Нашите уютни спални - тема 9

• 77 423
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
Брех, аз бих казала, че на село доста повече се цапат подовете.
Ами не е така - има антре, място за обувки, на горния етаж има коридор, по стаите не влизаме с обувки.
И там ходим с домашни пантофи.
На първия етаж определено иска повече поддръжка - има връзка с външната част, цял ден има движение, готвене и т.н., но на етажа със спалните реално няма откъде да дойде замърсяване, даже паяжини няма след месец-два отсъствие. 
За кухненските шаги килими и аз се изненадвам всеки пък, че са толкова чисти, защото тази кухня има врата и към дневната, и към двора (образува се нещо като кръгово движение и мога да влизам и излизам отвсякъде според нуждата), но наистина не се замърсяват толкова, колкото очаквах. Все пак се чисти и ежедневно, перат се редовно и така...по-важно е да не ми лъха студ от пода, че съм с увреден гръбнак и мигновено усещам по-хладен под, затова и нямам никъде плочки, пък и визуално ми студенеят в помещения извън банята.

# 526
Някой слагал ли е единични еднолицеви матраци върху подматрачна рамка с повдигащ механизъм? Чудим се дали да не ползваме почти новите матраци на децата и само да вземем спалня с подматрачна рамка и повдигащ механизъм. Дали ще се разместват матраците? Матраците на 80/190, съответно спалнята трябва да е с размери за матрак 160/190, ако изобщо е възможно това.
Децата няма да спят на пода, ще има друго за тях 😁

# 527
Я покажи матраците на децата, че не е ясно така.
Имат ли вградена дървена рамка?

# 528
Според мен матраците ще се плъзгат и по принцип е безсмислено еднолицеви матраци да се слагат на подматрачна рамка, която е пружинираща, полза от нея няма да има от гледна точка на комфорта. Може би, ако ще се ползват, е по-добре да са на равна основа, но пак при повдигане с механизма вероятно ще се плъзгат.

# 529
Еднолицев матрак сме слагали на плоскост, като мъжът ми беше захванал основата на матрака с винтове. Може би в такъв вариант няма да ви се разместват. Но имай предвид, че подматрачната ще ти дойде излишна. Нямам снимка, за да визуализирам, тъй като преди 5 години сменихме матрака и сложихме двулицев с подматрачна рамка .

# 530
Най-малкото ламелите ще са излишни, а и ще пречат евентуално. И ще се изгуби ползата от тях, а ще са платени.

# 531
Значи евентуално да се захванат всеки с повдигащ механизъм на задната част, към главата, за да могат да се вдигат. Обаче в този случай леглото трябва да е с разделител посредата, за да има къде да стъпят матраците
Май сложно става за изпълнение.

# 532
Еднолицев матрак казват и на такъв без вградена дървена рамка, в юск са такива, така че без да уточни, само си стреляте на тъмно...

# 533
Еднолицев матрак казват и на такъв без вградена дървена рамка, в юск са такива, така че без да уточни, само си стреляте на тъмно...
В Юск пробвах такива, изключително твърди ми бяха и не взех, но какво имат като основа, за да са еднолицеви и толкова твърди?

# 534
Нямат нищо, пяната е твърда просто.
Под еднолицев всеки разбира различно, за това тя трябва да уточни, но зачезна.

# 535
Еднолицеви с вградена подматрачна рамка са. На Нани, но не помня кой модел.
Ние не можем още да решим какво точно искаме. Аз знам де, ама леглото ще дойде на "неподходящо" място (запад-изток като починалите).
Стаята е 3.50*3.50. Имам една дълга стена, на която нищо не пречи и мога да сложа там голям гардероб. Но леглото трябва да е запад-изток (главата на запад). На другите стени има прозорец ,срещу дългата стена е вратата,която се отваря навътре към другата стена. На двете стени, където вратата заема място, мога да сложа гардероб макс 2.50. От както сме се нанесли в това жилище мечтая за гардероб на цялата стена.
Има ли легла 160/200 със странична табла като ма пристите? Това ми е друг вариант - леглото да е допряно до стената и да е под прозореца.

# 536
Еднолицеви с вградена подматрачна рамка са. На Нани, но не помня кой модел.
Ние не можем още да решим какво точно искаме. Аз знам де, ама леглото ще дойде на "неподходящо" място (запад-изток като починалите).
Стаята е 3.50*3.50. Имам една дълга стена, на която нищо не пречи и мога да сложа там голям гардероб. Но леглото трябва да е запад-изток (главата на запад). На другите стени има прозорец ,срещу дългата стена е вратата,която се отваря навътре към другата стена. На двете стени, където вратата заема място, мога да сложа гардероб макс 2.50. От както сме се нанесли в това жилище мечтая за гардероб на цялата стена.
Има ли легла 160/200 със странична табла като ма пристите? Това ми е друг вариант - леглото да е допряно до стената и да е под прозореца.
И да няма такова готово легло със странична табла (вероятно няма, защото е предназначено за семейна спалня с този размер), може да се измисли и табла, и облицовка, но ще е крайно неудобно за ползване от двама. Такова разположение е за сам човек. Другият трябва да пълзи и да излиза от долния край, ако е без табла или да прескача спящия. Застилането на такова легло е само по себе си допълнително удоволствие. Дори 120 см легло, позиционирано до стена, е затрудняващо за оправяне, за 160 не ми се мисли.

# 537
  • София
Надали има нормално легло със странична табла, но може да залепите, меки тапицирани панели откъм стената. Иначе с постилането не е драма.

# 538
Надали има нормално легло със странична табла, но може да залепите, меки тапицирани панели откъм стената. Иначе с постилането не е драма.
Ти ще се окажеш много пъргаво и маневрено шило Simple Smile
Аз взех да си слугувам повече на удобството и улесненията, ама си идва с възрастта и някои травми, които ще си нося до живот - важното е, че се движа, че съм била и неподвижна.
Но легло 160 см, допряно до стена, не искам да оправям  Simple Smile

# 539
  • София
Ам ние от не знам колко години така спим вече, сменям си чаршафите, нямам избор, но наистина и не ми е кой знае какво усилие..
Но да, за радост още нищо физически не ми създава затруднения, различни от това как да надигна края на матрака в ъгъла към стените, за да нанижа за мин възможно време чаршафа 😅🤗🤗😘

Общи условия

Активация на акаунт