Нашите уютни спални - тема 9

• 77 435
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм 163, сега погледнах нашето, 55 е по проект, матракът да е още 5-10 см и се качвам със засилка. Суyyyпер удобно е, но като стана бабичка ще ми трябва степенка Grinning

# 481
  • София
😂 😂 😂 Пожелавам ви тези легла(ако не са качествено изработен масив) да живеят до вашите старини, пък едно стъпалце лесно се прави ако толкова чак неудобство с възраст 😁
Нашето сега е 50см стандартно легло е за мен, удобно... В токуда леглата са по-високи. Понеже е болница, има възрастни, оперирани и тн,. Го споменавам, мисля, че след операцията на майка ги мерех че са към 60, може и с плюс, беше отдавна.
 Високо е около 70-70+ см, но е много удобно.

Тези см имам предвид от пода+матрака. Т. Е. Височината на която спиш.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 08:46 от Angel_Dust

# 482
Едната ми спалня е 50 см височина, другите малко повече, но ми стига, че съм 1.50 и не стъпалце, ами стълбичка ще ми потрябва да се качвам Simple Smile  
Струва ми се, че най-комфортната височина за мен си остава тази, при която мога да седна на леглото като на стол, без да ми висят краката. При децата ми има една спалня, на която не мога да се качвам, но не ме настаняват на нея   (само пробвах височината). Ще знам, че ако ме преместят на нея, съм дотегнала Simple Smile

# 483
  • София
😂 Аз и на бар столче се чувствам добре 😅
Хубаво е, човек да пробва без предупреждение, пък после да си решава за себе си. Може пък нещо да го изненада приятно 🤗
Естествено има значение дали си 1,50или 1,80😁

# 484
😂 Аз и на бар столче се чувствам добре 😅
Хубаво е, човек да пробва без предупреждение, пък после да си решава за себе си. Може пък нещо да го изненада приятно 🤗
Естествено има значение дали си 1,50или 1,80😁
Е, как да няма значение?! С това трябваше да почнеш Simple Smile
Високата спалня при децата е много тачена от сина, но снахата се затруднява, хем е по-висока от мен, но пък веднъж като се качи, казва, че й е много удобно, пък и е с дълбоки чекмеджета за съхранение, та търпи.
Аз и на бар стол не сядам или ако се наложи, то са маневри, то е чудо, пък ми и помагат...а после не шавам, че току виж съм паднала. При това положение и психологически не се чувствам комфортно на такъв стол и всячески ги избягвам.

# 485
  • Пловдив
Нашата спалня заедно с матрака е 68 см. Има крачета, под матрака има място за съхранение. Аз не съм висока, но не ми е трудно да ставам и лягам, даже малкия, който е 116 см. се качва на нея (малко като катерач, но се качва без проблем).
Много ни е удобна и лично на мен много ми харесва как изглежда в стаята. Отпред имаме и голяма табуретка с широчината на леглото.

# 486
Миналата седмица пробвахме в Юск континентална спалня, трудно се сяда на нея, а съм 170 см. Краката ми висяха, когато трудно успях да седна.  Искам висока спалня /нашата в момента е 52 см/, и съм в процес на избор.
Не знам дали искам да е до земята и да се ползва пространството като ракла, или да е на крачета, за да минава роботът отдолу и да има вентилация.

Аз търся мнение за ползватели на спални помещения, които са с мокет на пода.  Какви недостатъци намирате?

# 487
От споменаването само на думата "мокет" се потрисам...

# 488
  • София
То ако е с ракла за мен вентилацията е под въпрос

# 489
От споменаването само на думата "мокет" се потрисам...
И почва да ме сърби навсякъде.
Ракла и вентилация как се случва?
Даже и аз мерих ... 45 см с матрака, но може би около 50-55 ще е по-комфортно /пак за 1.60 иде реч/. Роботът си чисти отдолу, имам 2 чекмеджета на колелца.

# 490

Не знам дали искам да е до земята и да се ползва пространството като ракла, или да е на крачета, за да минава роботът отдолу и да има вентилация.

Това трябва ТИ да си го избистриш като концепция и желание, няма как друг да ти каже.

Аз например съм съвсем наясно със себе си, много добре знаех, когато тръгвахме да обзавеждаме, че искам спалня до долу, с повдигащ механизъм и място за съхранение. Категорично не желаех да е с крачета, категорично.
От там насетне, като си наясно със себе си, просто си избираш ...

# 491
  • София
Ами раклата предполагам с някакви дупки за вентилация на основата и да не се тъпче на макс. Аз за това имам колебания с без ракла или чекмеджета, които да не запълват цялото пространство под матрака... 🤷‍♀️ 😂 😂 Имам да се чудя и аз какво искам, знам само, че крачета ми трябват на мен задължително и ме изкушава да има място за съхранение някакво

# 492
teta75, много е приятно дори с мокет. Последните пъти в хотели, където сме били с такава настилка е просто разкош и уют в пространството със спалнята. Меко, топло, безшумно и луксозно. Нищо потресаващо не намирам, освен поддръжката му. И това ме спира да го сложа в спалня с изход към тераса, която се ползва доста често.  

Angel_Dust, е за раклата е ясно, че няма вентирация. Или вентилация и роботът чисти, или ракла и няма вентилация...
Чудя се кое ми е по-важно.

При мен е важно да е чисто и да може да се чисти лесно. Ако може да не чистя аз, също е добре.

За спалня с механизъм с повдигане, без крачета и до долу, т.е. без да минава робот - трябва да съм сигурна, че ще е почти невъжможно да се пълни от някъде с прах пространството под матрака.

# 493
  • София
Аз понеже също имам явно чуденка, с какво искам.. Та защо с ракла да няма вентилация не разбрах... Няма да е добра но има... Както на табуретка с ракла има.

# 494
Не харесвам мокет, лятото отказах хотел на морето заради мокет в стаята и запазих друг с плочки. Няма чистене, какъв живот живее в тоз мокет..мне мне...

За праха да кажа - в спалнята леглото е по порэчка, грам прах не влиза долу. Явно добре уплътнява и ляга матрака.

В детската малм - не съм доволна от него, матракът не млиза добре, а е ночен размер, мести се, съответно долу се пълни с прах. Може и на дефектно легло да съм попаднала, нямам обяснение друго.

ПС..матраците в двете стаи са еднакви, та не е от тях явно.

Общи условия

Активация на акаунт