Коремът вече доста натежава, ОКТОМВРИ бързо наближава - Тема 14

• 43 731
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, днес бях на преглед и за 45 дневния. Бебето отговаря на 36г.с, а аз 34г.с. Общо взето от юни върви с две седмици напред. Малко и са на кантар нещата, защото аз нямах последна менструация. Плацентата е 2-3 степен, слезнал е надолу. Имам си контракции, но без такива с менструални болки, а корема ми става на камък и ме боли от това. Не знам за тях ама корема ще ми се спука. 😁 Увеличиха ми магнезия. Стискайте палци да избутам тази седмица. Едно, че от четвъртък до събота сме в София за операцията на бъдещата кака, а и  моя лекар е извън града до неделя. Искам да си раждам с него. Като цяло се надявам да издържа още, някак си рано ми е. ❤️ Още не съм стегнала багажа, но поне всичко е купено, изпрано и наредено, само трябва да се изглади. Имам още малко и от основното чистене, надявам се другата седмица да довърша и да изгладя. Иска ми се да родя на 1ви октомври. Таткото има рожден ден тогава и му е мечта, че това ни е второ дете с термин октомври. 😊 Та, така от мен. Скоро ще се опитам да стана и по активна във фейса.
Успех, момичета, че малко остана! 🍀
И нашият татко има РД на 1 октомври 😊 . И ние вървим 2 седмици напред

# 136
И аз бях днес на тонове, за първи път и нищо не разбрах какво се случва. Лелките водеха задълбочени лични разговори и трябваше да ги питам постоянно, да легна ли, да стана ли, това пиукане какво означава и т.н. Simple Smile Накрая само казаха, че всичко е наред, връчиха ми листчето със записите и айде чао. В понеделник съм на втори доплер и ще се срещна с акушерката, която ще води раждането.
Според моят аг бебето ми е 2600гр в 36г.с. което май е нормално. А пък в Надежда го изкараха "малко по-дребно", та се бях притеснила...

Иии честити ни 650лв за втората година майчинство! Grinning

# 137
Здравейте! Да попитам по-разбиращите от мен нормално ли е хемоглобина ми да се покачва, а желязото да ми е спаднало доста. Не съм компетентна, но доколкото слушам вървят заедно нагоре или надолу 😀 и ме притеснява малко че захарта ми е много ниска.. държи си 2,6-2,7… извинявам се ако въпроса е глупав, но се зачудих днес като си видях резултатите 😀

Здравей! Аз имах обратния проблем - желязото се покачваше, а хемоглобинът падаше.
Посъветваха ме да си пусна Желязо, Б12 и Феритин. Главно от тях се образуват стойностите на хемоглобина. Но трябва да си ги пуснеш ти и да си ги платиш (около 50 лева са общо), тъй като АГ не пускат, не влизат и в пакетите за проследяване.
При мен се оказа, че Б12 е много под нормата, затова и хемоглобинът ми пада надолу.
Провери кое от трите е с ниски стойности и си набавяй повече.
Щом желязото ти пада, може да пиеш Феро Фолгама. Но задължително се консултирай с АГ. Сашетата Феротон с ябълка са приятни на вкус, хранителна добавка се водят, също покачват желязото. В началото бях пила и ампули Тотема, но не ми понасяха. Провери стойностите и след това попитай АГ какво да приемаш и прецени кое най го понася организма ти.

И аз да се включа в коментарите за свекървите. Grinning Аз пък си нямам такава. Frowning1За жалост мъжът ми не поддържа връзка с нея. Като цяло имат много особени отношения. Тя изобщо не се интересува от него и от нас като цяло.
Майка ми пък мина с оправданието, че няма нищо по-хубаво от това да се науча да си гледам детето сама. Подхвърли само “Е, ако държиш ще дойда за 2 дни да помогна, но не мисля, че ще имаш нужда”. Супер изпросено. Тя дори не живее в София.
Първа бременност ми е, нямам никакъв опит и тотално съм се паникьосала. Само чета книги и гледам в Интернет. Оправна съм, не съм някоя глезана..ама все се надявах някой да удари едно рамо поне първите дни. Даже си казвах дори и една проклета свекърва да има, поне да ми покаже това онова..ама уви.
Общо взето каквото нямаш - това искаш. Wink

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 23:07 от plamenamp

# 138
  • au bout du monde
Нямаш нужда никой да ти казва това онова.
Миналата година като родих бяхме само аз, мъжа ми и бебето вкъщи. Всичко се нарежда. Слушай себе си и бебето. Сега е времето да се опознаете.
Живеем в чужбина и роднини няма на разположение. Сестра ми само беше при нас, но тя е младо момиче хал хабер от бебета няма. Основно помагаше с чистене и готвене. За помощ в това съм с 2 ръце ЗА ☺️

# 139
Сега гледам в датската октомврийска група че майките масово са почнали да пият чай от листа от малини за леко раждане.
Това за 1 път го чувам , честно. Било помагало на шийката и на матката да се случат нещата по- лесно .
Та освен това олио на веледа ,което явно щипе при мазане, дайте да споделим по някой друг трик за лесно раждане , вяно че всичко е индивидуално , но аз след едно 16 часово трудно раждане с много разкъсвания , съм склонна да направя какво ли не само и само да родя бързо и лесно.  И сега се сещам че имаше едно поверие да пуснеш сапун през пазвата си като тръгнещ към болницата , е познайте аз го направих и моя прибран мъж взе че го вдигна да си го сложи на место , ееееее разката ми се играта в болницата. До ден днешен му го натяквам Grinning

# 140
Сега гледам в датската октомврийска група че майките масово са почнали да пият чай от листа от малини за леко раждане.
Това за 1 път го чувам , честно. Било помагало на шийката и на матката да се случат нещата по- лесно .
Та освен това олио на веледа ,което явно щипе при мазане, дайте да споделим по някой друг трик за лесно раждане , вяно че всичко е индивидуално , но аз след едно 16 часово трудно раждане с много разкъсвания , съм склонна да направя какво ли не само и само да родя бързо и лесно.  И сега се сещам че имаше едно поверие да пуснеш сапун през пазвата си като тръгнещ към болницата , е познайте аз го направих и моя прибран мъж взе че го вдигна да си го сложи на место , ееееее разката ми се играта в болницата. До ден днешен му го натяквам Grinning

Не знам дали тези неща имат ефект, чайове, мазания и тем подобни…ако бьха толкова ефективни повечето щяха да пият чайове и да се мажат, за да избегнат разкъсванията …

На мен ще ми е първо раждане, и това в което се убедих от всичко прочетено и изгледано, е че най-голямо значение има слушането на напътствията от екипа и дишането..факт е че има по-едри бебчета, а мамите са по-тесни и няма как да се избегне , както и че, като има да става, ще става въпреки всички усилия..много е индивидуално според мен..всяка една родилка има различен праг на болка..знам ли..

А за чайовете и мазилата, съм по-скоро на мнение че психически си мислим , че действат та за това минава по-леко..

Както ти самата казваш пуснах сапуна, ама моя мъж го прибра и за това раждах толкова дълго време .когато мислите са насочени към негативното, то идва..и така става с позитивното мислене..

# 141
Ооооо повярвай ми с първото раждане много бях подготвена психически , не ме беше страх изобщо и вярвах че всичко ще премине като по вода както се казва . Както има една приказка "не питай старило , питай патило"
Относно дишането и напъването -също . Просто при мен бебето не беше позиционирано в таза и се роди с лице нагоре . Но не пречи който иска да пробва. В Германия например масово залагат на олио на веледа, разни тинктури и други методи за леко раждане  , в България например не са известни или просто на никой не му се занимава , но факт че помагат щом ги ползват лекари и акушери.

# 142
  • au bout du monde
Аз съм чувала, че яйце се пуска😁
За чая знам, но не съм пила.

Аз имах също 16 часа раждане с 3 дни в предродилното за предизвикване. Бях решила само едно да спазя - да не казвам на никого, когато отида да раждам. А моят казал на майка си и един негов приятел, с който работят заедно. Та 3 дни не спряха да пишат и питат роди ли се? Майка му все да се притеснява и вайка, да ходи да разпитва разни хора кога ще се роди. Мисля че заради това беше толкова дълго🙄

Този път ми се иска никой да не знае.

# 143
  • САЩ
Аз четох че е хубаво да се хапват по 6-5 фурми на ден за да омекне шийката. Купих си, но още ме е страх да хапвам по повече от 2-3, почти 37ма седмица съм. За дишането съм съгласна че трябва да се овладее, аз хич не умея да следвам такива инструкции, тряба да се упражнявам. На всичкото отгоре май трябвало да нося маска докато раждам, пак много Ковид случаи имаме тук, хич не си го представям, дано да позволят без.
За помощта, радвам се че таткото ще е до мен и се надявам да се справим. Той е помагал на сестра си с новородените близнаци, а
 аз нямам никакъв опит с бебета. Майка ми е на хиляди километри, свекървата е възрастна и никак не и се отдава гледане на деца или домакинска работа, обича да купува за внуците и само пита дали имат това или онова. Тя е на 15 мин от нас и се притеснявам че ще идва само да ми виси на главата, да ме наблюдава и да гушка бебето. Но иначе е разбрана, ММ ще говори с нея ако се наложи. Бягайте надалеч от обсебващи роднини които искат леглото на бебето да е в тяхната стая и само те да го къпят, нож с две остриета е това. И не позволявайте на никой да ви крещи, особено докато сте бременни, спокойствие ни трябва сега, не драми.
И аз много исках да родя на 1ви октомври, но май няма да устискам, терминът ми е 30ти септември а бебето върви голямо и много ми тежи вече.

# 144
Аз гледах мнооого клипчета в YouTube, където жените обясняват колко бил важен този масаж на перинеума и колко много бил помагал. Повечето от 34гс го почват. Аз в началото на бременността се бях надъхала за него много, но сега ме е страх. Първо, че се боря пак с гъбички и се притеснявам колкото и да мия ръцете да не вкарам нещо и второ... Да не предизвикам нещо преждевременно.

За чая също слушах от няколко места, но нещо интуитивно го отхвърлям и не мисля да го пробвам. Но това си е за моя организъм.

За фурмите слушах, че освен за узряването на шийката много помагат за по-малко кървене след това. Също така бях чела, че е хубаво седмица след раждането да се пие чай от цариче. Тези двете може би ще ги опитам - заредила съм се с фурми, но още не съм ги почнала.

# 145
Аз пък си мисля, че трябва да се изяде много солидно количество фурми и да се пият литри чай на ден, за да има ефект от тези неща. И ако генетично си пред разположена пак ще има разкъсвания, ако ще и с бебе 2500кг да си. Съжалявам, ако съм малко груба, но за мен това е истината😀. Все пак, който получава спокойствие от тези неща не пречи да ги изпробва.

# 146
  • au bout du monde
От 5 - 6 фурми нищо няма да стане. 😁
Бях чела че поне 100гр на ден трябва да се ядат.
Всички тея храни хич не вярвам да имат ефект. Ананас също предизвиквал раждане. Аз предният път доста често хапвах е нищо не стана.
Ям си всичко през цялата бременност без притеснения и ананас и фурми и люто.

# 147
  • София/Севлиево
Добро утро.Вчера и аз бях на тонове и този път бебо беше кротък(сигурно защото и ММ бе с мен) -не скочиха над 150,през повечето време бяха 130,а като ходя сама са все 160-180,едва слизат до 150.Може и да има значение кога ги правя-вчера бе около 6 вечерта,а обикновено са сутрин около 9...
Имаме подобрение относно ГД,но бебето все още върви 2 седмици напред,отговаря почти на 36-та и е 2700.Което пък затвърди 1 октомври като дата за секциото.Имам и контракции, засякохме доста на тоновете,и аз ги усещам,но не болят.Докторът каза,че това е добре Водите са влезли в норма,шийка 42(все толкова седи).Единственото ,което не ми харесва,е че се налага да бия и втория вид инсулин(този в корема),но пък се оказа,че става бързо и не боли.

# 148
Здравейте, момичета! Тази сутрин бях на изследвания и резултатите са готови. Много съм щастлива от глюкозата, явно усилията и режима са дали резултат. Започнах в началото 5, 15, а сега е 4, 39 ☺️  Кръвното пак си ми стана 90/60, а отците по краката почти изчезнаха. Сега остана и микробиологията като излезе да е ок и съм готова 🙏
Датата за секцио май я избрах, гледах да не е повече от 10 дни преди термин. Смисъл, водих се по това да е максимално късната, която мога да избера, за да расте бебка ☺️

# 149
Bubamara9, Петрова колко по-рано настоява да е секциото? Другата седмица съм на преглед и имам съмнение, че ще ми каже да избера и аз дата. Аз съм към края на Октомври, но имах късна овулация и всъщност знам кога точно съм забременяла, късна дата си беше. Съответно не искам, освен ако не се налага, разбира се, да избързвам, както с каката на времето само заради лекарското удобство. Още повече, че я изкарваха над 3.500 на УЗ, а се роди под 3 кг., за щастие, доносена и развита, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт