам да видя какво мога да постигна.

Мишчица, аз моята не бих я определила като много третирана. Единствено боядисването. Боядисвам само корените, досега основно с Лореал кастинг безамонячна, сега последно смених на Лореал преференс, но ще пробвам и други варианти. Вода пия, протеини не много може би.
Нямам абсолютно точна представа какво очаквам, основно искам да махна фриза или поне да го минимизирам. Ако може да има и някакъв блясък косата няма да е зле.
Тук е преди да почна метода, но беше на кок и е малко смачкана и изгладена от това (тоест обикновено е с повече фриз)
Скрит текст:

# 575
А какво искаш да постигнеш като резултат? Косата ти е чуплива, а не къдрава, CGM няма да я накъдри. Щом моята къдрава се изправи от метода... И все пак пробвай и виж сама, решила си. Чете ли книгата или се ориентираш само от социални мрежи? Ако искаш, ще ти я пратя.

# 576
Да, чуплива е. След първото измиване по метода получих това, за мен е задоволително откъм къдрици, и на по-малко съм съгласна, просто да го няма фриза и да не се усеща така суха и неприятна.
Скрит текст:

Харесва ми примерно това като резултат.
Скрит текст:

Книгата я прочетох, имаше някои интересни неща, но като цяло не я намерих за особено полезна. Сега съм на реддит и ютюб. Чета, че техниката е много важна, даже повече от продуктите, а на мен това със сигурност ми липсва, имам 0 опит.

# 577
Според мен не е въпросът в метода, а в това какво правиш с косата си по принцип. Косата ти се е накъдрила, защото си я измила, сложила си маска, след това може би кремче или някакъв друг лийв-ин и си я намачкала хубаво, докато е мокра. След това не си я пипала, докато изсъхне. Това можеш да го прилагаш и без да ползваш метода, в смисъл без да следиш да няма силикони, сулфати и какво беше там още. Между другото метода ще те върне точно в изходно състояние, мен ако питаш.

# 578
А какво искаш да постигнеш като резултат? Косата ти е чуплива, а не къдрава, CGM няма да я накъдри. Щом моята къдрава се изправи от метода... И все пак пробвай и виж сама, решила си. Чете ли книгата или се ориентираш само от социални мрежи? Ако искаш, ще ти я пратя.
Здравейте, може ли, ако е удобно, да ми пратите книгата, ще ми е интересно да я прочета.
Моята коса също е леко чуплива, купих отCurlyDee доста козметика и сега пробвам варианти Simple Smile
Благодаря!

# 579
  • София
Бухтичка по мое мнение, имаш нужда от отрязване на поне 7-8 см от дължините + вкарване на въздух/етажи някакви. Косата тежи и се замазва по главата, за това и няма къдрички. Краищата изглеждат доста сухи. Дрогерийната боя Лореал, за мен също е ужас, на същата цена би могла да вземеш професионална и щетата ще е по-малка.

Пробвай четка Денман /има доста клипчета в нета/, след подстрижка и правилно позване не четката + дифузер при сушене, мисля че ще имаш доста приятни къдрици без фриз.

# 580
Мишчица, благодаря, определено вече й е време да я подстрижа, а аз режа смело Satisfied Но видът й на снимката определено се дължи в голяма степен на това, че беше на кок продължително време преди снимката.
А откъде се купуват тези професионилни бои, нищичко не знам за тях?

Iseis, съгласна съм, накъдри се защото я стилизирах, а преди не правех абсолютно нищо. Но съм се хванала на хорото, ще експериментирам с метода и ще видим. Ако не се получи ще пробвам и с обикновени продукти, за да направя сравнение.

# 581
От Златна рибка и Арлен си купувам бои аз. От близо 4г. се боядисвам с Permesse, тъй като имам доста бели косми.  Преди нея съм ползвала Bes, Lakme.
Блясък със сигурност можеш да постигнеш с боядисване и на дължините понякога. Аз също боядисвам само корени, но да речем 3-4 пъти годишно и дължините и определено имам подобрение във формата на къдриците след това, някак по-дисциплинирани са.

# 582
Здравейте, влизам леко уплашена след едно съгласие от моя страна да ме подстрижат на етажи днес, с цел уж да се възприема с естествената си коса и да не ми се слепва с главата, което при мен става.
Въпросът,е че нещата май излезнаха извън контрол и от сега ме е страх да се изкъпя вкъщи. Аз имам много бухнала коса, фриз, та няма накъде и сега с тоя горен къс пласт сигурно и за връзване няма да става.
В стрес съм, с небрежен сешоар е ок, но пак е много скъсена и май наръфана.
Поне ще знам,че това не е моето усещане за коса, аз харесвам чертите или макс с един дълъг етаж, а сега се чувствам като жена от 2008.
Приемам всякакви съвети.
Дълбокия корен не съм го пипала още от април, така расте, май е ок.
Дължините не са матирани от април също,което за мен е уааау.
Определено не бих се върнала на днешното място, а при Митко Динев.

# 583
Жена от 2008 вид обида ли е?
Не виждам нищо от това,  което описвате, само ми мирише на реклама.

# 584
  • София
Аз се боядисвам с Phyto Color и съм много доволна. Но определено напоследък ми трябва повече протеин, отколкото хидратация, иначе къдриците увисват.

Общи условия

Активация на акаунт