На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 35

• 90 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
jul, търсете в билкови аптеки, Aktar се казват май. Има около рибния пазар поне две.

Ивче, прочетох ти блог статията, честита чанта, разкошна е! Ще я търся и аз.

# 151
  • Стара Загора
До Марги не стигнахме, там май бяха затворили аутлета на ADL и Ipekyol?
Някой беше споменал, че и Котон е преместен или просто са отворили на центъра. Карача сякаш казаха че я няма.

Питахме на едно място за златото и казаха 420 тл. Може би зависи пак и изработката.

Малко снимки от борсата

Скрит текст:

Тези локуми при дядото бяха нови, взех от трите вида след като ми даде да опитам.

Аз си взех за проба от течния прах на Yumos, продавача каза че бил хубав. Ще го видим де.

Нямаше от шоколадовите сладки в Мигрос. Направо бях 😒😒😁

Взех масло от Бим за 45 тл 1 кг. Имаше ба Тьоркю за 57 тл и питах младеж от служителите кое е по-хубава. Той ми каза за Т, че е марка на коня и било същото. Като видях пълните кашони от другото, реших да го пробвам.

Скрит текст:

И накрая уж малко пазарувах, едва се пренесох с асансьора. 🤣

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 19:14 от iv4enceto_91

# 152
Ивче, този локум какви пари е, че точа лиги вече Wink и магазина при складовете ли е?

# 153
  • Стара Загора
Да, при дядото е, който продава сирената.
Килограма е 60 тл.
Магазина е накрая на улицата, вижда се като застанеш с гръб към Бим.

А този приятелка го обожава. Всеки път й купувам от Мигрос. Няколко вида са

Черпя ви 😁😁😍
Непременно си купете от каймака на Sakipaga от Мигрос. На руло е й 😍😍👌

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 19:20 от iv4enceto_91

# 154
  • Пловдив
От този тип локум взимам от Баклава хаус, там е по 120-130тл кг, но наистина е уникален.
Ще пробвам другия път този от дядото. Ние с него много се обичаме хиихих и всели път ни прави чайче и ни черпи отвън на масичката, даже и цигари предлага хахах
Прахът на Юмуш и на мен ми го похвалиха, взела съм, но не му е дошъл редът да го пробвам.
Някой ако ходи на Марги, дайте моля по-конкретна информация, за Ипекюл. Много ще плача, ако и него са махнали....
Аз последните 2 пъти намерих доста интересни неща в Перспектив(дано не бъркам името), той е първият магазин от дясно, преди Ипекюла май се пада. Чак ме е яд,че толкова пъти съм го пренебрегвала, все ми се струваше отвън, че "лелкински" неща има само, а тооо...особено на намаления много си заслужава.
Последно и аз пазарувах в новия Бим на борсите. Много по-добре е от този зад Ераста.
Тинтина, страхотен кекс! Аз още не съм се сдобила. с мечтното "торнадо", но сега като гледам тази и тя се получва много интересно. Притеснява ме само, че малки ми се виждат, пък моя перфектен кекс хаха е много като количество сместта и ще прелива...

# 155
  • Бургас
Как изглежда тоз каймак? И кое е сиренето, което е като маскарпоне? Блях, блях в Мигрос и така и не можах да разбера.
Seengirl, не е малка. Така изглежда. Не се наложи да нагаждам мерките на рецептата.

# 156
  • Стара Загора
Каймака си е като маскарпоне. Няма друго сирене.

https://www.migros.com.tr/sakipaga-rulo-kaymak-150-g-p-b8a202

# 157
Виждам, че коментирате, аз при последното ходене взех от зеления Юмус гел за пране, сензитив се води, не мога да кажа, че съм впечатлена, не е нещо уау, за мен зеления персил гел си остава номер едно.

# 158
Здравейте! Необходимо ли е да се попълва HES код, ако ще пътуваме с автомобил и няма да нощуваме в Одрин?

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 08:27 от nadejdak1978

# 159
Да, и аз се подлъгах да взема от новия Юмош. Мислех, че ще е добър като омекотителите. Обаче, няма такъв боклук! Дрехите ги вадиш все едно не са прани. А и миризмата не ми харесва (розовия имам аз). Жал ми е да го хвърля, но дори летните завивки и някои лекозамърсени неща, които ще зазимявам, не смея да пусна с него.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 09:07 от Venel82

# 160
  • Пловдив
Бях в сряда и за първи път си купих туба розово Ринсо за деликатни и вълна. Някой дали го е ползвал? Влязох в Марги в ADL, но този път нищо не харесах.

# 161
  • Берлин
Дайте някаква идея за лекарство за стави и кости (за възрастните ми родители) и как изглежда този екстракт от черен кимион? Благодаря

# 162
  • Стара Загора
Здравейте! Необходимо ли е да се попълва HES код, ако ще пътуваме с автомобил и няма да нощуваме в Одрин?

HES кодът е необходим за влизане в големите търговски центрове и в институции и кой знае още къде. Няма значение с автомобил, автобус, самолет или пеша сте. Изискване е не само за туристи, а и за всички турци.
Може да ви го поискат, може и да не го поискат. Специално на нас досега винаги са го искали при влизане в молове и в музеи. В хотел не се е случвало.

То пък голямата философия да се направи HES код, за две минути работа. В сайта се сменя езика, не е само на турски.

# 163
  • Пловдив
HES код ни искаха за влизане в Ераста, в Марги аутлет и в Кипа - общо-взето навсякъде, с изключение на малките магазинчета.

# 164
Предложете ми някакво лекарство/мазило /гел нещо за чупливи и меки нокти.След бременост ноктите ми са като лист хартия -тънки и чупливи.Не е само от бремеността и преди ми бяха такива ,но сега е още по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт