На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 35

• 90 855
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Стара Загора
На Котон в Ераста му правеха ремонт. Имаше свалена настилка на пода, както и празни стени или с разни платна покрити. Това преди 10 дни. Сега не знам как е.
Има ли повече стока вече за зимния сезон?

# 256
  • Пловдив
Има пуловери и жилетки, но като че ли повече за есен ми се сториха.
Иначе почти всичко останало са худита, анцузи и дълги блузи - не знам каква е тази мода сега. Наблягат на тийнейджърите явно и на тези, които се обличат спортно.

# 257
Знаете, ли някъде в Одрин магазини за официални рокли или костюми (майката на младоженеца:),нещо стилно, без пайети и кристали?

# 258
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Чета ви с интерес, защото ни предстои пътуване с приятели в началото на ноември (ако ситуацията с пандемията позволява).
Отговорих на много от въпросите си, имам още, които ще систематизирам и ще ви досаждам пак, но сега ми хрумва един и не мога да се въздържа, за да подготвя психически Милото с каква сума трябва да се прости Grinning
Искам да си взема хубав килим - някакъв по-артистичен стил, не класически. Бихте ли ме насочили за Одрин?

lili_78, много добре си описала нещата (както и много други хора преди това), благодаря!
Тъй като аз ще шофирам, малко ме е стегнало под лъжичката от сега, но се надявам, че ще се справя. Чувала съм, че много не са по правилата шофьорите там, ама се правя, че това се отнася за Истанбул, а в Одрин ще съм си като в центъра на Софето в най-лошия случай Grinning

# 259
  • Стара Загора
За стилни костюми аз освен за Adl и Ipekyol в Ераста, както и отчасти в Koton + един магазин на главната до Уайкики, не се сещам. Специално влизах в ADL и имаше няколко. Например хвана ми око сако с панталон в лилава фуксия заради цвета, но пък материята беше като текстурирана. Имаше няколко костюма с поли, но тънки.

https://www.adl.com.tr/kadin-ceket/

Скрит текст:

Ето от сайта малко стилни за моя вкус комбинации, но пък цените им са по 400 и 500 тл за бройка. Саката са над 600 новите колекции, което за полиестер ми идва много. Иначе последните 4 бих ги добавила в гардероба си. За жалост в Одрин не зареждат по-интересните модели, а и не знам дали скоро ще мога да отида. Препоръчвам ти да огледаш какво има в Зара и Манго, Бенетон. Специално от Зара си купих чуден блейзър пролетта, а колежка розово сако миналия месец за 60 лв.

# 260
И аз много благодаря на lili_78, точно от това имах нужда, на мен също ми е притеснено заради шофирането, но ще карам бавничко в града и очите на четири. Имам доста стаж като шофьор и доста километри навъртяни в България и Гърция, въпреки че съм само на 28г. Живот и здраве след като отидем ще пиша за всичко, за сега за другата седмица плануваме.

# 261
И аз много благодаря на lili_78, точно от това имах нужда, на мен също ми е притеснено заради шофирането, но ще карам бавничко в града и очите на четири. Имам доста стаж като шофьор и доста километри навъртяни в България и Гърция, въпреки че съм само на 28г. Живот и здраве след като отидем ще пиша за всичко, за сега за другата седмица плануваме.

Много внимавай с кръговите - вътре, в тях си на стоп при повечето...луда работа, така и не им свикнах Laughing

# 262
  • Пловдив
Ооо, шофиренто в Едирнето си е на абсолютен "караминьол". Наистина си трябва повишено внимание. Но местните са си свикнали...Веднъж даже станах свидетел една нашенка как закачи една турска кола пред Бим-а. Собственикът седеше до колата точно и само махна с ръка и рече "йок проблем,комшу". Пък като им спра на пешеходни пътеки и направо не им се вярва хахаха

# 263
Може ли да ми кажете ползвате ли навигация ,но без Интернет в Одрин.Аз съм най неорентирания човек на света .Ходила съм 5 пъти в Одрин,но нищо не помня.Сега ще ходя с други хора и те са решили че аз ще им казвам пътя.

# 264
За навигация - може да си свалите google maps района на Одрин.
За шофирането - аз също съм опитна на пътя, там също се оправям, но ми е винаги малко притеснено. За кръговите - наистина е ужас. Гледайте си знаците преди тях, не във всички има стоп, като се влезе. Но и да сте с предимство, не значи, че някой ще се съобрази с това. Като слезете от колите, внимавайте на пешеходните пътеки - не спират.

Котон в Ераста си работеше уикенда. По магазините видях слабо зареждане на есенни.

# 265
За цяла Турция ползвам Гугъл мапс в офлайн режим с предварително свалени карти. Определно предпочитам да шофирам в Истанбул пред шофиране в София Wink Одрин особено през седмицата си е спокойно движението.

# 266
  • Пловдив
За Турция добре работи офлайн и maps.me /с предварително свалена карта/.

# 267
В аптеката до нас ампула с витамин C е 2 лв на бройка, а там кутия от 5 бр е 14 лири.

Може  ли снимка на кутията с Витамин С - ампули? Благодаря!

# 268
  • Пловдив
Да, това с кръговите е изключително важно - вътре си на СТОП.
Също, който ще е пеша, внимавайте, защото не спират на пешеходни пътеки.

Понеже приключихме с обиколката на Ераста по-рано, а и вътре стана голяма лудница, та излязохме и 1 час стояхме отстрани на мола, докато нашите приятели дойдат да ни вземат. Има там едно кръстовище без светофари, наблюдавахме го с мъжа ми доста време - направо окото ми се уплаши Simple Smile Все си мислихме "ето, сега ще се ударят", но шофьорите умело избягваха сблъсъка. Такова нещо не съм виждала никъде - завиват наляво, надясно, бутат се, кой с предимство, кой без предимство, пресичат хора, изкачат мотопеди, някакъв кошмар.

Офлайн карта използвахме на Google maps, обаче с тези турски наименования на мен ми беше трудно.

# 269
  • Берлин
Моля за снимка на екстракста от черен кимион. Смених телефона и скрийншотът е останал в стария. Благодаря от сърце

Общи условия

Активация на акаунт