Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 64 312
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Моя грешка, извинявам се Тета, 10 капки. Отговарях на поста за 3*20 и се обърках

# 361
Така го пише и в листовката..явно така са го учили навремето...
Аз си поръчах от Гален меките капсули, най-са ни удобни те сякаш вкъщи...

# 362
Е и аз пия капсули, не е удобно да броя капки.

# 363
Здравейте, търсим разковничето към здравословен проблем у кърмаче. Накратко казано: възможно ли е витамин Д да причини стомашни проблеми? Приемаше Джеймисън, ЛЛ препоръча да го спрем и, съвпадение или не, симптомите отшумяха…

# 364
  • София
Здравейте, търсим разковничето към здравословен проблем у кърмаче. Накратко казано: възможно ли е витамин Д да причини стомашни проблеми? Приемаше Джеймисън, ЛЛ препоръча да го спрем и, съвпадение или не, симптомите отшумяха…
Здравей!
Дай линк за да видим за кой продукт става въпрос, моля .

# 365
# 366
  • София
Базата е Средноверижни триглицериди...те не се окисляват толкова бързо, имат доста дълъг срок на годност, но за всеки случай, може ти да го тестваш - като мирис, вкус... вкл. прием по 10-на капки на гладно.
Друга причина, дозатора да не отмерва точно и детето да е приемало по-висока доза......... страничен ефект от това може да е стомашни болки, гадене, дори повръщане... и някакъв общ дискомфорт.
Може да има непоносимост и към самото базово масло
Смени марката.
Вит. Д се приема след по-мазно хранене... може и  с няколко лъжици заквасена сметана - за да се избегне този дискомфорт.
Когато стомашната лигавица се "раздразни" от нещо, трябва да минат поне 4-5 до 10-на дни, за да се възстанови.
Дотогава - щадяща диета. Simple Smile

# 367
А възможно ли е обратното,нот недостиг на витамин Д да има проблем със стомаха?

# 368
  • София
А възможно ли е обратното,нот недостиг на витамин Д да има проблем със стомаха?
Възможно е, защото дефицита на вит. Д, засяга много органи, почти цялото тяло Simple Smile  - бъбреци, бял дроб, простатна жлеза, костен мозък, сърце, гърди ( млечни жлези), дебело черво, тънки черва, очи/ретина, кожа, косата, ЩЖ, яйчници, матка, метаболизъм и т.н. дори психиката ( депресия и т.н.) ...  самите тъкани, структурата, функцията им, и респ.  се появяват/проявяват различни симптоми като болки, неразположения...
Тук идеята беше (моята) , че ако е предозирано с вит. Д, има вероятност, да се e отдели повече калций, а това може да причини тези стомашни неразположения и дискомфорт ( гадене, повръщане, отпадналост, слабост, болки в стомаха...) ... поне на мен това ми хрумна... след като при прекратяване на приема те отшумяват?!
Най-добре е лекар да прецени Simple Smile

# 369
Дали при недостиг на витамин Д - резултат 20.80 при норми от 50-120 това е добра форма?
https://remedium.bg/vitamin-d3-kaps-1000iu-100br-jarrow-067434/p
Или редуване с това заради вит.К в него

https://remedium.bg/natural-factors-vitamin-k2-i-d-za-zdravi-kos … -kapsuli-139098/p

# 370
  • София
Дали при недостиг на витамин Д - резултат 20.80
Скрит текст:
при норми от 50-120 това е добра форма?
https://remedium.bg/vitamin-d3-kaps-1000iu-100br-jarrow-067434/p
Или редуване с това заради вит.К в него

https://remedium.bg/natural-factors-vitamin-k2-i-d-za-zdravi-kos … -kapsuli-139098/p
Този вит. Д е добър избор (но, цената е ужасно висока) ... доза около 6-7000IU/дн.
Да, при този дефицит трябва и вит. К2... този е хубав и аз много често го ползвам... марката има и само вит. К2 (МК-7). Цената на D3 & K2 е много добра. Simple Smile
И при двата продукта, вит. К2  е натурален, форма с висока бионаличност.

# 371
Благодаря.Да, цената е почти двойна от тази във вашият линк, но аз никога не съм се занимавала с поръчки.

# 372
  • София
Благодаря.Да, цената е почти двойна от тази във вашият линк, но аз никога не съм се занимавала с поръчки.
Винаги има първи път  Simple Smile - сайта е много коректен, има тема - заповядай при нас ( iHerb ). На всички ни е било трудно в началото, но като опит за първа поръчка - винаги може да рискуваш едни 10-на лв. ( това е цената на продукта + 4$ доставка... над 40$ има безплатна доставка)

Лично аз, много се ядосвам като виждам, как давате луди пари за добавки, които не са скъпи... но, вие си знаете Simple Smile

# 373
Оооо аз още снощи се зачетох, но нямах време да изчета всичко.
Аз ли бъркам или нещо не е така - цената снощи  я гледах за 5000 IU  , че е 21.68 ЛВ ако не се лъжа, в Ремедиум ми излиза 38.59 лв

# 374
За 22 лв взимам от Айхерб 2000, но има и 5000 единици Д, 360 таблетки - за цяла година, за мен и ММ. На Калифорния голд нутришън. Не знам как да дам линк без личен код в него, Денис може да даде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт