Къдрокоси красавици - 7

• 64 134
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Alis,на мен много ми харесва.
Аз не харесвам къдрава коса подстригана на черта,етажите за мен са задължителни,за да не изглежда косата като пелерина на гърба...
Моята коса е била мнооого по-къса и пак съм я връзвала.
Покажи снимка като я измиеш,ще ми е интересно да видя как изглежда

# 586
Бухтичка, на мен косата ти на втората снимка след метода ми харесва. С времето и като вкараш малко по-добра боя, плексове и някои профи продукти ще стане още по-добре. Да, чуплива ти е косата и може да я докараш още маалко по-къдрава, ако изобщо го искаш, но трябва да знаеш, че нашите коси винаги ще имат малко фриз. Без фриз е само супер мега мазната коса, плуваща в кокосово олио.... аз харесвам даже леко фриз на буйна поддържана коса. За мен е знак за добър растеж. 😅 Както и да е, косата ти не е зле.

# 587
snowwhite12, благодаря Blush На снимка не изглежда зле, но аз си я усещах пак много суха и определено има нужда от подобрение. За фриза почвам да се примирявам, че надали някога ще се отърва напълно от него, но поне да се минимизира в някакви по-разумни граници.

Сега чета за глицерина и се чуя дали има някаква вероятност той да ми пречи. При мен е влажно и доколкото разбирам това е хубаво от една страна, защото косата си взимала влага от въздуха когато въздухът е по-лажен. Но от друга можело да вземе прекалено много и пак да предизвика фриз. Въпреки че колко пък влага да е взела като все суха си я усещам...

# 588
За глицерина: съсредоточи се в най-важното и първо него отработи, после по-малко важното и накрая детайлната работа. Глицеринът е детайл и то в най-голяма степен. Най-важното ти е да минимизираш бъдеща щета от боята, да възстановиш сухата шума с маски колкото може и да се научиш да китосваш и стилизираш добре косата. Глицеринът ще ти е най-малкият проблем след като оправиш горните. Иска се и време-поне 2-3 месеца.

Според мен инвестирай в олаплекс поне 3ката и прави терапия всяка седмица. Кисни с маски, но НЕ безсиликонови или поне не само и слагай добър финиш, не ти препоръчвам да е маска, а специален лийв ин продукт. Суши с дифузер или без сешоар, но с добър крем за къдрици.  Когато косъмът се възстанови малко от боите и други малтретирания, ще се къдри по-хубаво и само с хидратиращ лийв ин без дифузер. Но при големи щети или определена структура на косъма си трябва малко помощ.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 13:05 от snowwhite12

# 589
Задължително ще покажа снимки като я измия, Ванеса успокояващо е това за връзването❤ . Иначе не е никаква реклама, за който беше споменал, просто си харесвам русото, което е на 5 месеца😁
Сега бях при мнофо хвален фризьор, но не го споменавам.
Реклами аз, ей така не правя😁

# 590
И за мен етажите са задължителни за къдрави и чупливи коси.

# 591
Значи проблема е в мен,защото никога не съм била така, иии.. все едно ми я няма плътността и половината коса, но ще видим като я измия.
Самия фризьор ме попита искам ли подстрижка подходяща за къдрава коса и се съгласих, така че няма какво да съм недоволна от него, попринцип работеше със супер прецизната ръка.
Препоръча ми крема на Шварцкопф- Curl honey, поръчала съм го вече.

# 592
  • USA
При мен къдрава на етажи е злее..ставам като глухарче в главата....ако е равна косата къдриците от тежеста се наместват сами, при пластове се получава допълнително "въздух", според мен е до коса.

# 593
Бухтичка,глицеринът може да ти помогне ако косата е добре хидратирана.Той изсмуква влагата от въздуха и я вкарва в косата,но от друга страна може да изсмуче и влагата от косата.Горе долу на принципа на хиалуроновата киселина.
Ако живееш във влажен район,както в твоя случай,глицеринът привлича много влага отвън и прави косата бухнала и фризи.Използвай го само като преуош,на мокра коса,избягвай да го ползваш като финиш,особено ако е чист глицерин.Температурата на сешоара или пресата го загравят и може да повреди косата.

# 594
  • София
Свършиха ми протеиновите шампоан и балсам, а и не съм убедена, че бяха най-добрите за моята коса (Olioseta).
Косата ми е 3B, дължина до под раменете. Можете ли да споделите вие от какви протеинови шампоан и балсам сте доволни?

# 595
  • В полите на Пирин планина
Свършиха ми протеиновите шампоан и балсам, а и не съм убедена, че бяха най-добрите за моята коса (Olioseta).
Косата ми е 3B, дължина до под раменете. Можете ли да споделите вие от какви протеинови шампоан и балсам сте доволни?

Копирала съм си едно обяснение на Ванеса за хидратация/протеин:

Скрит текст:
VanessaDE
Джойко и Марокан са добри,но зависи от кого се ползват,кога и в какво време.Аз не съм най-големият фен на маската на Марокан,но от както следвам съвета на всеизвестния Роки(маската да се смесва с няколко капки арганово масло или зехтин),тя ми стана доста любима,разбира се ползвана в подходящо време.
Според този същия фризьор,Марокан и Джойко са най-добрите марки във възстановяване на косата.Така че,ползвай си маските,но върти и с протеин.
Аз съм споделяла много пъти моите протеинови любимци,които работят за всяка коса.
Joico K Pak-балансирана серия с превес на протеина
Kérastase Therapiste-същата,но с масла
Schwarzkopf Professional BC Fibre Force-доста силен протеин,въпреки че се води балансирана серия
ApHogee Two-Step Protein Treatment-също доста хард протеин.За твоята леко третирана коса можеш да пробваш ApHogee Keratin 2 Minute Reconstructor,той е балансиран,с лек превес на протеина.
Ако питаш мен,заложи на по-евтините и не толкова хард продукти.Интензхидраторът на Джойко или 2 минутният реконструктор на Афоджи мисля че ще са ти достатъчни.Смесвай всички маски с няколко капки зехтин и стой поне 15-20мин.Можеш да пробваш едно миене протеинова маска,на следващо хидратираща,за да видиш как ще ти се отрази.

# 596
Schwarzkopf Professional BC Fibre Force е наистина много силен протеин. Аз купих серията по същата препоръка и макар наистина косата ми да беше лигава като водорасло след две измивания със серията я претоварих.

# 597
А кой е точно балсамът на Olioseta?

Обяснението на Ванеса, което цитира Lady Brinne беше отговор на мое питане преди време и ми беше много полезно да се ориентирам в морето от продукти.
Първо си взех ApHogee Keratin 2 Minute Reconstructor, ползвах го, свърши, но сякаш не правеше това, което очаквах, суха си усещах косата. А може и косата ми тогава да е имала други нужди.

После от препоръки тук във форума си взех Подхранваща маска за блясък с масло от ленено семе 200 мл на Olioseta - останах много доволна, ползвах я с няколко капки зехтин, после слагах термозащита Цимент на Керастаз и завършвах с крема за къдрици на Dessata. Всеки път имах къдрици, които харесвах и дори на приятелките ми им направи впечатление.
Скрит текст:

Сега съм с този балсам на Redken ALL SOFT CONDITIONER
Скрит текст:
Но все още събирам опит. Бях си взела първо мостра и я пробвах на морето, където се впечатлих от резултата. Поръчах го и засега само два пъти съм слагала от него - имам усещането, че утежнява, защото пак има къдрици, но се леко увиснали. Ще сложа и трети път, за да затвърдя и после минавам пак на маската на Olioseta да видя дали пак ще съм доволна от нея, а този при нужда пак ще си го ползвам.

# 598
# 599
Да, от друга серия са.
Аз също загледах този филър, но май не прочетох добри отзиви и се отказах.

Не разбирам и от протеини, но има значение какви са те в даден продукт. Дано не бъркам, но например кератинът е по-силен протеин и може би затова не го харесва косата ми, която не е изсветлявана, не третирам с преса/маша, само я боядисвам.

Общи условия

Активация на акаунт