Паническо разстройство - 51

• 39 187
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Цвети, браво! Примиринието е най- голямата стъпка. Аз след 20 год с това, невинаги съм примирена със състоянието си.
Категорично спорт и ангажираща ме мисловно работа помагат. Аз примерно с тежка физическа работа не се оправям, рухвам още повече дори от мисълта че трябва да извърша нещо физическо но ангажираш ли ми мозъка забравям и за па за всичко. Два часа вчера бистрихме едни договори - не съм ги усетила. Предният път 10 Мин чаках пред тоя офис и бях на ръба на нервен срив.

# 376
Чакайте бе, не съм аз онзи Георги. Познавам момчето, той се метна в друга крайност. Като монах будист е в момента. И е по голям от мен. Бъркате се.

Моята терапия започна с тритико, не се случи, после оропрам, малко бринтеликс, но пък не ми хареса на мен ефекта, не се случи, после коаксил над година и алкохола. И станаха нещата. Спрях за над 9 месеца хапове, но след ковид ме връхлетя мощна депресия. За нея золофт 25мг и всичко е наред. Спорт , работа и хобита също.

Аа, объркала съм се сигурно защото по нещата които пишеш ми изглеждаш доста знаещ и бях помислила че си онзи Георги. Иначе и на мен ми е изписан бринтеликс, най напред пробвах есциталопрам, никакъв ефект. После венлафаксин и с него горе долу се подобрих но пак си имах моментите. След 9 месеца спрях венлафаксина, и март месец изпаднах в най ужасното си досега състояние. 4 месеца пия Ксетанор, никакъв ефект и сега ще пробваме с Бринтеликс... да имам ли надежда за него, дали ще го бъде този път? Пълен ад е при мен в момента...

# 377
Тъжно, но и .... защо Георги понякога така ни се сърди, че не пием изписаните ни лекарства.
https://bg-voice.com/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%83%D0%B1%D0%B8- … chobox=1632930048

# 378
Скрит текст:
Чакайте бе, не съм аз онзи Георги. Познавам момчето, той се метна в друга крайност. Като монах будист е в момента. И е по голям от мен. Бъркате се.

Моята терапия започна с тритико, не се случи, после оропрам, малко бринтеликс, но пък не ми хареса на мен ефекта, не се случи, после коаксил над година и алкохола. И станаха нещата. Спрях за над 9 месеца хапове, но след ковид ме връхлетя мощна депресия. За нея золофт 25мг и всичко е наред. Спорт , работа и хобита също.
Аа, объркала съм се сигурно защото по нещата които пишеш ми изглеждаш доста знаещ и бях помислила че си онзи Георги. Иначе и на мен ми е изписан бринтеликс, най напред пробвах есциталопрам, никакъв ефект. После венлафаксин и с него горе долу се подобрих но пак си имах моментите. След 9 месеца спрях венлафаксина, и март месец изпаднах в най ужасното си досега състояние. 4 месеца пия Ксетанор, никакъв ефект и сега ще пробваме с Бринтеликс... да имам ли надежда за него, дали ще го бъде този път? Пълен ад е при мен в момента...
Аз минах и през Велаксин, забравих да напиша. При мен резултат имаше от Аритави + флуанксол, та се чудя, дали да не мина по утъпкания път или да пробвам със Золофт? Защото без Флуанксол, Аритавито не си върши напълно работата.
При мен Бринтеликс даде много странични ефекти и се наложи да го спра, иначе е нов АД и на теб може да ти помогне.
opelcorsa, хипохондриците да не отварят статията, че може да се докарат и до по-тежко състояние. Избягвайте такива новини като цяло.

# 379
Здравейте . Имам паническо разстройство  за 2 ри път се отключва . Изписаха ми ципралекс по 1/4 първите 4 дни после по половин таблетка .. но когато вдигнах на половин таблетка стана някъв ад пак кризи атаки натрапчиви мисли … някой дали е минал през това и дали ще отшуми … Sad

# 380
Здравейте . Имам паническо разстройство  за 2 ри път се отключва . Изписаха ми ципралекс по 1/4 първите 4 дни после по половин таблетка .. но когато вдигнах на половин таблетка стана някъв ад пак кризи атаки натрапчиви мисли … някой дали е минал през това и дали ще отшуми … Sad
Нищо не е вечно и това ще отшуми както е дошло, от колко време пиеш лекарства?

# 381
Тъжно, но и .... защо Георги понякога така ни се сърди, че не пием изписаните ни лекарства.
https://bg-voice.com/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%83%D0%B1%D0%B8- … chobox=1632930048
Не се сърдя, ми се ядосвам, че всички си имат мнение, а то не значи нищо, като си на черешата.

# 382
Ципралекса и на мен не ми се отрази добре. Смениха ми го, голям зор изкарах с него. Сега пия Сероксат и е по-добре.

# 383
Здравейте, аз не съм писал от няколко месеца, но ви следя. Цяло лято си бях ОК. За 3 месеца се бях махнал от Пловдив (където попринцип живея) и всичко си беше наред. Вярно имах моменти на тревожност, но съвсем за кратко и честно казано гледах да не им обръщам внимание. Ходих си напред назад, почивки, море, всичко си беше наред. Изкарах и ковид през август, но ни най-малко не са ме обзели тези състояния нито тогава, нито след това. Обаче дойде момента да се прибера в Пловдив, защото почвам университет, а и на работа трябва да се върна (такава ми е уговорката да се върна на същата работа). Честно казано си мислех, че като се прибера ще ме обземат някакви такива "състояния", но си казах че ще ги контролирам. От една седмица съм тук. Първите два-три дни ми ставаше леко тревожно вечерно време, но си пих по 2-3 бирички и няколко цигари  и общо взето се отпусках и нямаше проблем. Обаче последните няколко дни от сутринта се будя с тревожност и отчаяние, което ме държи цял ден и много за кратко съм на себе си (и то не съвсем). Не знам дори какво точно ме тревожи, дори няма нещо конкретно, но усещам че пак изпадам в състояние да не съм на себе си. Депресия ли е какво е не знам вече. Просто не знам какво ми става и защо е тази тревожност. Дайте ми някакъв съвет какво да правя и как да стопирам тези неща от начало. Не искам да изпадам в състоянията си като преди, да вися през ден пред спешното и постоянно да си мисля че нещо ми има и да обикалям лекарите в града. Честно казано започвам да се замисля дали да не се махна нацяло от Пловдив, щом като явно тук не се чувствам добре.

# 384
B555 приемаш ли някакви лекарства?
Имай предвид че на есен обикновено се обострят тия тревожности и депресии.
Георги аз също приемам моята смърт като облекчение, но не и тази на някой близък. Яко ще ме разбута.

# 385
B555 приемаш ли някакви лекарства?
Имай предвид че на есен обикновено се обострят тия тревожности и депресии.
Георги аз също приемам моята смърт като облекчение, но не и тази на някой близък. Яко ще ме разбута.

Не пия, нито някога съм пил антидепресанти, ако това имаш предвид под лекарства. И аз го знам това за на есен, но някак си при мен е по-скоро от това, че се върнах към старото си ежедневие, не мога да си обясня какво става, но не ми се иска всичко да започне наново.

# 386
b5555, според мен трвбва да направиш всичко възможно да смениш и мястото и начина на живот, който те докарва до тези състояния. Здравето е най важно

# 387
Бе не става и със смяната. Честно казано и това опитах, при мен полза нямаше. Върнах се на старото после.

# 388

Защо изобщо ги четете тези статии ,само се натоварвате..Всичко съм спряла да чета и гледам новини и тн ,по-добре да не знам ... Опитайте

# 389
А вие работите ли? Как се справяте? При мене май основния проблем е работата. Непрекъснато срокове, истерии, лудост. Искам да не работя. Или да сменя изцяло попрището. Ама всеки път като гледам за смяна и се отчайвам, защото нямам умения за смяната, а в обявите тонове изисквания. Та трябва са се ходи на курсове за квалификации. Или нещо от сорта. Страшна драма ми е това. Как ще я докарам до пенсия, все тва мисля. А до тогава има много време. Имам чувството, че още няколко години работа и съвсем ще се поболея.

Общи условия

Активация на акаунт