Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Септември 2021 (Тема 14)

• 81 262
  • 868
  •   1
Отговори
# 120
Sysly и аз не обичам никак цвят горчица, прави ме и мен като болна от жълтеница. Аз не се интересувам какъв тип съм, нося това което ми харесва как ми стои, синьо, зелено, сиво, доматено червено, бяло и черно. Дори тъмно зеленото не е моят цвят, по скоро нещо резедаво ми отива. Тамън си купих една такава жилетчица с къдри отпред. Имам тъмнокестнява коса и зелени очи и за това се харесвам в тези цветове.

# 121
Добър ви ден!
Днес реших малко смело да комбинирам райета с цветя. Но в това мръчкаво време ми е цветно и различно.

Скрит текст:

# 122
Научих се да "поправям" тези цветови ефекти с шал с комбинация от цвета на дрехата, с която съм и с цвят който ми отива за да компенсира.
Любим трик е това!

McKitty, много готино сако!

Снимката е лоша, а и ако не е калибриран екрана може да се вижда от зелено до лилаво.
Какъв е смисълът на упражнението?

Да "чуя" и вашето мнение, например. Grinning

# 123
Относно снимката на китката.
Моето скромно и некомпетентно мнение Simple Smile е, че вените по-скоро синеят и лилавеят, което значи, че кожата е светла с розов или студен подтон. Изхождам от това, че моите зеленеят, което е показателно, че кожата е светла, но с топъл жълт подтон.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 13:05 от Sysly

# 124
Light Beam , според мен си лято, средноконтрастно. Абе прекрасна си!
Linofrina по описание звучиш като зима.
Аз се определям като някаква светла средноконтрастна есен.
^^^ Съгласна и за трите ви!

Тили - от монитор до монитор знаеш разлики бол, но аз виждам от зелено до синьо (моите са подобни също!) и бих казала, че през студените месеци си неутрална към студена, а с тен през топлите най-вероятно изглеждаш повече неутрално-топла. Виж дали няма да се разпознаеш в тази статия - каката дефинира 4! подтипа есен и честно казано на мен ми допада това отклонение от канона:
https://rossettoemerletto.blogspot.com/2015/09/autunno-parte-sec … autunno-soft.html

Аз се възприемам като "soft summer" - относително ниско контрастна и студена като подтон. Снощи постнах снимки с надежда някой да потвърди/опровергае колко точно съм контрастна - леко/средно ...
Аз те виждам по-скоро средноконтрастна, отколкото ниско, Лайт. Но пак да кажа, аз не съм професионалист.

Има няколко теории, които понякога ползват и малко разминаваща се терминология и може да бъде доста объркващо на пръв поглед, но ако се помни, че има 4 чисти цветотипа и 8 преходни, които плавно преминават от един в друг става по-разбираемо. Хубаво е да се знае, че на нашата възраст нещата се променят доста бързо и не е само посивяването на косата, което ни сваля контраста - цветът на кожата също доста се мени след 40 год, при някои и цвета на очите също! Да не говорим колко може да се оплеска картинката с малко боя за коса, която е с цвят или подтон неприсъщ на оригиналния ни цветотип.

Ще се илюстрирам вместо да пиша фермани и пак ще кажа, че няма нужда да се абсолютизира нищо! Няма "правило" което да не може и да не трябва да бъде нарушено от време на време, но да се има едно наум обикновено (ми) помага и в обличането и в гримирането и в осъзнаването, че сама си комплицирам живота! Grinning

PS Нищо не ме докарва до блясък в очите и готовност за спор така, както реплики от типа на "на мен не ми отива синьо!" Simple Smile Ама кое точно синьо, сестро!?! Винаги може да се намери оттенък на синьото, който ще стои добре на дадения човек. Както и оттенък на всеки друг цвят.

https://styleconsulting.nl/blog/welke-kleur-blauw-moet-jij-kiezen/

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 21:11 от Agent Provocateur

# 125
Похвалвам се с новата си чанта - COCCINELLE Bag Mila. Relieved
Моделът може да е стар, но за ме е Съвършена! Heart Eyes За ежедневно мъкнене на цялата покъщнина е перфектна. Другата я върнах.

П.п.
Скрит текст:
Поправих се. Редакторът пак ме е изиграл. Joy Така се получава когато пиша без очилата.
Вместо мъкнене - мънкане.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 17:29 от Sysly

# 126
  • София
Аз май съм Soft autumn. Умирам за светло синьо и много ми отива.

# 127
  • София
Никога не съм се опитвала да определям какъв сезон съм, топла ли съм или студена и т.н.

Знам само, че жълто до лицето ми не бива да се приближава, а с цвят горчица изглеждам като смъртно болна.

# 128
  • София
Аз съм късно лято. Не по цвят, по кила. Наедряла и леко презряла 🤣

# 129
Аз съм късно лято. Не по цвят, по кила. Наедряла и леко презряла 🤣
Аз пък съм вечно лято! Все по джапанки ходя Stuck Out Tongue Winking Eye

# 130
С глас се смея с вас Grinning Честита ти чанта, Sysly, много е хубава!

Агент, къде съм изпуснала темата за фотография на път? С удоволствие бих следила.
ХА!?! Не съм си похвалила чедото!?! От скромност ще да е, не от деменция Grinning
Заповядай, Лайт!
Кликни на любимия ми мост!

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 17:19 от Agent Provocateur

# 131
Благодаря за коментарите!:hugs:
На Агентчето и за нагледния матриал! Kissing Heart

Сисли, честита ти чанта! Дълги години да ти служи вярно. Това, че е "стар модел" въобще не трябва да те притеснява! Както съм писала неведнъж, аз самата сериозно залагам на класическики и вечно актуални придобивки.

Спомням си, кога всъщност си дадох сметка колко много зависи дали любима визия ще ни пасне така, както сме свикнали, ако сме променили по себе си нещо дори малко по- драстично. Беше преди 20- ина може би години и много се харесвах с коса цвят патладжан. Силно се открояваха пъстрите ми очи, които придобиваха зелен цвят, а бялата ми кожа изглеждаше още по- бяла. Grinning След поредното боядисване, ързам (разбира се) на следващата сутрин да излизам за работа, обличам дрехи, които в комбинация винаги обират комплименти, заставам пред огледалото да нанеса червило и... ми се доревава, защото пред мен стои нещо, което въобще не прилича на мен.Няколко секунди ми трябваха да осъзная на какво се дължи цялото това недоразумение, след това криво- ляво скалъпих някакъв приемлив вид и след седмица- две се пребоядисах отново в кестеняво.

# 132
Все ми е трудно да се определя на 100%,но бежово и горчица не са моите цветове.Изглеждам като измита и се сливат с мен.Страдах по едно бежово-златисто яке на една витрина и го мерих поне пет пъти,накрая целият персонал барабар с управителката ми казаха,че не е моят цвят.Аз знаех,ама пуст мерак.Имах някои бежови дрехи и ги дадох на майка ми ,тя е друг типаж.
ТиЛи,майка ми като беше на възраст до около 35 постоянно експериментираше.Никога не знаехме как ще се прибере от фризьор .Всички цветове е сменила и морковено много й отиваше.Имаше къса коса на иглички.Но пък никога не се е гримирала и няма нито едно червило.Май не се е шокирала от себе си,но много ме кефеше с каква смелост сменяше всякакви цветове.Изобщо,завиждам на хора с такава смелост да бъдат винаги различни.После реши ,че ще остане брюнетка и така е и до днес  .

# 133
Аз карам по интиуция, снятам че се справям. Сега, заради тъмната коса, експериментирам смело с цветовете. Но имам още тен, ще видя зимата като стана Снежанка..)

# 134
Бобчи, много експериментирах, ама вЕрно някъде 35- 40 ми беше прагът и се кротнах сякаш. Може и да ми е омръзнало, честно казано. Знам ли...
С морковен къс боб баща ми ме подмина на входа пред нас- не ме позна.
Върхът обаче беше, когато от прическа каре малко под ушите, се прибрах вкъщи с дълга до около плешките коса Grinning Домашните знаеха, че съм на фризьор. Съответно очакваха всичко при завръщането ми, но не и това. JoyStuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт