Нашите уютни спални - тема 9

• 78 522
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
Аз пък обожавам пердета и мразя всякави щори. Пердетата създават уют според мен.

# 301
Ние сме с коте и затова щори.

# 302
Аз напредвам...Вижда му се края вече! Поръчах си сплнята и я чакам.Докато чакам си измислих и тоалетката.Надявам се накрая да си паснат нещата.
Днес си получих огледалото за тоалетката.Влюбена съм в него..

Взех и вертикалната етажерка от икеа LUCK..
Утре чакам да дойде и окачения шкаф.

И нощни лампи за нощните шкафчета..

# 303
И при котките бях все със завеси, дори не съм помисляла да ги свалям, нито пък котките - да се катерят или задяват с тях - знаеха си, че са с друга функция. И сега съм, но нямам котка. Щори бих сложила в краен, ама много краен случай, и то само римски, желателно с плат на Морис. Последното пък скоро няма да ме огрее и така си карам със завесите. Не че бих отказала и негови завеси Simple Smile

# 304
Не можах да се сдържа...! В еуфория съм! 🤩

# 305
  • Пловдив
Можете ли да препоръчате максимално висок ъглов гардероб?

# 306
Здравейте, момичета,
включвам се за пръв път в подобни теми, тъй като сме новодомци и сега чак ми идва до главата Grinning
Някой има ли мнение за сайта makhome.bg и по-конректно спален комплект като този - https://makhome.bg/product/%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd- … 0%bd%d0%b4%d0%b8/.
Приемам всякакви съвети и предложения, дори и за други сайтове, но спалнята трябва да е такава - с шкафове острани. Стаята е 13кв.м, квадратна, но има едни неприятни колони в двата края откъм стените и общо взето нишата за спалня е с дължина 2м.

# 307
Най-висок гардероб, който аз съм виждала : https://ergodesign.bg/store/еднокрил-ъглов-гардероб - до 250 см. Може би може да се добави и надстройка, която е до 60 см.

Ние също ще обзавеждаме спалня, която е 8.5 кв.м. Бях набелязала тази серия: https://www.esteta.bg/bg/stai/kolekcii-za-spalnia/spalen-komplekt-varia-kolekcia, но не ми хареса, че може да се комбинира само с тапицирано легло.
Повечето готови варианти никъде не са налични, за да се видят.
Днес ходих до шоурума на кухни Прего, които работят с Ергодизайн. Бяха направили гардероб и шкафове около спалнята. Гардеробите до колкото разбрах сами можете да си ги проектирате според нуждите. Но не разбрах дали може да са по-плитки. Над 40 см дълбочина около леглото ми идва в повече.
В крайна сметка май ще правим спалнята по поръчка. Така със сигурност ще оползотворим всеки милиметър от стаята.

# 308
Най-висок гардероб, който аз съм виждала : https://ergodesign.bg/store/еднокрил-ъглов-гардероб - до 250 см. Може би може да се добави и надстройка, която е до 60 см.

Ние също ще обзавеждаме спалня, която е 8.5 кв.м. Бях набелязала тази серия: https://www.esteta.bg/bg/stai/kolekcii-za-spalnia/spalen-komplekt-varia-kolekcia, но не ми хареса, че може да се комбинира само с тапицирано легло.
Днес ходих до шоурума на кухни Прего, които работят с Ергодизайн. Бяха направили гардероб и шкафове около спалнята. Гардеробите до колкото разбрах сами можете да си ги проектирате според нуждите. Но не разбрах дали може да са по-плитки. Над 40 см дълбочина около леглото ми идва в повече.
В крайна сметка май ще правим спалнята по поръчка. Така със сигурност ще оползотворим всеки милиметър от стаята.
В такива случаи наистина е по-подходящо по поръчка, много добре сте се ориентирали  - ще си изберете и материали, и дизайн, и размери. Голяма дълбочина около и над леглото на мен би ми била твърде потискаща и некомфортна. Даже над леглото не бих сложила нищо, колкото и да ми е кът мястото за съхранение. В подобна ситуация се разделих с над 20 палта, 40 рокли и още толкова към тях разни обувки, чанти, шапки, шалове и прочие, но се зарекох, че като легна да спя в тази макар и резервна спалня, няма да ми виси шкаф над главата или да ме обгражда като в кутия.
Сега съм с по-малък гардероб отпреди, даже почти целия го преотстъпих на мъжа си, което, както и да се погледне, си е чудо на чудесата Grinning
Та, ако смятате, че има и най-малка вероятност да се чувствате некомфортно при тази конфигурация, особено ако и таванът е нисък /под 3 м/, търсете други резерви за съхранение, преди да сте дали сума пари за такова чудо. Или при липса на друг вариант изберете по-елегантен и едноцветен дизайн /без контраст със стената или между отделните елементи/, за да се избегне усещането за спане в кутия и за да не се превръща шкафът в акцент, нека такъв да остане самото легло. Даже бих помислила за огледални врати в рамка с цвета на стените, така съвсем ще се разтвори в пространството, а и визуално ще го увеличи.   
Потресоха ме цените на спалния комплект на Естета. Вярно е, че е скъп магазин, но за двукрилен гардероб от ПДЧ цена над 1000 лв е направо безумна. Скъпо разбирам да е това, което е с класен материал и дизайн - тогава е напълно оправдано. В техния комплект няма нито едно от тях.
При тях си бях харесала аксесоари за баня - много скъпи, така и не ги взех, че не ми беше момент /и още не е дошъл/ да давам 300 лв само за сапунерка, отделно всичко останало, но имаше и защо да са скъпи.
А този сандък около леглото е гавра, още повече - на предлаганата цена.

# 309

В такива случаи наистина е по-подходящо по поръчка, много добре сте се ориентирали  - ще си изберете и материали, и дизайн, и размери. Голяма дълбочина около и над леглото на мен би ми била твърде потискаща и некомфортна. Даже над леглото не бих сложила нищо, колкото и да ми е кът мястото за съхранение. В подобна ситуация се разделих с над 20 палта, 40 рокли и още толкова към тях разни обувки, чанти, шапки, шалове и прочие, но се зарекох, че като легна да спя в тази макар и резервна спалня, няма да ми виси шкаф над главата или да ме обгражда като в кутия.
Сега съм с по-малък гардероб отпреди, даже почти целия го преотстъпих на мъжа си, което, както и да се погледне, си е чудо на чудесата Grinning
Та, ако смятате, че има и най-малка вероятност да се чувствате некомфортно при тази конфигурация, особено ако и таванът е нисък /под 3 м/, търсете други резерви за съхранение, преди да сте дали сума пари за такова чудо. Или при липса на друг вариант изберете по-елегантен и едноцветен дизайн /без контраст със стената или между отделните елементи/, за да се избегне усещането за спане в кутия и за да не се превръща шкафът в акцент, нека такъв да остане самото легло. Даже бих помислила за огледални врати в рамка с цвета на стените, така съвсем ще се разтвори в пространството, а и визуално ще го увеличи.   
Потресоха ме цените на спалния комплект на Естета. Вярно е, че е скъп магазин, но за двукрилен гардероб от ПДЧ цена над 1000 лв е направо безумна. Скъпо разбирам да е това, което е с класен материал и дизайн - тогава е напълно оправдано. В техния комплект няма нито едно от тях.
При тях си бях харесала аксесоари за баня - много скъпи, така и не ги взех, че не ми беше момент /и още не е дошъл/ да давам 300 лв само за сапунерка, отделно всичко останало, но имаше и защо да са скъпи.
А имате ли някакви предложения за обзавеждане на голяма спалня?

# 310
Скрит текст:

А имате ли някакви предложения за обзавеждане на голяма спалня?
Grinning Даже не знам дали е нужно да се правят предложения за голяма спалня. Там и баба знае и куп варианти има според избрания стил, начин на живот и индивидуални потребности, включително предпочитания към отделна гардеробна стая/обособена зона в спалнята или обикновен гардероб. 
Зависи и какво разбирате под голяма. Дълго отсъствах и четох много накуп, но сякаш в тази именно тема четох за спалня 44 квадрата, такава вече си струва да се мисли, но около 15-20 квадрата хем би събрала обичайните за спалня мебели, хем не е чак така тясна, за да се изпоти мозъкът ти при планиране, нито пък чак толкова голяма, за да изглежда пуста. Зависи и от формата на стаята, изложението, броя на прозорците, свободните стени, наличието на чупки, колони, ниши или други конструктивни и архитектурни особености. 
Какво бих сложила аз/долу горе така са обзаведени и собствените ми спални, с някои вариации/ като базово: естествено, легло с размер според нуждите;  нощни шкафчета или малки скринчета вместо тях /може и масички, но предпочитам да има закрито пространство и затова ползвам скринчета и шкафчета/, гардероб /ако няма обособена гардеробна към всяка спалня/ - ако възможностите за размествания са ограничени и има формирана естествена или може да се формира подходяща ниша, бих отдала предпочитание на вграден; голям скрин или ракла за спално бельо /ако под леглата няма чекмеджета за тях/; кресло с масичка и ниска табуретка за крака + малка библиотека за книги, табуретка или пейка за присядане при обличане/събличане; огледало поне едно - отделно или с тоалетка, според предпочитанията и възможностите, скрин-писалище /много ги ценя и ползвам заради двойната функция при нужда/.
И това е, вече всеки се ориентира по собствените си нужди, понякога се налага и детски мебели да се вместят, докато децата са по-малки и не са отделени.

# 311
Готова съъъмммм! 🤗🤗🤗 Само не гледайте вдлъбнатия матрак,защото от магазина са "забравили" за подматрачната рамка 🤯Побеснях,но за кратко...Понеделник ще я получим и ще я монтираме.И мога да и се нарадвам както трябва..

# 312
Нощем къде слагате възглавниците, шалтета и др. Текстил, който обикновено стои на леглото(когато е оправено)? Не видях фотьойл или, и аз не знам какво ползваш?
Това.бялото релефното какво е, врата ли?
Със здраве да си я ползвате, много симпатична е станала!

# 313
Моля за мнение, ако някой е купувал мебели от  Polihome. Нямат физически шоурум и малко се тревожа да не им наринем една лопата пари и да се окажат чисти мошеници.

# 314
Моля за мнение, ако някой е купувал мебели от  Polihome. Нямат физически шоурум и малко се тревожа да не им наринем една лопата пари и да се окажат чисти мошеници.
Ако ще давате доста пари, по-добре си намерете фирма с физически магазин.
На тези им отворих раздела с диваните- продават всичко на всякакви фирми. Това означава, че нямат нищо налично, а няма да е ясно и фирмите-производители колко и какво имат. Най-добре първо проучете коя мебел, която сте харесали, кой я произвежда и звъннете във  фирмата да питате как работят с тези Полихоум или си поръчайте от производителя. Знам, че не питате това, но такива фирми,  с обещания за всичко, са ми съмнителни.

Едит:   рекох да цъкна с десния бутон върху снимка и да търся в мрежата по снимка. Познай-не може, спряна е тази опция. Аз ги слагам в графа некоректни/подозрителни.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 15:56 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт